Хранителни добавки и съвети за изграждане на мускули (за начинаещи)

Обновена в 15:09 на 10/09/2014 г.

Хранителни добавкиМладите бодибилдъри знаят, че трябва да започнат отнякъде, когато става въпрос за хранителните добавки, но често пъти е трудно да решат от къде – и колко пари трябва да инвестират в тях, за да постигнат бързи и добри резултати. Първите две правила, които ще ви помогнат да извлечете максимума от вашите хранителни добавки са да се уверете, че тренировките и хранителния ви режим са добре балансирани.

1)      Като начинаещ трябва да правите силови тренировки не по-често от четири пъти седмично и не по-дълго от 75 минути всяка, защото в противен случаи ще се претоварите и няма да може да се възстановявате между отделните тренировки.

2)      Що се отнася до храненето, яжте често – поне пет пъти дневно, като се стараете да увеличите приема си на протеин (поне 20 грама) на едно ядене. (Стремете се да консумирате по 1 грам протеин за всеки един килограм телесна маса)

Веднъж започнете ли да спазвате тези две основни правила, сте готови да започнете да приемате и хранителни добавки. Ето и как препоръчваме да се приемат:

1)    Приемайте суроватъчен протеин преди и след силови тренировки.

Суроватъчния протеин е един от най-бързо усвояващите се протеинови източници. Това означава, че лесно се абсорбира от организма така че тялото да може да започне да тренира и насърчава възстановяването на мускулите след тренировка, предоставяйки аминокиселини по време на спортуване.

Добрата новина е, че вече може да закупите своя суроватъчен протеин на достъпни цени. Разгледайте богатото разнообразие на протеини в онлайн магазина ни

Какво трябва да вземете: Суроватъчен протеинов шейк преди и след тренировка. Можете да приемате до около ¼ грама протеин на килограм телесно тегло при всяко хранене. Друго златно правило е по грам-два протеин на килограм телесно тегло.

2)    Консумирайте бързо усвояващи се въглехидрати преди и след тренировка.

Една от грешките, коиято много начинаещи правят е да приемат много повече протеин за сметка на също така важните за организма въглехидрати, тъй като те са от съществено значение, с които се подхранва растежа на мускулите и тяхното възстановяване. Бързо усвояващите се въглехидрати като например захарта, трябва да се консумират преди и след тренировка.

 

3) Приемайте креатин за здравина и по-добри резултати от силовите ви тренировки.

Сигурно сте чували за креатина, който е преди всичко един от най-известните хранителни добавки на пазара. За да може да има ефект от приема на креатин обаче, преди това трябва да сте в добро здраве и да приемате достатъчно протеин и въглехидрати на ден.

Закупете някой от предлаганите на пазара креатини на най-добра цена ТУК

Какво трябва да вземете: 3-5 грама креатин преди и след тренировка, но не повече от 10 грама на ден. 

4) Допълнително си набавяйте витамини и минерали (особено витамин C) за подпомагане на възстановяването и растежа.

Витамините и минералите са много важни, за да сте здрави, но освен това са и от съществено значение за резултатите от усилията положени по време на тренировка. Често младите бодибилдъри не осъзнават, че тренирайки с тежести те увреждат телата си. Когато човек тренира, тялото произвежда свободни радикали, които увреждат клетките. Витамин Ц е антиоксидант който неутрализира тези молекули. Други антиоксиданти са витамините Е, Бета каротин и др.

За да подсилите вашия организъм приемайте мултивитамини, които са специално съставени за спортисти. Предлагаме Ви да разгледате богатия ни асортимент на витамини в zepir.com

Какво трябва да вземете: Започнете с важния за цялостното здраве витамин Ц, приемайки по 500-1000 мг 1-2 пъти на ден. Освен него е хубаво да пиете и мултивитамини, с които да доставяте на тялото си нужните витамини и минерали.

Коментари