Био храните и ползата от тях

Обновена в 19:36 на 26/09/2014 г.

Суперхраните и био храните в цялост са едни от най-здравословните храни, които могат да се ядат, защото те съдържат много по-високо съотношение на хранителни вещества, в сравнение с калориите в тях, и в другите храни. При суровата храна и естественото здравословно движение, суперхраните са основните фокусни точки.

Суперхраните трябва да имат своето място във всяка една здравословна диета. В тази статия, ще научите повече за суперхраните и какви са здравословните ползи, които те предоставят на човешкия организъм.

Какао: Суровият шоколад, известен също и като какао, въпреки че не е нещо, което се използва много, това е най-естествената енергийна напитка.

Когато смесите една супена лъжица какао на прах сутрин в чаша с вода или мляко, ще се чувствате по-съсредоточени и по-продуктивни от всякога. Какаото съдържа фенилетиламин, който увеличава фокуса и будността. Когато имате много работа за вършене в кратък период от време, не забравяйте сутрешния си сладък шейк с какао който ще ви събуди.

Мака: Мака е зеленчук - корен, който се отглежда в Перу, но се продава в други страни като хранителна добавка и като суперхрана за повишаване на либидото и подобряване на сексуалното благополучие. Тя също така увеличава енергията и издръжливостта. Експерти твърдят, че мака увеличава производството на тестостерон при мъжете.

Приемайте 3 супени лъжици мака на ден и за две седмици ще видите осезаемо увеличаване на либидото и тласък на енергия. Био храните са задължителни за всички, които искат да са здрави.

Годжи бери: Тези плодове имат много протеин, което ще ви помогне да останете сити по време на нискокалорични диети, въпреки че самите плодове са калорични, което от друга страна ще даде добър старт на деня. Годжи берито заедно с какаото могат да ви помогнат да намалите месото, млечните продукти и яйцата, ако имате здравословни проблеми, тъй като в тях се съдържа достатъчно количество протеин. Годжи берито е също и особено богат източник на бета-каротин. 

Морски водорасли: Водораслите не са „суперхрана", защото за много хора те са съществена храна!  Изключително важен източник са на йод за вегани и вегетарианци. Само една чаена лъжичка на от тях може да осигури около 100% от дневната ви нужда от йод.

Коноп: Конопът е висококачествен източник на протеини за вегани и вегетарианци, за това и най-често се среща под формата на шейкове. 

Спирулина: Това водорасло е друга суперхрана, която е значителен източник на протеин и източник на витамин В12. Освен всичко учени наричат спирулината природния мултивитамин която съдържа 23 % повече желязо от спанакът, повече протеин от тофуто и 3 пъти повече калций от млякото. Какво повече може да се иска от една суперхрана.

Чиа: семената от чиа са отличен източник на омега-3 е. Те са чудесна алтернатива на лененото семе и са невероятни в сутрешния ви шейк. Просто ги накиснете за около 10 минути преди да ги смесите в блендера. Чиа семената, както и лененото семе, имат високо съдържание на лигнани, които са  фито-естрогени. 

Е какво решихте, бихте ли подарили на организма си здравете, което заслужавате?

Коментари