Мурсалския чай и ползите му за здравето ви

Обновена в 09:04 на 18/04/2015 г.

Мурсалския чай е пълен с антиоксиданти и ако си заинтересован от красивата кожа, просто няма как да не признаеш качествата му за нея – само четете нататък и ще се убедите в това. Този вид и ценен чай е приятен за пиене като билка, но когато е под вида на екстракт, тогава вкуса му е невероятно ароматен и богат, който се среща в България, Гърция, Македония и по други наши съседки. Екстрактът, който виждате в нашия магазин е произведен на сто процента от набран мурсалски чай от красивата ни българска земя.

Многобройни проведени изследвания открили много ползи на нашенската билка, която съдържа повече от 200 биоактивни съединения - Най-важните от тях са химични съединения, наречени полифеноли, които съдържат флавоноиди. Флавоноидите са изключително важен клас на антиоксиданти и това е една от главните причина за многото му качества и не е единствено за кожата, но и за вашето здраве в цялост.

Употребата му води до подмладяване на кожата и връщането на живот и еластичност в нея.  Освен, че ще ви направи по-млади след продължителна употреба, той има силата и да подобри зрението ви ако го използвате по предписание.

Екстрактът от мурсалски чай може да намали риска или дори да премахне възможността от инфаркт и инсулт. Тези нежелани кръвни съсиреци, образувани от холестерол, а тромбоцитите в кръвта ги причиняват тях. Приемането на екстракта може да помогне.

Предпазва костите ви. Едно проучване, което сравнява любители на този вид чай с не-пиячи, установи, че хората, които го пият поне десет или дори повече години са имали по-здрави кости.

Укрепва Вашата имунна система. Пиенето му може да помогне на имунната система на организма Ви да се бори с инфекция.

Доказано е, че то регулира и дейтва благоприятно на глюкозата и нейните нива, като прави кръвната захар след приемане на храна да нараства много по-бавно, което именно действа срещу рязкото повишаване на нивата на инсолина ви.

Сърдечни болести. Според проучвания, че той може освен това да пречи на съсиреците от кръв да се образуват, а всички знаем, че точно те са главната причини за сърдечните удари.  Увеличава метаболизма. Много хора страдат от забавен метаболизъм, поради който те не успяват да загубят излишното тегло, което ги тормози. Тук имате късмет, защото при редовния прием е доказано е, че действително се увеличи скоростта на метаболизма.

 

Коментари