Американски лекари: Ако сте против системата, сте психар!

ПсихарПсихиатрична индустрия в САЩ поставя под въпрос нестандартният начин на мислене и съмнението.

Американската психиатрична асоциация счита за психично разстройство предизвикателният начин на мислене, който поставя въпроси и се съмнява  в основната парадигма, която държи обществото в съответствие с матрицата.

Ако освободиш мисълта си от рамката, в която те поставя общественото мнение, ако си буден и задаваш въпроси, ако се съмняваш в правилността на системата, ако искаш да се изключиш от матрицата – това е вид психично заболяване, според новото издание на Диагностичния и статистически наръчник за психичните разстройства на Американската психиатрична асоциация. Това ръководство определя едно ново заболяване, наречено "опозиционно предизвикателно разстройство" (ODD, акроним на английски език) и го определя като "постоянен модел на поведение – неподчинение, непокорство, враждебно и предизвикателно" това са симптоми, в които се включва поставяне под въпрос на органите на управление, предизвикателнo отношение, тенденция за несъгласие и оспорване.

Това ръководство се използва от лекарите за определяне на психично заболяване. Във всяко негово ново издание значително се увеличава броя на така наречените “психични заболявания” , по тази причина вече е спорно да се каже дали хората с психически увреждания стават все повече или е все по-трудно да бъдем психически здрави. Лекарите казват, че това е така, защото сега те могат по-лесно идентифицират тези нарушения, което според тях означава, че могат да излекуват и повече хора и да ги държат в психиатрични заведения.

Новото ръководство, което наскоро излезе, добави още много нови форми на психически заболявания, които според неговите създатели ще упълномощят психиатрите да разширят границите си на действие. На практика те вече имат законно право да поставят в графата “Психично болен” всеки, който поискат. И няма да е далеч деня, когато ще е много трудно човек да докаже, че е здрав. В новото ръководство бяха определени като заболявания  арогантност, нарцисизъм, творчество извън средно положение, цинизъм и антисоциално поведение. В миналото това са били само черти от характера на личността, но сега те са болести, които трябва да бъдат лекувани.

През последните 50 години 130 официално признати психични заболявания са стигнали до 357, много от които засягат деца, които впоследствие получават високи дози лекарства.

Както казахме и по-горе ще става все по-трудно на човек да докаже, че е здрав. А правомощията на “Лекуващите” ще стават все по-големи...

 

източник: blogzaserioznihora.blogspot.com/