Обрив при употреба на еднократни пелени

Обривът при бебетата е пример за заетост на белите кръвни клетки. Когато еднократните пелени са замърсени с токсини, белите кръвни клетки се занимават с тяхното обезвреждане и оставят дрождите да се развият. Подсушаването на бебешката кожа помага за справяне с проблема, тъй като дрождите имат нужда от влага. Подсушаването трябва да стане с въздух, слънчева светлина и загряваща лампа, а не чрез още химикали! И в никакъв случай с кремове, съдържащи корти-зон, който намалява още повече имунокомпетентността на белите кръвни клетки.

 

Използвайте загряваща лампа няколко пъти дневно за по пет минути. Преминете към пелени за многократна употреба, които обаче не избелвайте с белина. Остатъчният хлор в пелените дразни кожата и подготвя сцената за нов обрив и бъдеща алергия към хлор. Пелените трябва да се стерилизират, не да се избелват. Използвайте програмата на вашата перална машина, развиваща най-висока температура. В процеса на прането при-бавете 1/2 чаша боракс. Ако имате домашно приготвен Луго-лов разтвор, прибавете 1 чаена лъжичка в процеса на пране-то или изплакването. Прибавете малко оцет в процеса на изп-лакването. Оцетът е инхибитор на гъбичките. Изсушете пелените на най-високата температура в сушилната машина или изгла-дете с гореща ютия до сухо. Така ще убиете спорите на гъбичките и ще направите пелените стерилни.

 

За да засилите устойчивостта на бебешката кожа към бъдещи инфекции, не я третирайте с химикали. Не използвайте никакви сапуни, аромати, масла за баня, кремове и лосиони. Не използвайте тампончета за уши и влажни кърпички. Не къпете бебето всеки ден. Измивайте дупето му нежно с боракс и изплаквайте с вода, към която сте прибавили витамин С. Витамин С е киселина и естественият защитник на кожата ни, но при наранена кожа щипе. Използвайте го само като воден разтвор. Цинковият окис е друг естествен продукт, свързан със заздравяване на кожата. Ефектът му се дължи на свързване със желязото, което е необходимо на гъбичките и бактериите да се размножават. Никога не използвайте ку-пешки препарати, съдържащи цинков окис. Направете си сами пудра като смесите цинков окис на прах с царевично нишесте. Съхранявайте го в голяма стъклена солница и поръсвайте кожата на местата, където има подмокряне или е установен растеж на гъбички.

Коментари