Научете повече за ореха

Обновена в 09:19 на 04/03/2014 г.

Орехът е полезен за:

 - Кръвно налягане

- Против паразити

- Храносмилателната система

- Натурална боя за коса   

Какво е Черния Орех?

Черният орех се използва в билковата медицина в продължение на хиляди години. В САЩ и Канада е известен като Черен орех (Black walnut), а в Европа е по-познат, като Juglans regia или както го наричаме у нас - просто Орех. През историята Орехът е използван за лечение на чревни проблеми, ухапване от змия, отворени рани, язви, скорбут и като слабително. Поради потъмняването на зеления корпус е ползван и като боя за боядисване на коса до към началото на 20-ти Век. Също е добър източник на бета-каротин, калций, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, селен, силиций, цинк, танин, B-витамини и витамин C.

Днес обвивките на ореха се използват, за много продукти. Ползва се като леко и ефективно слабително, също е известен като ефективен анти-вирусен продукт използва се за премахването на определени брадавици, които са причинени от вируси. Обвивките са анти-гъбични и се ползват и за да се бори херпес, микоза и гъбички от вида Candida. Също е използван като антисептик за борба с болести както и срещу полово предавани инфекции и малария, може да се ползва и за лечение на акне.

Екстракт от орех

ВНИМАНИЕ: Този продукт може да бъде закупен от онлайн магазин ARENATA.com

Как се използва:

Според някои научни лабоатории:

- Обвивката на черния орех може да помогне за понижаване на кръвното налягане и нивата на серумния холестерол и се смята, че подпомага изхвърлянето на токсини и усвояването на мастни материали, докато баласира нивата на кръвната захар.

 - Танина в обвивките и листата притежава стягащо качество, което се смята, че свива потните жлези и влияе на прекомерното изпотяване. Има предположение, че помага и за котрол на менорагия (Прекомерна загуба на кръв по време на цикъл). Използва се също така и за контролиране на диария.

- Зелените обвивки се считат за тоник, който спомага на храносмилането и чревната система. Той помага за облекчаването на колики, стомашни киселини и газове. Успокоява жлъчни колики и болки в далака.

Може би най-добре познатата способност на ореха е, че се бори с чревни паразити. Това е добре документирано противоглистно средство, което ефективно помага на тялото да се отърве от паразитите. Като слабително, то изхвърля паразитите като част от прочистващият си ефект, а високото ниво на танин и съдържанието на юглон се смята, че оксидира кръвта и убива паразитите в нея. Ореха е ефективен срещу нематод, тения и други чревни паразити.

 Екстракта от орех съдържа юглон, химикал който е с антибактериално, антивирусно, антипаразитно и фунгицидно действие. Върху кожата може да се ползва срещу гъбични инфекции.

Екстракт от зелени орехови обвивки, можете да закупите от ARENATA.com

>> Прочетете още за: Ползите на Екстракта от Орех

>> Истинска история за силата на ореха

 

източник на информацията: интернет

Коментари