Алергичен артрит

Важен хранителен токсин, за който се счита, че засяга колената е пиперинът, намиращ се в растенията от семейство „Пиперови", включващо черния и белия пипер, но не и силно лютия червен пипер (кайена). Семейство Solanaceae (картофи, домати, патладжани, тютюн!) също имат общ „алерген", който предизвиква ставни болки. Опитайте се да не използвате в продължение на няколко седмици тези растения и ще се убедите, че помага. Още две химически съединения - хипуровата киселина и фенилизоцианатът (ФИТ) могат да предизвикат болки, подобни на тези при артрит.

 

Вашето тяло произвежда голямо количество хипурова киселина (до 1 грам дневно). Тя представлява продукт от детоксикацията на бензоената киселина в черния дроб. Малко плодове съдържат естествена бензоена киселина. Ние обаче можем да удвоим или да утроим приема си на бензоена киселина като консумираме бутилирани безалкохолни напитки и купешки сладкиши, при които бензоената киселина се използва като консервант. Цялата попаднала в организма ни бензоена киселина трябва да се детоксикира, при което се образува много хипурова киселина. Тъй като бъбреците не са в състояние да излъчат свръх големите количества хипурова киселина, тя се отлага в нашите органи. Предполагам, че болката се предизвиква по един прост механизъм. Молекулите на хипуровата киселина могат да се закрепват за проводните канали на нашите клетки и да не позволяват затварянето на вратите. Така бактериите и вирусите като че ли са поканени да влязат в клетките. Освен това, съществуват бактерии, които харесват хипуровата киселина и се хранят с нея. Възможно е самата хипурова киселина да обуславя болка без помощта на бактерии. Тази възможност изисква по-нататъшни проучвания. За хората с хронични ставни болки е важно да не консумират храни, съдържащи бензоена киселина или бензоат.

 

ФИТ е химическо вещество, срещащо се в храни като пилешкото месо, яйцата, зеленчуците от семейство „Зелеви" и граха. ФИТ е също част от собственото химическо производство на организма, извършващо се в черния дроб и състоящо се в детоксикиране на храни, съдържащи цианид. Цианидите, съдържащи се в някои зеленчуци като зелевите, им осигуряват защита срещу насекоми, болести и тревопасни животни. На черния ни дроб може да са необходими седмици за детоксикация на храна, богата на цианиди. Между другото нивата на ФИТ в човешкото тяло са по-високи от тези в растенията. ФИТ притежава висока реактивност. Фактически той е онова химическо съединение, което се свързва с аминокиселините в добре познатата реакция „Разграждане на Едман". В случая вашето тяло представлява стъкленицата с аминокиселини и не е чудно, че всички те могат да взаимодействат с ФИТ и да водят до разно образни алергични реакции и болка. Ако страдате от какъвто и да е тип артрит, спрете да ядете богати на ФИТ храни и прочиствайте черния си дроб докато изчезнат всички алергии, за които ви е известно. Това ще означава, че черният ви дроб е отново способен да детоксикира бързо цианидите и ние ще можете отново да употребявате тези много полезни храни.

 

Болките в ставите или артритът са известни от древността, дълго преди котките и кучетата да станат наши домашни любимци и да започнат да ни предават паразитите си. Кръглите червеи живеят и в прасетата, и в конете и в онези времена тези животни може би са били източници на зараза за човека.

 

Поради това билките и лечебните средства, помагащи при артрит, са многобройни. Тяхното действие може да се състои и унищожаване на кръглите червеи, бактериите и вирусите или в съдействие за разграждането на хипуровата киселина и ФИТ. Успешно могат да бъдат използвани и хомеопатичните средства, масажът, топлината и електронните устройства. Защо тогава при наличието на такъв широк набор от ефективни средства, нито едно не дава траен резултат? Отговорът е прост. Кръглите червеи са навсякъде около нас, хигиената е лоша, а цивилизованият ни начин на живот води до отлагане на шлаки, които „канят" бактериите. Знаейки това, вие можете не само да успокоите болките си, но и да премахнете причините за съществуването им. Така вие можете да бъдете сред първите, постигнали трайно излекуване от артрит.

 

На Верна Плъмб, 46 годишна, й бе поставена диагноза „Ревматоиден артрит" преди четири години. Оттогава тя бе на Methotrexate и Prednisone и бе натрупала доста килограми поради задържане на вода. Тя осъзнаваше, че лекарствата вече не й помагат и че трябва скоро да предприеме нещо друго. Причините за артрита при нея бяха типични. Пломбите й бяха в основата на нейната интоксикация с живак и никел. В бъбреците й имаше пет камъка. В тялото й имаше многобройни кръгли червеи - два вида Ascaris, два вида анкилостоми, Strongyloides и Trichinella. Казахме й, че за да получи облекчение на болките си, трябва да направи пълно прочистване. Започна с билки за бъбреците, унищожи паразитите посредством NEORife и след два месеца забеляза, че подуванията на ставите започват да намаляват.

 

 Ръцете на Камила Франклин бяха подути, горещи и болезнени. Казваше, че има „артрит" и на раменните стави и колената. Обяснихме й, че раменете не се вписват в клиниката на артрита. От болките в рамената тя можеше да се спаси за една нощ. Камила имаше и израстъци в синусите, които трябваше да бъдат оперирани. Открихме в бъбреците й кристали от трикалциев фосфат. Коригирахм( диетата й като включихме повече мляко, плодове и зеленчуци, а изключихме другите напитки и намалихме количеството на месото и зърнените храни. Тя започна бъбречно прочистване с билки. Само за пет седмици отокът зачервяването и топлината в ставите на пръстите на ръце те изчезнаха.

Коментари