Защо се опитват да ни забранят витамин D?

витамин DВластите на САЩ и техните медии преминаха всякакви граници на благоприличието и здравия разум, като обявиха, че жените в постменопауза трябвало да избягват приемането на витамин D. Това твърдение, приписвано на Здравната служба за превенция на заболяванията (U.S. Preventive Services Task Force), е равносилно на обявяване на война срещу здравословното хранене. В една държава, където над 90% от населението хронично страда от недостиг на витамин D, всеки призив, поощряващ хората да избягват жизненоважния витамин, неминуемо ще доведе до повече ракови заболявания, повече случаи на Алцхаймер, повече счупени кости, повече диабет и повече проблеми с бъбреците. 

Може би всички тези заболявания са точно онова, което искат здравните служби. Все пак фармацевтичните компании печелят преди всичко от „лечението“ на онкоболни, а не от евтиния витамин D, който предпазва хората от рак.  

Ако от фармацевтичния витамин D се печелеше толкова, колкото от лекарствата за болестите, от които ни пази този витамин, едва ли щеше да е такъв трън в очите на фармафията...

Корпоративните медии, както се и очакваше, покорно разгласиха вредния съвет на властите, като изопачиха изводите от едно изследване и съчиниха чудни заглавия — например следното в USA Today, едно от средствата за масова дезинформация:  

Panel to postmenopausal women: Don’t take vitamin D, calcium (Експертна комисия към жените в постменопауза:  Не взимайте витамин D и калций)

Авторите на статията – Джанис Лойд, Лиз Жабо и Нанси Хелмик – заради това абсурдно заглавие, трябва да се прекръстят на Трите посмешища на корпоративната журналистика. По-напред нека уточним, че статията, на която уж се позовават, само споменава, че жените в постменопауза не трябва да приемат ниски дози на витамин D, комбиниран с калций. Според щатските власти една „ниска доза“ е нещо от порядъка на 200 IU дневно – практически това е безполезно количество витамин D (и реално не е никаква доза). Повечето специалисти препоръчват 4000 IU на ден или дори повече.  

Това, което Здравната служба за превенция на заболяванията всъщност казва, е, че приемането на смехотворно ниски дози витамин D не е здравословно. Логичното заключение е, че хората трябва да приемат ПО-ВИСОКИ дози витамин D – витамин, който в стотици изследвания се е доказал, че защитава от рак, повишава гъстотата и здравината на минералите в костите, предпазва от заболявания на бъбреците и т.н.  В този смисъл вярното заглавие в USA Today, ако изданието действително искаше да информира читателите си за здравословната диета, трябваше да бъде: „Жените в постменопауза се нуждаят от по-високи дози витамин D“. Вместо това, то гласи: „Не взимайте витамин D и калций“.  

Това е поредният пример, който не само онагледява неточната журналистика, но ни залива и с безотговорни лъжи, излагащи хората на риск. Ако витамин D имаше адвокат, щеше да осъди USA Today за клевета. Предвид този тип журналистика в един от най-тиражните вестници в страната, не е чудно, че населението остава невежо за здравословния начин на живот и страда от дегенеративни заболявания, на които отдавна им е изпуснат краят.

Истинската причина за лъжите: Криминализацията на здравословната диета  

Можете да сте сигурни, че има пъклен план зад поредната лъжа. Този план цели не само атаки срещу правилното хранене, резултатът от което ще е непълноценно хранене и зачестяване на раковите заболявания. Реалната цел на тази т.нар. Здравна служба и нейните лъжливи глашатаи е да си постелят за предстоящата забрана на витамин D.  

„Чайкай малко! – ще си кажете. – Властите никога не биха забранили витамин D, това е просто нелепо.“

 Ще отговоря на едно такова възражение, като обърна внимание, че Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) от десетилетия е наложила забрана на сладката билка стевия. Тази Агенция поръчваше обиски на компаниите, внасящи стевия, изземваше инвертар за отглеждането на стевия, като нареди и унищожението на книги с готварски рецепти, в които стевията се препоръчваше като заместител на захарта.  

Опитите на FDA да криминализира хранителните добавки и природните лекарства не са от вчера – те имат дълга история. Агенцията се прочу и с криминализирането на един китайски цяр – билката ефедра – а през последните три години е движещата сила зад репресиите над домашните производители на прясно мляко; репресии, на които станахме свидетели в Калифорния, Уисконсин и другаде. 

Преди да забранят нещо обаче, това нещо по-напред трябва да се „докаже“ като „опасно“. Използва се похватът проблем-реакция-решение, където властите създават изкуствено създаден проблем, в случая „витамин D ви вреди“, след което вдигат дирижирана олелия в медиите, а накрая идва желаното решение: забрана на витамин D.

Защо им е да забраняват хранителните добавки с витамин D? 

слънцето ни зарежда с витамин DС каквото и да се храните, нищо не може да ви осигури необходимите дози витамин D, както го прави слънцето. Достатъчно е да се излагаме само 15 минути на ден под лъчите му, за да оздравим организма си и да си набавим добър тонус. 

Витамин D е най-важният бранител на здравето в наши дни. Защо е така? Защото повечето хора живеят на закрито. Те работят в затворени помещения, спортуват в затворени салони, вкъщи също са под покрив… В резултат на това почти не се излагат на слънчева светлина, което причинява и хроничния недостиг на витамин D.  Почти всеки орган в телата ни разполага с рецептори за витамин D. Мозъкът, бъбреците, черният дроб, храносмилателната система, сърцето… всички те се нуждаят от витамин D, за да ни служат безпроблемно.

Без витамин D в телата ни подмолно започват да се развиват най-различни изгодни и доходоносни болести:  

• Рак

• Бъбречни заболявания

• Остеопороза

• Артрит

• Депресия

• Затлъстяване

• Диабет

• Имунни смущения

• Невромускулни заболявания

• Метаболитни нарушения 

Тези болести, както загатнах, означават благодатен валеж от приходи за фармафията, която, разбира се, е корпоративният господар на FDA. Казано инак, криминализирането на витамин D ще доведе до несметна печалба за фармацевтичните картели, които са финансово смутени, след като една по една рухват държавите по света, доскоро щедро пазарували от стоката им: Гърция, Испания, а скоро и САЩ.  

Само неосведомените и безнадеждно наивни хора не могат да разберат какъв е интересът на фармацевтичните корпорации от заговорите за разболяване на колкото се може повече хора – става дума за интереси, възлизащи на много милиарди. Всичко, което прави фармафията, се ръководи изцяло от егоизъм и алчност. Тази индустрия е готова да използва деца и затворници за „медицински“ експерименти, да фалшифицира „научни“ данни, да инжектира десетки милиони хора с канцерогенни вируси, обединени под названието „полиомиелитна ваксина“…

продукти с витамин D

Някои от храните, на които можете да разчитате за   допълнителни дози от винаги полезния витамин D.

Забраната на витамин D ще е манна небесна за криминалната фармацевтична индустрия

Оглеждайте се и се ослушвайте за нови атаки срещу този витамин през идните седмици и месеци. Фармафията ще направи всичко по силите си, за да вкарва хората в заблуждения за здравословната диета и да цензурира неудобните истини.  

Властите, техните медии и ортаците им от фармафията заговорничат заедно, за да ви държат болни и невежи. Всички заедно имат интерес да умрете, преди да сте взели и десет пенсии. Те искат и да нямате достъп до истинна информация, която ще ви помогне да живеете независимо, включително да се предпазвате сами от появата на рак и да лекувате правилно това заболяване.

Живеем във времена, когато лъжите и измамите са в токсична концентрация. Дори с груба сила опитват да ни откъснат от полезното знание и мъдростта. Разпространението на текстовете, осведомяващи за силата на витамин D и изобличаващи онези, които искат да извършат покушение над този витамин, е от извънредна важност за цялото човечество.

източник: ivanstamenov.com

Коментари