Сложете край с проблемите в спалнята

Обновена в 20:47 на 05/12/2014 г.

Бабини зъби борят сексуалната дисфункция

Всеки един човек, без значение мъж или жена иска по-добър секс и повече интимност в своя живот. И все пак, едно проучване направено през 1995 г. от изследователи в клиниката Майо установило, че 25 на сто от мъжете на възраст около 40-49 години са загрижени за сексуалната си активност и умения и за еректилната дисфункция.

Около 30 милиона мъже страдат в един или друг момент от някаква степен на еректилна дисфункция, но само 2 500 000 от тях посещават лекари по този въпрос. Сексуалната дисфункция се отнася до различни заболявания, включително и при "липса на сексуално желание, трудно възбуждане, неспособност да се постигне оргазъм, проблеми с ерекцията, болка по време на полов акт."

Андропаузата ... или мъжката "менопауза"

   Почти всички мъже над 40 години се нуждаят от малко повече тестостерон, за да запазят тялото, което са имали на 20-30 г., тъй като ниските нива на  тестостерон може да доведат до множество симптоми, включително: раздразнителност, чувство на слабост, вълнение, мускулна атрофия, лош сън, увеличаване на мастна тъкан и други (много подобни на менопаузата). 

Трибулусът Терестрис или още наричано Бабини зъби е билка,  която е една от главните съставки на Имуностронг и придоби популярност през последното десетилетие сред мъжете атлети, които го използвали с друга цел - да изградят мускули чрез увеличаване на производството на тестостерон (тъй като това е другото й завидно качество). След употребата му започнало да се наблюдава значително подобряване на мъжката полова функция и удовлетворение, което било и поводът да започнат редица изследвания за това му свойство. 

Увеличава сексуалното желание и при двата пола

Проучвания направени от лекари през 2002 г. върху животни са показали, че тази билка е много полезна и действа като секс бустер/ усилвател на сексуално желание. Както сексуалното поведение, така и интракавернозното налягане (т.е. се отнася до кръвния поток на пениса) са били предмет изследване при нормални и при кастрирани животни, за да се изясни по-добре ролята на Трибулуса като афродизиак. За да докажат това му действие, възрастни плъхове били разделени на 3 групи. На едната група било давано само дестилирана вода (на нормални и кастрирани), на другата тестостерон (на нормални и кастрирани) и на последната трета група само от кастрирани плъхове било давано екстракт от бабини зъби. При кастрираните плъхове имало увеличаване на сексуалното желание и интракавернозното налягане, както от тестостерона, така и от билката. Хората използващи този екстракт, казвазт че има ефект само след няколко дни употреба.

Друго изследване направено през 2012 г. от лекари, целейки изясняването на афродизиачното свойство при продължително перорално приложение на Бабините зъби използвало мъжки сексуално лениви плъхове. След 30-дневно изследване не се наблюдават никакви странични ефекти.

Ефективно, но не само при мъжете!

Според проучване проведено в Техеран, Иран направено на 28.04.2014г. Ектрактът от Трибулус Терестрис е идеалн за лечение на жените със сексуална дисфункция или още казано понижено либидо. В следствие на ежедневно приемане на капсула от тази билка, жените са започнали да изпитват отново желание за секс.

Коментари