Безумни реклами на цигари от миналият век

Лъжлива реклама на цигариПрез 20-те години на миналия век все още няма регулации за рекламирането на цигари и тютюневите компании са се развихряли в кампании, които днес предизвикват не само възмущение, но и доста смях.

 Те използват лекари, зъболекари и дори бебета, за да рекламират продукта си.

 Компаниите са правили и съвсем неверни твърдения от сорта на това, че цигарите са безвредни, че лекуват най-различни болести, че помагат за отслабване и дори, че облекчават симптомите на астма.

 През 60-те години вече е доказано, че цигарите вредят тежко на белия дроб, че има връзка между тях и рака и през 1965 година се въвеждат първите ограничения за рекламирането им.

Публикуваме тази статия, за да осъзнаете схемите по които работят големите корпорации и да се замислите малко, когато следващият път доктор или известна личност ви убеждава от телевизора колко безвредна и необходима е новата ваксина против рак на маточната шийка или грип например...

 Нека се посмеем с някои нагли реклами:

 Тютюневите компании търсели спортисти, за да рекламира продуктите си. От Camels твърдят, че цигарите облекчават умората и повишават енергичността. Това твърдение е разобличено през 1939 г.

Лъжлива реклама на цигари

 През 1929 година Lucky Strike твърдят, че много известни спортисти пушат техните цигари по цял ден и нямат никакви вредни последици за здравето. Това е реклама от 50-те години с Ханк Аарон.

Лъжлива реклама на цигари

 През 20-те години компаниите масово ползват лекари. През 1929 година Philip Morris твърдят, че техните цигари „са признати от медицински авторитети за полезни за носа и гърлото.“

Лъжлива реклама на цигари

 През 1933 година журнала на Американската медицинска асоциация публикува първата си реклама за цигари. Тази практика продължава 20 години.

 Изглежда зъболекарите също ги препоръчват

Заблуждаваща реклама на цигари

 Marlboro използва бебета, за да достигне до младите жени.

Заблуждаваща реклама на цигари

 През 1950 година U.S. Tobacco Journal пишат: „Има много голям потенциален пазар сред млади жени и изобщо сред младите хора. Компаниите трябва да се обърнат към тези милиони потенциални пушачи.“

 Chesterfield използва деца, за да продава цигари...

Заблуждаваща реклама на цигари

Old Gold използва кученца.

Заблуждаваща реклама на цигари

Fleetwood твърди, че всяка глътка цигарен дим се пречиства сама, така както котката чисти сама козината си

Заблуждаваща реклама на цигари
 

Winston спонсорирасемейство Флинстоун и героите веднага започват да пушат цигари.

Заблуждаваща реклама на цигари

 Много компании използват Дядо Коледа. Един висш служител във Philip Morris казва: „Трябва да спечелим младите на всяка цена. Те са съгласни да експериментират, имат голямо влияние над връстниците си и са по-лоялни към марките.“

Заблуждаваща реклама на цигари

 

източник: profit.bg

Коментари