Зехтинът заличава стриите

Обновена в 10:00 на 23/05/2013 г.

Зехтинът заличава стриитеЗа благодатния ефект, който зехтинът има върху целия човешки организъм, знаем от край време. Малцина обаче са наясно, че той е изключително полезен и за състоянието на кожата и най-вече за стриите, които загрозяват определени кожни участъци.

Съдържащият се в зехтина витамин Е обогатява и освежава кожата в областта на корема, бедрата, седалището. За пълен и задоволителен ефект естественият продукт се прилага под формата на масажно масло, като към него се добавя масло – по избор портокалово или лимоново.

Освен като продукт, намаляващ стриите, зехтинът може да бъде използван и като продукт, почистващ и освежаващ кожата на лицето.

Под формата на маска зехтинът се прилага, като към няколко супени лъжици от него се добавят четири супени лъжици прясно изцеден сок от краставица, половин лъжичка сода за хляб и около една чаена лъжичка розова вода. След като престои около 20 минути върху лицето, маската се измива с хладка вода.

Косата, наравно с кожата, се повлиява изключително ефикасно от продуктите, приготвени в домашни условия върху основата на зехтина. За обем на косата се препоръчва една супена лъжица мед да се разбърка добре с две лъжици зехтин и един жълтък. Когато сместа стане хомогенна, се втрива в корените на косата и след около 10 минути се измива с шампоан и топла вода.

източник:   www.zadrave.org

Коментари