Да лекуваш дрождева и гъбична инфекция е едно и също

Лекувайки кандидозната инфекция, можете да се освободите и от други съпътстващи гъбички като Tinea (сърбеж на чатала), трихофития, „крака на атлет". Основни правила за това са следните:

 

1. Лишете гъбичките от влага

2. Лишете нашествениците от желязо

3. Лишете гъбичките от захар

4. Повишете кожния имунитет

5.  Усилете способността на кожата към заздравяване

 

Може да е невъзможно да лишите гъбичките от влага. Например, ако краката ви се потят, а трябва да носите чорапи. Веднага щом се приберете у дома, свалете чорапите и поставете краката си под нагряващата лампа. Използвайте цинкова пудра или царевично нишесте за подсушаване на кожата. Перете чорапите си при висока температура и ги гладете с ютия. Перете само с боракс (сапуните и детергентите съдържат алуминий, който замърсява кожата). Изплаквайте кожата си с вода, съдържаща витамин С. Всички тези мерки се използват заедно за лечение на гъбичките при „краката на атлета". Нужно е голямо постоянство. Често гъбичките се развиват под ноктите на краката, където имат всичко необходимо - влага, желязо, захар. Независимо от това, белите ви кръвни клетки ще ги изла-пат, ако постоянствате с прилагане на тези мерки.

 

С млечницата (гъбична инфекция на устата) можете също да се преборите, като правите всичко препоръчано по-долу едновременно. Не яжте захар, не пийте плодови сокове и не използвайте антибиотици. Избягвайте нараняванията, като не консумирате абразивни храни (корички, пуканки, ядки, бонбони) и не смучете нищо. Почиствайте зъбите си не с ку-пешки конци, а с рибарско влакно само веднъж дневно, като веднага след това си измиете зъбите с бял йод (Луголов разтвор, възможно е временно оцветяване на зъбите). Перхид-ролът не е достатъчно силен. Не забравяйте да стерилизирате четката си за зъби с житен спирт или йод. Можете също да промиете устата си с Луголов разтвор (6 капки на 1/4 чаша вода). Можете също да поставите 6 капки Луголов разтвор директно на езика си и да го разтриете леко с устни.

 

Не използвайте Луголов разтвор, ако имате алергия към йод.

 

Унищожавайте Candida ежедневно с NEORife или NEOClark. Тъй като реинфектирането е непрекъснато, вие също трябва да правите това дълго време, докато се излекувате напълно от гъбичното заболяване.

 

Тъй като Candida се развива вътреклетъчно (във вашите собствени живи клетки), не можете да я унищожите бързо. Само гъбичките на повърхността могат да бъдат достигнати от Луголовия разтвор или от електрическия зепинг. Но с всеки ден вие постигате прогрес, унищожавайки слой след слой. За излекуване на гъбичната инфекция може да е необходим месец на ежедневно третиране.

 

Освен това трябва да имате предвид, че излекуването на инфекцията на едно от няколко засегнати места няма траен ефект. Всички трябва да се третират едновременно. Влажни места като тези под гърдите, под гънка на корема, в слабините и чатала трябва ежедневно да се подсушават с царевично нишесте. Продължавайте да го правите дълго след излекуване на инфекцията.

Коментари