Защо е добре да взимате тестостерон за да сте здрав и силен

Обновена в 05:09 на 06/10/2014 г.

  Научете плюсовете и минусите на приема на тестостерон, с който да бъдете в добра физическа и здравословна форма, и дали човек като Ланс Армстронг (или вие) бихте могли да загубите мазнини, да наддадете мускули, или да се увеличи производителността му бързо без да се приема допълнително тестостерон.

  Наскоро беше обявено, че едни австралийски изследователи започнали първото проучване в света, което има за цел да помогне на хората да загубят тегло и целящо предотвратяване на диабет тип 2 като дават тестостерон на определен брой хора.

Точно така - тестостеронът не е просто нещо, което професионалните футболисти, културисти, бейзболни играчи, щангисти, и хора като Ланс Армстронг (професионален колоездач, победител в най-престижните състезания) може да приемат, за да максимизират спортните см резултати, същите приемат и други легални хранителни добавки. Както за мъжете, така и жените, ниското ниво на тестостерон, освен че е нещо, което може да доведе до увеличаване на теглото, води и до ниска сексуална функция, а и освен това е тясно свързан с диабет тип 2 и лошия контрол над кръвната захар.

Така че, това е и въпросът. Трябва ли да взимате тестостерон, за да влезнете във форма и да сте здрави?

Защо Ланс Армстронг е вземал тестостерон?

Без съмнение сте чували за допинг фиаското случило се с Ланс Армстронг, в чиято проба за допинг преди състезание беше открито наличие и на тестостерон.  В скорошен бюлетин за него, може да се види и да се признае факта, че дори и без употребата на хранителни добавки, Армстронг е имал някои страхотни генетични предимства, които биха му позволили отново да е на първо място и без допълнителни стимули.

 

Така че, защо някой като Ланс Армстронг или много други спортисти вземат тестостерон? Или, защо австралийските изследователи проучват как тестостеронът може да помогне на хората да са по-здрави?

Една от причините е, че тестостеронът увеличава размера на отделните мускулни клетки. По-голямата мускулна клетка спомага за повече сила и енергия. В допълнение, тестостеронът насърчава мускулните клетки да изграждат повече мускулни клетки. Така че не само спомага за по-големи клетки, но имате и повече от тях.

Но с високите нива на тестостерон не просто ставате по-големи, по-силни, по-мускулести и с по-добри форми. Както за мъжете така и за жените, ползите на тестостерон са:

 

1. Кара ви да се чувствате по-енергични и активни

2. Увеличава либидото и сексуалната активност

3. Подобрява умственото фокусиране

4. Увеличава мотивацията

5. Повдига емоционалното благосъстояние

6. Понижава или контролира нивата на мазнините в тялото

 

Ако нивото на тестостерон е ниско, това може да допринесе за:

 

1. Еректилна дисфункция

2. Намалено сексуално желание

3. Намалено ниво на енергия

4. Загуба на окосмяване по тялото

5. Депресивно настроение

6. Увеличение на мазнините в тялото

7. Намаление на здравината на костите

8. Намалена мускулна маса 

 

 

Ако се интересувате от вашето здраве и искате да сте силни, то тестостеронът е добрият избор за вас, може да си го закупите от най големия онлайн магазин за хранителни добавки в България - Зепир тук:

Тестостерон енд Пауър Мега Бустер

Как действа Тестостерон енд Пауър Мега Бустер

Тестостерон

Коментари