Повишена температура

Повишената до определено ниво температура помага на тялото ви да се бори с нашествениците. Не използвайте лекарства, понижаващи температурата, ако стойностите й не надвишават 38,8 °С.

 

В повечето случаи повишената температура и особено тази, наричана „температура с неизвестен произход" се дължи на Salmonella и Shigella. Вашето тяло може да е младо и достатъчно силно, за да се справи с тях веднъж, но не и ако непрекъснато ги вкарвате с млечните продукти, които консумирате всеки ден. Спрете веднага да ядете салата в ресторантите. Спрете да ядете храна, приготвена не от вашите ръце, освен ако преди това я стерилизирате. Спрете да ядете млечни произведения, ако не сте си ги приготвили сами. Спрете да ядете всичко, което не може да бъде термично обработено.

 

Сам Елис, на 7 години, имаше два пристъпа на силна коремна болка с повишена температура в продължение на две седмици.Той ядеше много млечни продукти и имаше чести кашлици и запушен нос. Тук картината е ясна. Млечните продукти непрекъснато са доставяли салмонели, шиге-ли и други бактерии в червата му. Там тези бактерии са се развивали и причинявали болки. Но защо само при Сам, а не и при братята му? Сам имаше бензолови отлагания в организма от сапун за баня, съдържащ специално билко-во масло. Имаше още анкилостоми, чревен метил и заешки метил поради снижения му от бензола имунитет. По наша препоръка майка му започна да вари млякото, махна замърсения сапун (имаше намерение тя самата да го използва!) и унищожи паразитите му с билки. Температурата му спадна. Това хареса на момчето, защото можеше да играе след училище, без да го боли корема или да го пращат в медицинския кабинет поради повишената температура. Бактериите, причиняващи повишената температура, си бяха отишли сами поради възстановяване на имунната му защита.

 

Джейлин МакКормик, на 46 години, изкарваше от години бъбречни камъни и казваше, че са стотици. Почти през цялото време имаше повишена температура и бе вземала много антибиотици. На нашата бил кова програма бяха потребни шест месеца, за да разтвори и изкара още толкова много камъни, че повече не се виждаха на рентген и очевидно спря да ги образува. Температурата й спадна и повече не се покачи.

 

Кристън Джейн Джоунз, беше млада майка, която периодично покачваше температура и се чувстваше отпаднала. Освен EBV, лекарите не откриваха никаква друга причина. Ние открихме ХИВ и много бактерии и паразити. Бактерията, причиняваща покачване на температурата, се оказа Salmonella. За да спре атаките от салмонела, Кристън трябваше да започне да стерилизира всички млечни продукти и да засили имунната си система. Доказахме, че черният й дроб е интоксикиран от плесените в храната на закуска (макаронени изделия) и от бензопирените в месото на обяд. Всяка нова салмонелна атака водеше до нахлуване на Salmonella в черния й дроб и така омагьосаният кръг се затваряше. Стриктното изпълнение на противопаразитната програма и спирането на употребата на нес-терилни млечни продукти и на продукти, съдържащи бен-зопирени, доведе до спадане на температурата и изчезване на нощните изпотявания и на ХИВ инфекцията. Може би до две години черният дроб ще се възстанови дотолкова, че да може да убива попадналите в него салмонели, но дотогава шансът за това е малък.

 

Въпреки че ядеше храна, замърсена и със Salmonella, и със Shigella, Кристън прихващаше само салмонели, но не и шигели! Защо? Това е обратното на болните с мултиплена склероза, които прихващат шигели, но не и салмонели.

Коментари