Пречистване на черния дроб

В материала по-доло сме Ви подготвили 2 статии посветени на пречистването на един от най-жизненоважните органи в тялото - черния дроб.

Първата статия представлява кратко и стегнато описание на процедурата, докато втората е значително по-подробна и представлява извадка от книгата на д-р Кларк "Лечение на всички болести". Кое от двете ще ползвате предценете сами.

ВАЖНО:

- Описаните процедури са противопоказни при бременност и кърмене!

- Преди да приложитете процедурите, задължително се консултирайте с лекуващия ви лекар или друг здравен специалист.

- „ЗЕПИР" ЕООД не носи отговорност за описаните процедури и методи. Ние просто Ви запознаваме с конкретната информация, нека всеки сам предцени как да я използва.

ПРЕЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ:

Черният дроб е един от жизненоважните органи на човека. По правило в жлъчните му пътища се съдържат голямо количество конкременти (до няколко хиляди). Това са т.нар. жлъчни камъни, които трябва периодично да се чистят. Обърнете внимание, че не говорим за камъните в жлъчния мехур - можете да нямате такива, и все пак да се нуждаете от прочистване на черния дроб.

Ето само някои от признаците на това, че в черния ви дроб има камъни: обложен език, горчив вкус в устата, висок холестерол, по-светли изпражнения, много газове и проблеми с храносмилането, лошо настроение, гневливост или раздразнителност, появата на вертикални бръчки между очите, лесно напълняване и трудно отслабване въпреки всевъзможни диети и т.н.

Прочистването на черния дроб винаги се отразява благотворно върху всякакви здравословни проблеми и е много полезно да се прави периодично. То е отлично средство за профилактика и лечение на повечето болести и помага за повишаване на енергията, регулиране на килограмите, нормализиране на холестерола, подобряване на настроението и самочувствието и общо подмладяване.

Добре е да се прави около и след пълнолуние и да се спазват посочените часове. Те са избрани, защото тогава този орган е най-активен.

Необходими са ви 4 лимона, 2 грейпфрута, 1 литър зехтин, 2 пакетчета английска сол (от аптеката), 10 кутии натурален ябълков сок, 1 чаена лъжичка Екстракт от Орех (за унищожаване на паразитите, които живеят в черния дроб и се изхвърлят при процедурата).

Започнете процедурата в понеделник, за да можете в събота и неделя да я довършите на спокойствие.

От понеделник до събота: Всяка сутрин след ставане на гладно се изпива 1 чаша гореща вода. После се приемат 1 супена лъжица лимонов сок смесен с 1 супена лъжица зехтин. Така се стимулира изхвърлянето на жлъчка от черния дроб и жлъчния мехур. По същата причина се ядат салати със зехтин и лимон през деня.

Всеки ден се изпива по 1-1,5 литра натурален ябълков сок. Той има известно очистително действие върху червата, а освен това размеква конкрементите в жлъчните пътища. Така те стават като желе и се изхвърлят без болки, дори ако са с големината на орех. Пак затова се пие и много вода - поне 2 литра, и се ядат в изобилие сурови плодове и зеленчуци.

Не се спазва някаква особена диета, но все пак за предпочитане е да се яде по-лека храна, без пържено, колбаси и консерви. Най-добре е да се замени месото с риба или пиле и да се наблегне на суровите плодове и зеленчуци. Достатъчно често се приемат зехтин, лимон, яйца и по желание малко шоколад (тези храни са жлъчогонни, т.е. помагат за изхвърляне на жлъчката от черния дроб).

В събота следобед не се яде нищо - само се пият изобилно течности - чай, плодов сок и вода. Вечерта в 18 и 20 ч. (важно е да се спазват тези часове) се приемат по 1 супена лъжица английска сол в 200 мл вода. Това има доста силен очистителен ефект, затова си стойте в къщи, за да можете да посещавате тоалетната при нужда. В случая се търси и другия ефект на английската сол - тя води до отваряне на жлъчните пътища и отпускане на клапите в тях. Така камъните излизат по-лесно.

В 22 ч. се приемат 100 мл. зехтин смесени със 150 мл. прясно изцеден сок от грейпфрут (може да добавите и малко лимон) и 1 чаена лъжичка Екстракт от Орех. Сокът трябва да се прецеди, за да не съдържа плодова пулпа. Предварително сместа се разбива в шейкър или с миксер, за да се хомогенизира. Изпива се в стоеж прав, наведнъж или на глътки, но за не повече от 2-3 минути. След това веднага се ляга по гръб и поне 30 минути се остава така. Може да се масажира черният дроб и да се сложи нещо топло върху него. Ако искате, представяйте си как камъните започват да излизат и се изхвърлят в червата.

Най-добре е след това да си легнете и да заспите. През нощта при нужда се посещава тоалетната. Ако искате, можете да се изхождате в гърне, за да проверите дали сте изхвърлили жлъчни камъни и пясък. Те плуват най-отгоре и приличат на грахови зърна. При разтрошаване отвътре са зелени на цвят. Могат да се изхвърлят десетки или стотици камъни и песъчинки.

В неделя сутринта в 6 и в 8 ч. пак се приемат по 1 супена лъжица английска сол в 200 мл вода, за да се улесни изхвърлянето на камъните, които са по червата. Това е много важно, защото иначе те остават вътре, а това е вредно за здравето. После 2-3 часа не се яде. Пие се прясно изцеден плодов сок, зелен или билков чай с малко мед. Около 10 ч. може да се ядат плодове, а на обяд - супа с картофи, моркови, ориз и зеленчуци, салата и малко хляб. Следобед се връщате към обичайното си хранене.

Процедурата може да се повтори няколко пъти, през 2 месеца, при пълнолуние или разпадаща се луна, докато спрат да се изхвърлят конкременти. В зависимост от конкретния случай подобрение се усеща или веднага, или след няколко процедури. По-нататък, след като черният дроб се изчисти, е добре да се повтаря чистенето му поне веднъж на 3 или на 6 месеца.

Един от желаните ефекти е много по-лесното отслабване и поддържане на желаните килограми!

Liver cleanse stonesLiver cleanse stonesLiver cleanse stones

Снимки на камъни изхвърлени при чернодробно пречистване

Извадка от книгата на д-р Хулда Кларк "Лечение на всички болести":

...ЧЕРНОДРОБНИ БИЛКИ

Не бъркайте чернодробните билки с рецептата за чернодробно прочистване. Рецептата, дадена по-долу, съдържа традиционно използвани билки за подобряване функциите на черния дроб, докато чернодробното прочистване цели изкарването на жлъчните камъни.

6 части корени от черен оман, Symphytum officinale

6 части кора от бял дъб, Quercus alba

3 части кралица на ливадите, Eupatorium purpureum

3 части лопен (овча опашка), Verbascum thapsus

2 части сладко коренче, Glycyrrhiza glabra

2 части дива гулия, Dioscorea villosa

2 части магарешки бодил, Silybum mariaanum

3  части кора от черен орех, Juglans nigra

3 части корени от бяла ружа, Althea officinalis

1 част лобелия, Lobelia inflate

1 част шлемник, Scutellaria lateriflora

 Смесете всички билки. Прибавете 1/2 чаша от сместа към 2 кварти вода. Доведете до завиране. Сложете капак и свалете от огъня. Оставете да почива 6 часа. Прецедете и пийте по 1,5 чаши дневно. Сложете прецедените билки във фризера и ги използвайте още веднъж.

ПРОЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Прочистването на черния дроб от жлъчни камъни подобрява драматично храносмилането, което е в основата на здравето ни. Можете да очаквате, че алергиите ви ще изчезнат също с всяко следващо прочистване. Невероятно, но чернодробното прочистване ликвидира болките в раменете, горните крайници, горната част на гърба. Вие получавате прилив на енергия и самочувствието ви се подобрява.

Прочистването на жлъчните канали в черния дроб е най-мощната процедура, която можете да извършите, за да подобрите здравето си. Тази процедура обаче не трябва да бъде извършвана преди провеждането на противопаразитна програма. Най-добри резултати се получават, когато чернодробното прочистване се провежда след бъбречно и дентално прочистване.

Черният дроб произвежда по 1-1,5 кварти жлъчка дневно! Той е изпълнен с жлъчни каналчета, които доставят жлъчката до един голям общ канал. Жлъчният мехур е прикачен за общия канал и изпълнява ролята на резервоар за жлъчката. Яденето на мазнини или протеини подбужда жлъчния мехур да се свие и излее жлъчката в червата. Това става около двадесет минути след поемане на храната.

При много хора, включително и деца, жлъчните каналчета са задръстени с камъни. Някои развиват алергии или уртикария, но повечето нямат никакви симптоми. Често на скенер и рентген в жлъчния мехур не се вижда нищо. Обикновено камъните не са в самия жлъчен мехур. Нещо повече, обикновено липсва необходимият реквизит, за да бъдат видени на рентген - не са калцифицирани и са твърде малки. Съществуват около дузина варианти на жлъчни камъни. Повечето имат вътре в себе си кристали холестерол. Камъните могат да бъдат черни, червени, бели, зелени или жъл-то-кафяви. Зелените дължат цвета си на това, че са обвити с жлъчка. Обърнете внимание на снимките по-горе - колко от тях имат по повърхността си вдлъбнатини с неидентифицирани неща. Дали това не са остатъци от трематоди? Забележете колко са с форма на коркова тапа с надлъжни бразди по повърхността си.  Тези форми изобразяват блокираните жлъчни каналчета. Други камъни са образувани от много по-малки камъчета, което говори за прегрупиране по някое време след последното прочистване.

В самата сърцевина на всеки камък има кълбце от бактерии, което според някои учени напомня за част от мъргьв паразит, която е послужила като основа за образуване на камъка.

С нарастване на камъните и увеличаването на броя им нараства и налягането върху черния дроб, на което той отговаря с образуване на по-малко жлъчка. Представете си, че в градинския ви маркуч има парченца мрамор. Той ще пропуска по-малко вода, което пък ще намали изхвърлянето на камъните. В жлъчните камъни се натрупва холестерол, който остава в организма и нивото на холестерола в кръвта може да е повишено.

Поради наличието на пори жлъчните камъни могат да задържат преминаващите през черния дроб бактерии, кисти, вируси и паразити. По този начин в тях се образуват „гнезда" на инфекция, които завинаги ще снабдяват организма с пресни бактерии. Никоя стомашно-чревна инфекция, каквато е например язвата или балонирането на червата, не може да бъде излекувана без премахване на жлъчните камъни от черния дроб.

Прочиствайте черния си дроб два пъти годишно!

Подготовка:

Не можете да прочистите един черен дроб, в който има живи паразити. Няма да можете да изкарате много камъни и ще се чувствате твърде болни. Правете ежедневен зепинг през седмицата преди чернодробното прочистване или проведете първите три седмици от противопаразитната програма. Ако сте на поддържаща противопаразитна програма, вие сте винаги готови да започнете чернодробно прочистване.

Много препоръчително е преди да пристъпите към чернодробно прочистване да сте направили прочистване на бъбреците. Когато бъбреците, пикочният мехур и целият уринарен тракт работят идеално, те могат да отстраняват ефикасно нежелателни вещества, попаднали случайно от червата в жлъчката.

Направете, ако е възможно и зъбно прочистване преди да пристъпите към чернодробното. В устата ви не трябва да има никакъв метал и бактерии (кавитациите са прочистени). Това ще повиши ефикасността на чернодробното прочистване.

Съставки:

- Английска сол - 4 чаени лъжички

- Зехтин - половин чаена чаша (лекият зехтин по-лесно слиза надолу)

- Пресен розов грейпфрут - 1 голям или 2 малки са достатъчни за получаване на 2/3 до 3/4 чаша сок

- Орнитин - 4 до 8, за да сте сигурни, че ще спите добре. В противен случай рискувате да прекарате най-кошмарната нощ в живота си!

- Широка пластмасова сламка за приемане на напитката

- Половин литров буркан с капак

Изберете ден за прочистването, след който ще можете да почивате (например събота).

Не вземайте никакви медикаменти и витамини, без които можете да минете, защото те могат да намалят ефекта от прочистването. Един ден преди да започнете чернодробното прочистване, спрете също бъбречното прочистване и противопаразитната програма.

Закуската и обядът ви трябва да бъдат без мазнини. Подходящи храни са топлата зърнена закуска с плодове, плодо-вият сок, хлябът и медът или някакъв конфитюр (без масло или мляко), варените картофи или други зеленчуци, подправени единствено със сол. Това позволява образуването на достатъчно количество жлъчка, която да окаже натиск върху черния дроб. Повишеното налягане предизвиква по-голямо отделяне на камъни.

14.00 часа. От този час нататък не трябва да приемате храна и напитки. Ако нарушите това правило, по-късно може да се почувствате твърде зле.

Пригответе си английската сол. Поставете в кана 4 супени лъжици и ги залейте с 3 чаени чаши вода. Сложете каната в хладилник, за да се охлади добре разтворът. Това се прави само за удобство и малко подобряване на вкуса. Количеството е достатъчно за 4 приема по 3/4 чаша всеки.

18.00 часа. Изпийте една доза от ледено студената английска сол. Ако сте пропуснали да приготвите предварително разтвора, разтворете 1 супена лъжица в 3/4 чаша вода. Можете да прибавите 1/8 чаена лъжичка витамин С за подобряване на вкуса. Можете след това да изплакнете с вода устата си или да поемете няколко глътки чиста вода.

Извадете от хладилника зехтина и грейпфрута да се пос-топлят.

20.00 часа. Изпийте още една доза английска сол. Не сте яли от 14.00 часа, но не изпитвате глад. Направете приготовленията си за сън. Времето за лягане е много важно. Не си позволявайте да го направите дори 10 минути по-рано или по-късно.

21.45 часа. Отмерете 1/2 чаена чаша зехтин и я поставете в стъклен буркан. Изцедете в мерителната чаша грейпфрута с ръка. Отстранете пулпа с вилица. Необходимото количество сок от грейпфрут е поне 1/2 чаена чаша. Повече (до 3/4 чаша) е по-добре. Можете да допълните чашата с лимонада. Добавете сока към зехтина. Затворете буркана плътно и разтърсете силно, докато сместа стане водниста. Това е възможно само с прясно изцеден сок от грейпфрут.

Посетете тоалетната един или повече пъти, дори ако се наложи да закъснеете с десетина минути за дозата в 22 часа.

22.00 часа. Изпийте сместа от зехтин и сок от грейпфрут. Вземете 4 капсули орнитин още с първата глътка, за да сте сигурни, че ще спите през цялата нощ. Ако страдате от безсъние, вземете 8 капсули. Пиенето на сместа с широка сламка улеснява поглъщането й. Между отделните глътки можете да приемете малко кетчуп, канела или кафява захар, за да прокарате сместа. Изпийте цялото количество за 5 минути (по-възрастните и болните могат да го направят в разстояние на 15 минути).

Легнете веднага. Може да не успеете да изкарате камъни, ако не го направите. Колкото по-бързо след изпиването на сместа си легнете, толкова повече камъни ще изкарате. Подгответе се предварително за бързо лягане. Не разтребвайте кухнята.

Легнете по гръб с ръце, повдигнати високо над главата на възглавницата. Опитайте се да си представите какво става в черния дроб. Постарайте се да останете неподвижни в продължение ва 20 минути. Можете да почувствате как една влакова композиция, натоварена с камъни, потегля по жлъчните пътища. Няма болка, защото жлъчните пътища са отворени благодарение на английската сол! Заспивайте. Ако не го направите, може и да не изкарате камъни.

На следващата сутрин. Веднага щом се събудите, вземете третата доза английска сол. Ако ви се бъркат червата или ви се гади, почакайте това да премине, преди да вземете тази доза. Можете да се върнете в леглото. Не вземайте третата доза преди 6.00 часа.

След два часа. Вземете четвъртата (последната) доза английска сол. Можете пак да си легнете.

След още два часа можете да ядете. Започнете с плодов сок. Половин час по-късно изяжте някакъв плод, а след още един час можете да поемете нормалната си закуска, но внимавайте да е лека. До вечерта ще сте се почувствали здрави.

Доколко добре сте се справили? Очаквайте да имате диария на сутринта. Потърсете с фенерче дали има отделени камъни в тоалетната чиния. Търсете камъни със зелен цвят, защото този цвят доказва, че това са действително жлъчни камъни, а не остатъци от храна. Само чернодробната жлъчка е с грахово зелен цвят. Фекалиите потъват, но камъните плават поради съдържащия се в тях холестерол. Пребройте колко приблизително са камъните със зелен или жълто-ка-фяв цвят. Необходимо е да изкарате общо 2 000 камъка, за да се избавите окончателно от алергии, бурсит и болка в горната част на гърба. Първото прочистване може да ви избави от болките за само няколко дни, тъй като камъните от по-отдалечените места на черния дроб се придвижват напред и обуславят същите оплаквания. Можете да повторите прочистването след две седмици. Не правете прочистване, когато сте болни.

Понякога жлъчните каналчета са пълни с холестеролови кристали, които не са се оформили в камъни. Те приличат на „плява", плаваща на повърхността на водата в тоалетната чиния. Та боже да е жълто-кафява и да съдържа милиони бели кристалчета. Прочистването на тази „плява" е не погмалко важно от отделянето на камъните.

Колко безопасно е чернодробното прочистване? То е почти напълно безопасно. Моето мнение се основава на над 500 случая, включващи много хора в седемдесетте или осемдесетте. Никой не е влязъл в болница заради чернодробно прочистване. Нещо повече, никой не се е оплакал от болки. Все пак можете да се почувствате твърде болни в продължение на ден-два след прочистването. При всеки от тези случаи имаше неглижиране на противопаразитната програма. Ето защо инструкциите са: преди да пристъпите към чернодробно прочистване, да прочистите бъбреците и да проведете противопаразитна програма.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Вие извадихте жлъчните си камъни без хирургична интервенция! Приятно ми е да мисля, че съм усъвършенствала тази рецепта, но не мога да се гордея с нейното създаване. Тя е измислена преди стотици, ако не и хиляди години. Благодаря ви, хербалисги!

Тази процедура противоречи на много съвременни медицински виждания. Съвременната медицина счита, че камъните се образуват в жлъчния мехур, а не в черния дроб. Счита се, че броят им е малък, не хиляди и че съществуването им не е свързано с други симптоми освен болкови атаки. Лесно е да се разбере какво стои в основата на тези схващания. До времето, когато получавате болки, някои от образувалите се в черния дроб камъни са достигнали жлъчния мехур, причинили са възпаление и са достатъчно големи и калцифицирани, за да могат да се установят рентгенологично. Когато се отстрани хирургично жлъчният мехур, болковите кризи спират, но остават бурситът, другите болкови проблеми и нарушенията в храносмилането.

Истината е видна от факта, че хора с отстранен жлъчен мехур продължават да изкарват много зелени, обвити в жлъчка камъни и всеки, който си направи труда да разреже такива камъни, може да види концентричните кръгове и кристалите холестерол, които са просто жлъчни камъни като на картинките в учебниците.

Коментари