Шумове и звънтене в ушите

Тези симптоми в медицината се наричат още tinnitus. Чува се свиркащ или дрънчащ звук в едното или в двете уши. Той може да е постоянен или да се засилва и отслабва. Може да бъде и силен като тътен.

 

Тинитус се предизвиква от три взаимно свързани неща: токсични елементи, алергия към салицилати (семейството на аспирините) и микробът Streptococcus pneumoniae (най-честият причинител на пневмония). Възможно е хронично носи-телство на микроба след преболедуване от пневмония или след нещо изглеждащо като главоболие, свързано с простуда. Този микроб е винаги налице, когато има ушна болка. Той се активира лесно при излагане на студен вятър или буря и някои токсични вещества. Ето защо аз ви препоръчвам да пазите топли ушите си през зимата чрез поставяне в ушите на топчета памук или носене на наушници. Стрептококите могат да предизвикат и Мениеров синдром, задръстване със секрети, загуба на равновесие и хроничен синузит. Често антибиотиците от семейството на пеницилините помагат веднага, но загубват ефективността си спрямо повторни инфекции. Бактериите не могат да бъдат напълно победени от антибиотиците.

 

Streptococcus pneumoniae често се крие в джобове под инфектираните зъби и в дупки, останали след изваждане на зъ би, особено на мъдреци. Те могат да бъдат открити от алтернативен зъболекар, който прочиства кавитациите. Стрептококите могат да се крият и в черния дроб. Отстранете ги чрез чернодробни промивки.

 

Някои храни и много медикаменти, особено такива против кашлица, включително таблетки за смучене и бонбончета, съдържат салицилати.

 

За да излекуваме тинитуса си, трябва да престанем да използваме аспирин и каквото и да е друго, съдържащо високо ниво на салицилати. Трябва и да прекъснем излагането си на токсични елементи като олово, берилий, цирконий, бензалконий. Те се съдържат във въздуха на газовите станции и в много неща, които използваме ежедневно - лосиони за тяло, сапуни и мехлеми. Преминете към безопасни алтернативи.

Приемането на ниацин (таблетки от 100 мг) три пъти дневно подобрява кръвоснабдяването на вътрешното ухо. Приемането на една тироидна таблетка с лекарско предписание може също да помогне. Тези неща винаги подобряват тинитуса, но не го лекуват.

 

Уилиям Тал, на 47 години, имаше ежедневно главоболие и всеки ден вземаше лекарства, за да го облекчи. Имаше и тинитус, силно бръмчене в дясното ухо. Изследването му показа наличие на Shigella (продуцираща невротоксин) и ВогеШа (причинителя на Лаймската болест). Имаше и Gaffkya (бактерия, предизвикваща респираторни инфекции) под двата мъдреца вдясно. Доказани бяха и Сатру-lobacter, Anaplasma и Strongyloides. Имаше отлагания на ванадий (от просмукваща се газ) и азбест. Десет седмици по-късно след като кавитациите отдясно бяха почистени и след преминаването на противопаразитна програма, тини-тусът изчезна. Все още обаче имаше главоболие от време на време, което говореше, че Strongyloides не е напълно унищожен.

 

Били Скот, на 26 години, се оплакваше от чести главоболия и тинитус. Тя започна бъбречно прочистване. После прибави противопаразитна програма като включи и двете си кучета. Били имаше киста в левия бут, която се дължеше на ПХБ във водата на кладенец, който използваше. Спря да го използва и престана да употребява препарати за пране и миене на съдове. Престана също да консумира газирани напитки и вместо това започна да пие прясно мляко. След 3,5 месеца тинитусът изчезна, а кистата се сви.

 

Лари Пелегрини, на 59 години, имаше тинитус в двете уши, но иначе бе силен, висок, интелигентен човек, който се грижеше за болни хора, включително такива извън семейния му кръг. Щом видя колко просто е да унищожиш нашествениците с NEORife, той си купи един апарат. За него бе проблем предотвратяването на тяхното завръщане, тъй като нито имаше средства, нито здравна застраховка за стоматологична работа. Той имаше отлагания от алуминий, мед и ПХБ. След като премина на боракс за всички процедури, свързани с миене/пране, гой се отърва от алуминия и паметта му се подобри. С помощта на бъбречните билки той прочисти натрупванията от пикочна киселина и оксалати и започна да се чувства по-гъвкав. Лари трябваше да се откаже от любимата си напитка, за да се отърве от пентан и метилетилкетон. Два пъти седмично той се третираше с NEORife и така успя да унищожи две дузини паразити и бактерии. Почувства се много по-добре и тинитусът му намаля. Но той живееше сам и трябваше да си готви, да се занимава с градината, да се грижи за домашни животни и болни приятели. Всичко това го излагаше на риск от опаразитяване. Веднъж бе изложен на интоксикация с арсеник от нов пестицид, който изпробваше, друг път, на ванадий от просмукване на газ, но постоянната му експозиция бе на метални пломби. Ако само можеше да си позволи необходимата стоматологична работа каква благословия би бил този човек за бъдещето на обществото.

Коментари