Алкохолно пристрастяване

Съществуват много дефиниции на пристрастяването. Моята дефиниция се основава на специалните мозъчни токсини берилий и ерготамин.

 

В мозъка има район, наречен център на пристрастяването. Ако този център се стимулира, той произвежда химически вещества на удоволствието. Той е под строг контрол, така че човек да не изпитва твърде много удоволствие или щастие.

 

Когато се поеме с въздуха, берилият, циркулирайки с кръвта, попада в мозъка и може да се отложи в центъра на пристрастяването. Мозъчните клетки в този център имат рецептори за глутамат (същата глутамова киселина, която идва от протеините на нашата храна). Нормално глутаматът активира центъра на пристрастяването, но когато берилият е заел мястото му, глутаматът не може да предизвика усещане за радост и щастие. В' резултат се развива лека хронична депресия. Колкото повече берилий обаче се отлага в рецепторите на центъра на пристрастяването, толкова по-тежка е депресията. Даването на глутамова киселина не оправя положението, но глутаминът го прави! Пристрастените или депресирани хора трябва да вземат не по-малко от 3 грама глутамат дневно. Таблетките са по 500 мг. Глутаматът е абсолютно безвреден.

 

Когато пием алкохол или го поставим на кожата си (напр. освежител за уста, тинктури, лекарства), в организма ни се образува едно вещество, наречено салсол. То се образува и при някои ферментационни процеси в червата (Candida продуцира алкохол). Това вещество влиза в реакция с берилия. Ако се случи берилият да е попаднал в центъра на пристрастяването, реакцията става на това място. Тя активира клетките на центъра, което води до отделяне на голямо количество вещество на удоволствието. Количеството е много по-голямо от нормално отделяното, защото са активирани едновременно много клетки. Това обяснява „върха" в настроението. У пристрастените към алкохола хора, които изследвах, открих едновременно салсол и берилий в рецепторите, нормално активирани от глутамата. След като отстранихме берилия, сал-солът също изчезна.

 

Разрешаването на проблема с алкохолизма е в избягване приемането на храни, контаминирани с ерготамин и инхали-рането на берилий. Ние отстраняваме също берилия от мозъка с помощта на тиоктова киселина. Спирането консумацията на алкохол може да спаси живота или кариерата, но не решава проблема. След 30 годишно въздържание аз все още откривам берилий в центъра на пристрастяването, както и салсол, очевидно извлечен от ендогенни източници, прикрепен към берилия. Това е обяснението защо пристрастяването продължава, дори човекът да не е употребявал алкохол с години.

 

Ако някои от семейството е или е бил пристрастен към алкохола, къщата трябва да бъде претърсена за източник на берилий. Най-често това са ветроупорни и антични лампи. Отстранете ги завинаги. Миенето не ги прочиства от берилия. Махнете всички разтворители, препарати за почистване, запалки. Изследвайте въздуха в дома си за берилий. Обърнете внимание на гаражната врата до къщата, която трябва да е винаги затворена, а колата и ливадната косачка да са винаги навън от гаража. Хора с алкохолно пристрастяване не трябва да бъдат бояджии, нито да работят във фирми за химическо чистене. Ако спазва всичко това пристрастеният към алкохол скоро ще стане много по-ведър човек и това ще е награда за цялото семейство.

 

 Жената на Мигел Алкорн, който страдаше от алкохолизъм от 30 години, прочисти околната му среда. Връзката между гаража и дома бе запечатана. Тя започна да прибавя витамин С в храната, поради което не се налагаше Мигел да взема нищо. Тя много внимаваше да не допуска влизането в дома им на плесенясали житни храни. След като унищожихме паразитите му, той загуби обсебеността си от алкохола. Тя вярва, че той не пие скришом. Сваляме шапка на тази жена!

Коментари