Остеоартрит или обикновен артрит

При болки в ставите можете да опитате да убиете бактериите с посредством електронен зепинг. Повтаряйте го, докато болката изчезне напълно. Това може да е завинаги, но има вероятност бактериите да идват от някакъв постоянен източник.

 

Най-честият източник за „Стафи" и „Стрепси" са малките абсцеси в челюстите, образували се под и около стари екстракции на зъби, канали на корени и живачни пломби. Можете да получите облекчение на ставните болки веднага след почистване на зъбите, но има вероятност да се разочаровате. Стафилококите и стрептококите могат да обитават не само челюстните абсцеси, но и жлъчните и бъбречни камъни, както и други паразити. Правилното лечение на артрита се състои в пълно възстановяване на здравето: прочистване на диетата, телесно прочистване и прочистване на жизнената среда.

 

Започнете с билкова противопаразитна програма и зепинг. Продължете с бъбречно, а след това и с чернодробно прочистване. Ако бъде пропуснат някой токсин и особено азбест или фибростъкло, той ще намери пътя към ставите ви и ще позволи на бактериите, причиняващи болки, да се върнат. Не забравяйте да определите рН на урината си и да коригирате киселинността на организма си.

 

Артритните отлагания съдържат голямо количество фосфатни съединения на калция. Този калций е дошъл от някоя друга кост, като например гръбначния ви стълб или китката. Загубата на калций е направила тези кости по-слаби. Калцият се отнема от костите, за да неутрализира излишъка от фосфати във вашата диета. Намалете консумацията на фосфати (месо, газирани напитки, зърнени храни) наполовина, като вместо това консумирате риба, прясно мляко, плодове и зеленчуци. Пийте по три чаши мляко дневно. Ако сте алергични към млякото, направете няколко прочиствания на черния дроб, сменете марката, която купувате, вземайте медикаменти, подпомагащи разграждането на млякото и го използвайте за приготвяне на ястия и печива. Сирената, включително бялото сирене не са заместители на прясното мляко (калцият остава в суроватката). Млечните произведения трябва да се варят преди употреба и да са с масленост не по-малка от 2%. Мляко, имащо масленост под 2% не подтиква жлъчния мехур да се свива и да изхвърля събраната в него жлъчка. Жлъчката прави калция усвоим.

 

Ако не сте свикнали да употребявате млечни продукти, увеличавайте постепенно количеството на приеманото мляко, докато стигнете до три чаени чаши дневно.

 

На Карол Лачанс бе поставена диагноза артрит на гърба и коленете (имаше шипове и на двете места). Тя беше положителна за Trichinella, Ascaris и Dirofilaria (имаше и болка в сърдечната област). Семейството имаше дворско куче. Кръвният й тест показа високи нива на фосфати и алкална фосфатаза, което значеше, че костите й се разтваряха. След промените в диетата й с включване на мляко, калций от черупка на стрида (една дневно), магнезиев окис и витамин В6 и намаляване консумацията на месо и зърнени храни, нивото на фосфатите спадна до нормалното (под 4). Карол проведе бъбречно и чернодробно прочистване, както и противопаразитна програма, но все още имаше болки. Тестът за токсични елементи показа олово в костите й. Проучването ни доведе до дрогерия, откъдето тя купуваше мултивитамини и ги бе вземала ежедневно в продължение на години. Когато спря витамините и започна да взема витамин D (50 000 единици), след три седмици болката затихна.

 

Гейл Хилдебранд, 62 годишна, имаше болезнени изкривени ръце и възпаление на венците. В тялото й бе открито наличие на 12 паразити и азбест. Източникът на азбест се оказа сушилна машина. Четири месеца по-късно, след унищожаване на паразитите, ръцете и венците не я боляха вече толкова силно както преди. Проблемът с азбеста бе ликвидиран чрез уплътняване на вентилатора на сушилната машина. Започна бъбречно прочистване с билки и след около месец забеляза, че подутините на ставите на ръцете й започват да спадат.

 

Норма Литрел, на 53 години, дойде с тежък артрит, започнал 6 години преди това. Имаше болки в коленете, рамената и ръцете. Обясних й, че болката в раменете не се вписва в картината на артрита, а е свързана със жлъчни камъни и че можем да я оправим по-късно само за една нощ (прочистване на мерния дроб). Имаше болки и в горната, средната и долища част на гърба. Болката в горната част на гърба бе свързана с чернодробни проблеми. В урината й имаше кристали трикалциевфосфат и пикочна киселина. Беше й препоръчано да спре кафето (дори безкофеиновото), да намали консумацията на месо и зърнени храни (фосфатите), да повиши консумацията на прясно мляко и да започне да употребява продукти, приготвени от царевица, смляна на каменна мелница (мексиканските царевични питки (торти-ли), приготвени по този начин, както и маринованите свински крачета, са богати на лесно усвоим калций). Норма започна с бъбречни билки. След 33 дни болката в долната част на гърба бе намаляла дотолкова, че тя можеше вече да се реши сама, да сяда и да става от пода на стаята си без болки. Тя бе ентусиазирана да продължи с упражненията, но ние й препоръчахме да намали възможностите за стрес.

 

Патриша Робинсън, на 76 години, имаше болки в колената, стъпалата, долната част на гърба, ръцете и китките, а също и в раменете и горната част на гърба, които не влизат в клиничната картина на артрита. Клепачите й бяха подпухнали, което е указание за наличие на Ascaris. Имаше киселини, студени стъпала, безсъние и високо кръвно налягане и приемаше няколко медикамента. Започнахме с бъбречната рецепта и орнитин за сън (4 до 8 преди лягане). Надявахме се, че тя скоро ще може да спре вземаното от нея лекарство Ativan. Трябваше да спре кафето, чая и декафа. Ръцете на Патриша бяха възлести, болезнени, с  деформирани стави. Два месеца по-късно състоянието й почти не беше се променило. Нейният доктор й бе изписал Prozak и тя се надяваше, че той ще й помогне много. Спря бъбречното прочистване, но ефект от лекарството нямаше. Тестът за паразити все още показваше наличие на Ascaris. Започнахме противопаразитна програма. Установихме и наличие на флуорид (от пастата за зъби), иридий, самарий и паладий, всички идващи от зъбните й импланти. За да бъдат изчистени металите от тялото й, зъболекарят смени пломбите й и почисти кавитациите, а Патриша започна да приема тиоктиева киселина (2 на ден). След четири седмици острата болка в гърба бе изчезнала, а след още три, изчезна й болката в ръцете й. Лин Снайдер, на 72 години, имаше болки във всички стави и не можеше да се движи, ако не бе взела болкоуспокояващи лекарства. Нивото на калия й бе много ниско (3,6 - адренално-бъбречен проблем). Започна се бъбречно прочистване с билки, сок от моркови, зеленчукови сокове и банани. След десетина дни тя вече имаше прилив на енергия, но болките, особено в колената, бяха ужасни. Беше й забранено да приема доматен сок, сок от червени боровинки, цитрусови плодове и пипер, все неща, които Лин обичаше и консумираше в големи количества. Препоръчано й бе да пие суроватка, която й хареса. След три седмици на бъбречни билки, тя премина на билки, унищожаващи паразитите. След месец се чувстваше много по-добре. Не използваше болкоуспокоителни и спеше без лекарства. Тя считаше, че се е оправила, защото се е отказала от пипера.

Коментари