Болести, свързани с околната среда

Болестите, свързани с околната среда не са нищо друго освен „всеобщи" алергии. Когато в черния дроб има повече от няколко метила, те не му позволяват да върши основната си работа - обезвреждане на токсините от храната и химическите вещества, попаднали в тялото.

 

Различните части на черния дроб изпълняват различни обезвреждащи дейности. Една част обезврежда пластмасите и разтворителите, друга част - парфюмите, трета - печатарското мастило и т.н. Храните притежават естествени химически вещества, които подлежат на обезвреждане. Приемайки различни храни, ние предотвратяваме претоварването на отделните обезвреждащи механизми. Това е може би причината да ни се иска да хапнем различна храна при отделните хранения в един ден и в различните дни. Организмът ни „знае" някак си кога е готов отново за същата храна.

 

Не толкова тежки форми на алергия може да се дължат на други метили в черния дроб като човешкия чернодробен метил (Clonorchis), или просто на затлачване на жлъчните пътища с холестеролови кристали.

 

Всяко нещо, попаднало в жлъчните пътища, препятства жлъчния ток. Това предизвиква обратно налягане върху част от черния дроб, в резултат на което се произвежда по-малко жлъчка.

 

Системата от жлъчни канали представлява едно гигантско дърво с много взаимосвързани клони. Спомнете си колко жилав е черният дроб, който купувате от месарския магазин. Жилите, които усещате в черния дроб, са жлъчните канали. Когато един от тях е запушен, останалите поемат работата му. Когато обаче цял сектор от черния дроб е запушен и не може да обезврежда цял набор от химикали, вие не смеете да поемете отново.

 

Какво ще стане, ако го направите? Химикалите се разпространяват по цялото тяло и се поемат от различни органи! Мозъкът притежава специална защитна система, наречена кръвно-мозъчно бариера. Но бариерата може да бъде преодоляна от окопалите се паразити. Това позволява на химикалите да бродят из мозъка. Някои се закрепват там и предизвикват „алергична реакция". Берилият от петрола, керосина и бензина се прикрепва лесно към мозъка, което се последва от прикрепване на други неща за него!

 

Тежките форми на алергия изискват унищожение на заселилите се в черния дроб чернодробни и други метили. Те имат тенденция да преливат от черния дроб и да навлизат в червата. След като ги унищожите, можете да откриете някои от тях във фекалиите. Живи, те няма да напуснат тялото ви толкова лесно.

 

Метилите имат две прикрепващи, ги устройства. Въпреки това, унищожаването им дори с билки не е трудно. Използвайте билковата противопаразитна програма, NEORife или NEOClark.

 

Овчата чернодробна тения би могла да се размножи в черния дроб на свръх алергичния човек, но това не е нормално. Чернодробният метил „би трябвало" само да прекара стадия „възрастен индивид" в нашето тяло. Когато в телата ни се откриват тези „бебешки" стадии (вместо да са в телата на рибите и охлювите), непременно има намесени специфични разтворители. Хората, страдащи от болести, свързани с околната среда обикновено акумулират малко на брой разтворители. Не е известно кой от тях прави възможно преминаването на чернодробния метил през всички стадии на развитието му в човешкото тяло.

 

Ясно е, че човекът с тежка алергия трябва да открие и премахне всички разтворители от организма и околната си среда. Започнете с отстраняване на пропиловия алкохол и бензола. Продуктите, замърсени с тези разтворители, обикновено съдържат и други разтворители. Замърсяването става при производството им. Използвайте необработени предварително храни. Млечните продукти, с изключение на някои видове сирене, не са замърсени с разтворители. Не забравяйте да ги кипнете преди употреба, за да отстраните бактериите. Солта, зехтинът, маслото и медът не са замърсени с разтворители. Вие можете да откриете в кои храни няма разтворители по електронен път. В противен случай, ако не сте си отгледали или произвели храните сами, трябва да ги считате за замърсени. Произвеждайте си сами макаронени изделия, хляб, плодови сокове и други напитки.

 

Често, но не винаги хората, имащи овчи чернодробен метил имат алергия към ланолин, който е овчи продукт. Тъй като ланолинът се използва нашироко в производството на други продукти, хората свързват алергията си с употребата на различни продукти. Такива хора не могат да ядат нищо мазно или да носят нищо вълнено, без да получат алергична реакция. Алергията към ланолин не изчезва веднага след унищожаване на паразитите, но неколкократните чернодробни прочиствания ще дадат старт на оздравяването.

 

Кое става по-рано, заселването с метили или замърсяването с разтворители? Няма отговор на този въпрос, но какво става при наличието и на едните, и на другите е добре известно. Колкото повече са метилите, толкова по-трудно е на черния дроб да обезврежда разтворителите. Колкото повече разтворители, толкова по-добре се размножават метилите. Създава се „омагьосан кръг", който ускорява настъпването на болестни прояви.

 

Възможно е нещо друго да отравя черния дроб, а разтворителите и метилите да достигат до него едновременно. Такава мощна чернодробна отрова са плесените: афлатоксин, ци-тохалазин В, стеригматоцин, зеараленон, охратоксин, плесен по соргото, гризеофулвин, цитринин, Т-2 токсин, Коджикова киселина, мораво рогче и др. Избягвайте плесенясали храни  (виж „Как да избягваме плесените"). Първоначално диетата трябва да е доста ограничена, за да позволим на черния дроб да възвърне обезвреждащата си способност.

 

Разбира се, преди това хората страдащи от болести, свързани с околната среда, трябва да са махнали метала от зъбите си. Това се отнася и за златото, което се натрупва в друг орган на храносмилането - панкреаса. Това може да означава поставяне на частични протези. Запознайте се с написаното в частта за оздравяване на челюстите и укрепване на костите, за да сте сигурни, че промяната ще бъде успешна.

 

Черният дроб притежава гъвкавост по отношение на възстановителните процеси. Може да регенерира, ако на това не пречи приемането на храна, съдържаща плесени. Дайте му малко шанс и той ще стане като нов. След унищожаване на паразитите, направете чернодробно прочистване. Ако е минал месец или повече от унищожаването на паразитите, направете през седмицата преди чернодробното прочистване високостепенно билково противопаразитно третиране или зепинг. Не използвайте билките в деня на самото чернодробно прочистване. Необходими са около шест месеца, за да имате отново нормален живот (една ликвидирана алергия на едно прочистване и двуседмичен интервал между прочистванията). Ще можете отново да понасяте въздуха у дома, да седите на пластмасови столове, да четете вестници, да носите памучни дрехи и кожени обувки, без да получавате алергични реакции. Все още, обаче, трябва да бъдете внимателни, връщайки си малко по малко света, в който отново ще живеете.

 

Делорес Флорес, на 53 години, бе докарана от съпруга си до алеята пред офиса ни. Там тя си сложи маска и се запъти към пейката. Не смееше да влезе вътре. Диагнозата й бе очевидна. Не се налагаше да я изследваме. Трябваше да избие всички паразити в черния си дроб. Изглеждаше твърде просто, за да е вярно, а и тя знаеше, че ще е алергична към билките. Отказа се. Това се случи преди да имаме NEOClark.

 

Патриша Хъмфри пристигна при нас с бояджийска маска на лицето. Зимните й ботуши миришеха на мухъл, а отнякъде идваше и слаб мирис на нафталин. Дори колата й имаше проблем с двигателя и изригваше изгорели газове на алеята пред офиса ни. Предложих й да започне лечението си с четене на някои основни материали за алергиите. Тя не се върна повече.

 

Арлен Кели бе в 50-те. Не можеше да понася мазнини. Бе си позволила за Деня на благодарността да си топне малко от соса на печеното. Последиците бяха оток на очите, подпухнало лице, оток на гърлото (нещо твърде опасно). След унищожаването на аскаридите и метилите в черния й дроб и чернодробно прочистване се подобри и за Коледа можа да хапне малко пай, без да получи никаква алергична реакция!

Коментари