Десетте най-вредни храни които не бива да ядем

Обновена в 13:35 на 05/04/2015 г.

Загубата на тегло винаги е трудно за нас простосмъртните. Въпреки това има няколко начини за ускоряване на тази загуба на тегло. Един начин, по-специално е елиминирането на някои храни от нашата диета. Лакомства са забавни и никога не трябва да бъдат забранени напълно. Нека тези сладки бисквити и чипсове бъдат нещо екзотично за нас, а не ежедневие. За да подсилите организма си ще се нуждаете от малко помощ от природата като например екстрактът от орех, който е един от най-мощните имуностимулатори и има добър ефект като пречистващ организма продукт.

Храните по-долу са забранени от понеделник до петък.  След като стигнете до целта си да регулира с квоти за малки порции през седмицата. Целта е да се губят по  около 1 килограм на седмица. Знаеш, че упражненията и движенията  също са ключов момент. Правете по поне 20 минутна лека тренировка през ден,  нещо като ходене, плуване, дори и работата в градината се брои.

Майонеза:  Само 10гр. от този бял сос има огромното количество от  61 калории. Добавянето на 1 с.л.  майонеза във вашия сандвич или салата ще ви струва 180 калории. Минете без тях, като може да я замените в салатата с лъжица кисело мляко (там нещата са сигурни, защото в 100 гр. има около 48 калории)!

Масло: 30 грама от вкусния продукт е равен на невероятните 210 калории. Заменете го с най-обикновено сирене за мазане, което е по-вкусно и по-добър избор ако сте на диета.

Олио: 10 мл са 90 калории. Представете си всеки път, когато изядете пържено парченце месо или нещо друго ще погълнете още 270 калории. В повечето случаи няма да изядете само 1, а около 3-4… правете му сметката само от олиото. Кажете стоп на пърженото и го заменете с печено. 

Сирене: В малко парче има 200 калории. Не се притеснявайте, защото има извара богата на много протеин.

Шоколад: Млечен шоколад съдържа 500 калории за всеки 100 грама. Един блок шоколад на ден добавя до над 1750 калории на седмица. Което е равносилно на цял ден хранене.

Чипс: една купа с хрупкавите картофи има не по-малко от 1000 ккал.

Захар: 1 чаена лъжичка захар в чая или в кафето добавя до 17 калории. 5 чаши на ден през седмицата изчислява на 595 калории.

Нарязан бял хляб: 96 калории средно на парче.

Безалкохолни: още 150 ккал и болки в стомаха? Не, благодаря!

Бира: Като цяло алкохолът има много празни калории, от които бирата е най-лошия. Халба бира ще ви струва средно 200 калории. Нека си го кажем, няма да се наситите само с една?

Коментари