Болка в краката при деца

Свикнали сме да считаме за нормално (!) децата да имат болки в пищялите или колената. Понякога ги наричат „болки на растежа". Децата могат да плачат от болка и на никого да не кажат защо плачат. Това става най-често след ставане от сън. Болката може да се дължи на крампа на крака или спазми на кръвоносните съдове. Интоксикацията с олово е честа причина и за двете. Изследвайте чешмяната вода за наличие на олово и кадмий. Само електронното изследване ще ви помогне. Тестовете, които използва службата по водите, са твърде примитивни.

 

Ако намерите който и да е от тези елементи, изследвайте водата от всеки кран в къщата сутрин, преди да бъде източена.

 

Открийте източниците на замърсяване и сменете тръбите с поливинил хлоридни (ПВХ).

 

Изследвайте и слюнката на детето за талий или живак. Ако ги има, махнете метала от зъбите му. Спрете да използвате еднократни пелени, конци за почистване на зъбите, топчета памук и превързочни материали. Те са замърсени с талий и живак, вероятно при производството им в други страни, където не е забранено използването на живачен хлорид за стерилизация.

 

Изследвайте слюнката на детето още няколко пъти след работа по водопровода или посещение при зъболекар. За да облекчите болката, направете следното:

 

♦    Потопете краката на детето в топла вода

♦    Масажирайте нежно краката му

♦    Дайте му 25-50 мг ниацин за разширяване на кръвоносните съдове. (Ниацинът (също витамин РР от англ. Pelagra Preventing - отвратяващ пелаграта) е група от съединения, най-важни представители на която са никотиновата киселина (витамин В3) и никотинаамидът.)

 

Всички еднократни пелени, които изследвах, бяха положителни за живак и талий. Тези токсини могат да се абсорбират през бебешката кожа.

Коментари