Болки в долната част на корема

Отляво в долната част на корема е разположено сигмовидното черво (част от дебелото черво, чието наименование е дадено поради приликата му с гръцката буква сигма), което върви надолу като се извива. Това е любимото място за постоянно обитаване на големите паразити.

 

колон

 

Присъстието на метили, кръгли червеи и всички останали големи паразити, както и на намиращи се в тях бактерии и вируси, може да се почувства, ако образуват газ и причиняват болка. Понякога те са съвсем кротки и като че ли живеят в хармония с нас.

 

Ускоряването на чревната перисталтика води до многократно изхвърляне на паразити и предотвратява натрупването на твърде големи количества. Така природата може да ви подпомогне. Диарията е важен симптом, говорещ за наличието на тези натрапници.

 

Тънкото черво се влива в колона в дясната страна на долната част на корема На мястото, където те се съединяват, се намират апендиксът и илеоцекалната клапа, която предотвратява връщането на съдържимото на дебелото черво в тънкото. Възходящата част на колона върви нагоре от дясно и напречно, приемайки наименованието транзверзален колон, който пресича корема на нивото на пъпа После под наименованието колон десценденс (низходящ) се спуска надолу в лявата страна на корема и се илива в сигмата

 

Е. coh, Salmonella и Shigella са „чревни" бактерии (могат да живеят в червата), които могат да ви довлекат сериозни беди и болки в корема. Можете да се превърнете в хроничен страдалец. От червата тези бактерии могат да попаднат върху кожата на ръцете ви и под ноктите ви и отново да ви инфектират. Така вие сами сте основният източник на реинфекция за себе си. Никога, никога не докосвайте с пръсти устните си. И което е най-важното, не се опитвайте да спрете ускорените движения на червата си. Те сами ще се нормализират, когато вашите паразити са мъртви и напуснат тялото ви.

 

Други източници на E.coh са персоналните бутилки за вода, ръцете на други хора, които са почиствали тоалетната или са сменяли пелените на бебето.

 

Ръцете правят всичко. За да намалите опасността от реинфекция, очертайте ръцете си на лист хартия, изрежете получените форми и ги залепете на хладилника си.

 

Поддържайте личните си бутилки за вода стерилни!

Коментари