Апнея по време на сън

Тъй като дишането се регулира от киселинността на кръвта, върху която влияе качеството на въздуха, на първо място като причина трябва да се търсят токсини, намиращи се в него. Цигареният дим е въздушен токсин. Ванадият от прос-мукваща се газ е много сериозен въздушен токсин, чието присъствие може да не се забележи. Направете си собствено проучване, тъй като газовите компании дават грешни отговори в четири от пет случая. Помолете Службата по обществено здравеопазване или някоя домостроителна компания да провери дали има изтичане на газ в дома ви. ПВХ от наскоро закупен килим също може да замърси въздуха. Арсеникът, който се открива като въздушен токсин идва от „обработени" килими, завеси и мебели. Други чести замърсители на въздуха са азбестът (от дрехи и сешоари), стъклената вата, формалдехидът и фреонът.

 

Възрастните, страдащи от апнея по време на сън, имат оток на тъканите на гърлото. Това стеснява пространството, през което минава въздухът. За да компенсира недостига на кислород и натрупания въглероден двуокис, човекът поема големи глътки въздух.

 

Отокът на гърлото е честа алергична реакция. Тя трябва да се има предвид като причина за отока на второ място след замърсения въздух. Алергията към лекарства може да бъде проблем дори и при кърмаче, чиято майка взема някакво лекарство. Възможна е и алергия към химични вещества, от храната, както и просто липса на витамин С (говори за плесен или лекарство, които консумират витамин С по време на тяхното обезвреждане).

 

Третата възможност е инфекцията. Много бактерии и вируси могат да причинят оток. Характерен белег на инфекцията е зачервяването на гърлото. При това не винаги има болки в гърлото. Унищожете всички нашественици със NEOClark.

 

Трябва да разберете, че наличието на метал по зъбите е причина за намаления местен имунитет на гърлото, тъй като той непрекъснато минава със слюнката през него.

 

Ако хъркате, независимо че нямате апнея, това значи, че гърлото ви е оточно. Определете коя от трите причини е валидна за вас (токсин от въздуха, алергия, инфекция).

 

Свръхтеглото и затлъстяването често се изтъкват като причина. Може би е така в някои случаи, но не и при бебетата.

 

Каквото и да решите, не бездействайте. Отстранявайте една след друга вероятните причини, докато откриете истинската, т. е. докато престанете да хъркате.

 

Честър Фенън бе в 50-те и имаше доста излишни килограми. Нощем спеше със специална маска, подпомагаща дишането чрез подаване на въздух. Бяха го изпратили за консултация в Център по нарушения на съня заради апнеята по време на сън. Нощно време получаваше силна сухота в гърлото и намаление на слуха в едното ухо. Нашето изследване показа, че Честър има интоксикация с арсеник (препарат срещу хлебарки), бисмут (одеколон), калай (паста за зъби) и талий (пломби). Беше инфестиран с два вида аскари и имаше суха кашлица. В тъканите му имаше натрупани четири вида разтворители. Изолирахме му девет патогенни микроорганизма: Mycoplasma, Haemophi-lus influenzae, Streptococcus pneumoniae, стрептококи група A, Nocardia, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus и грипен вирус, като повечето от половината бяха от гърлото му. Унищожихме ги с NEORife и проведохме общо прочистване на организма му. След изваждането на два зъба, той вече не се нуждаеше от маската си и нямаше апнея.

 

Питър Дей бе на средна възраст. Бе му насрочена операция на гърлото за след няколко дни. Бе прекарал няколко нощи с мисълта, че умира от задушаване и не искаше да има повече такива изживявания. Той бе с наднормено тегло.

 

 Гърлото му бе оточно и червено, въпреки че не чувстваше нищо. Казваше, че никога не е настивал. Назначихме му диета с храни, които рядко употребяваше - банани, мляко, супа, овесена каша и му казахме да се откаже от неща, които консумираше всеки ден: пържени картофи, палачинки с кленов сироп, чай. След два дни червенината на гърлото му и отокът изчезнаха. Може би те се предизвикваха от плесените в кленовия сироп, от оксаловата киселина на чая или от нещо в храната, което организмът му не можеше да обезвреди. Разбира се, той беше много щастлив, че избегна операцията и нямаше да прекара остатъка от живота си с апаратче за говорене на шията.

Коментари