Как да се увеличи тестостерона чрез храна

Обновена в 13:25 на 05/04/2015 г.

Тестостеронът може да се възприема като жизненоважен хормон за всички кръгове на здравето на мъжа. Той е хормон, отговорен за изграждането на здрави кости и силно влияе върху процеса на вземане на нови кръвни клетки при мъжете и при жените. С напредване на възрастта, нашето производство на хормона бързо пада. Това може лесно да се види със спад в размера на физическа и видима мускулна тъкан, а също и на сексуалното либидо. За щастие, има естествени начини да забавят този процес стареене. По-долу ще видите най-добрите храни за ядене и тези, които трябва да избягвате .

Обобщение – хапчето номер едно на пазара

За да откриете кои храни са най-добрите за вас, ние трябва да се научим какви точно хранителни вещества се използват в производството на тестостерон. Самият той  изисква холестерол и здравословни мазнини като основни градивни елементи. Тялото се нуждае от голямо предлагане на витамин B, цинк и магнезий. За мъжете, които спортуват най-напред трябва да разчитат на по-голяма помощ с хранителната добавка, призната за най-качествената на пазара. Те по никакъв начин не заместват истинските здравословни храни, но определено са следващите най-добрата алтернатива.

Чисто говеждо месо без сланина

То е снабдено с много протеин и цинк. Мазнините са необходими за производството на тестостерон, но винаги в рамките на необходимото според медиците. Всяка седмица се старайте да хапвате по една вкусна пържола.

Яйца

Яйцата са друга суперхрана. Те са една от най-евтините форми на протеин. Не само това, яйчения белтък е беден на калории, но е най-чистия протеин в света. Не пренебрегвайте и жълтъка (по 1 на ден или дори 2 няма да ви се засегне нивото на холестерола – спокойно), от който може да извлечете много полезни витамини и минерали.  

Стриди

Стридите отдавна са смятани за перлата на морето. Използват се и за повишаване на либидото.

Чесън

Хората или го мразят и ненавиждат или го обичат, но това нека бъде настрана за вас, ако искате да увеличите производството на ценния хормон. Той има невероятни свойства като да спре кортизола, което е хормон, който до голяма степен му пречи да се произвежда. Ако сте си в къщи, може да добавите малко от него в ястието си.

Броколи и зеле

Листните зеленчуци имат невероятни свойства – малко калории, много витамини и индол-3-карбинол.  

Избягвайте алкохола, който е най-големия ви враг ако искате да имате хубаво тяло!

Коментари