Kожни обриви

Кожните обриви могат да имат различни причини. За да откриете причината, следвайте тяхната логична характеристика. Те могат да се дължат на:

 

♦     ХИВ

♦     Гъбички

♦     Алергия

♦     Шарки (рубеола и др.)

 

ХИВ е най-тревожната възможност. Изключете я като се изследвате за този причинител. Често е твърде рано за изследване със специфичните лабораторни тестове. Затова се изследвайте със синхрометъра. Често наблюдавам изчезване на обрива дни след елиминиране на вируса.

 

Вероятно най-честата причина за обрива са дрождите. Candida има честотен резонанс на 384-388 kHz. Ако сте положителни, спрете използването на готови сапуни и детер-генти за всякакви цели. С NEOClark можете да се избавите от Candida за няколко дни. Тази гъбичка има друг гостоприемник (паразит), но се чувства твърде удобно и във вашата кожа, особено ако кожният ви имунитет е нисък. Той може да е снижен в резултат на носенето на метални бижута, наличието на метални пломби, излагане на алуминий (от лосиони и сапуни), кобалт (от препарати за бръснене) и цирконии (от дезодорант). Когато ги отстраните всичките, подсушете бързо кожата си на въздух или на нагряваща лампа.

 

Имунитетът на бебешката кожа се снижава от химикалите в еднократните пелени (живак и талий), от влажните кърпички, сапуна и химическите детергенти. Плътно прилягащите, обработени с живак еднократни пелени, са съвременна жестокост. Ако ги използвате, винаги поставяйте на повърхността им парче тъкан и ги оставяйте хлабави.

 

Обринатата кожа, както и тази, имаща гъбички, трябва да се подсушава с хартиени кърпички - неароматизирани и безцветни, за да се предотврати разнасянето чрез платнената кърпа на инфекцията до други части на тялото. Можете да използвате кожни лечебни средства, но имайте предвид, че само тези, дадени в „Рецепти", са безопасни. Дръжте ги на хладно, когато не ги използвате. Купешките лосиони, включително тези с етикет „здравословни", съдържат токсични съставки.

 

еднократни пелени, бебе

 

Фиг. 29. Прилепващите еднократни пелени са модерна жестокост, вкарваща живак и талий в подобната на гъба бебешка кожа

 

Много обриви у възрастните се дължат на алергии. Честа е алергията към никел. Виждаме последиците й най-често по кожата под пръстени или часовници. За да отстрани метала, тялото го всмуква. Тъй като никелът се използва от много бактерии и по-специално от тези на уринарния тракт, той не се елиминира, а се натрупва в тях. Той се натрупва и в бъбреците, адреналните жлези, пикочния мехур и простатата, където подхранва намиращите се там бактериите. Странно е, но никелът се натрупва и в мъжкия скалп, както и в скалпа на жени, имащи мъжки тип оплешивяване.

 

Алергиите към ягоди, парфюм, дезодорант или хлорирана вода, колкото и да са различни се проявяват по един и същ начин - с обрив. Черният дроб отказва (не е в състояние) да обезвреди тези вещества и им позволява да циркулират из тялото. Не задълго обаче, тъй като те могат да причинят големи увреждания на мозъчната и други тъкани. Кожата милостиво захваща и задържа тези химически вещества. Накрая те  трябва да бъдат отстранени. Алергичната реакция и имунната ви система идват на помощ на кожата, въпреки че ви носят неприятни усещания.

 

Защо черният дроб не обезврежда тези химически вещества? Отговорът се съдържа в един прост експеримент. Опитайте се да прочистите черния си дроб (стр. 539) няколко пъти или докато се отмият 1 000 парченца отпадъци от жлъчните пътища. Това води до облекчаване на обратното напрежение върху част от черния дроб и му позволява отново да си върщи работата. Физиологичните подробности как става това не са известни, но резултатът настъпва веднага. В деня преди прочистването не трябва да ядете ягоди или фъстъци, за да предотвратите евентуална алергична реакция. Няколко дни след прочистването черният ви дроб е вече наясно кои от тези храни може да понесе и ако пробвате по малко, вие няма да получите нито реакция, нито обрив. Този прост експеримент показва, че черният дроб не може да обезвреди тези храни поради отказ на жлъчните канали.

 

Всяко чернодробно прочистване „излекува" различен набор от алергии, което означава, че черният дроб е подразделен - различни части имат различни задължения. Това значи, че ако изкарате всички камъни, всички алергии ще изчезнат. Опитът потвърждава това, въпреки че могат да са необходими до две години за изпълнението на такава програма.

 

Между другото, важно е да се избягват храните, към които има алергия. Твърде разрушително е да къпеш мозъка си в химическите вещества на ягодите или пръстите на краката си в кленов сироп. Въздържайте се от храни и продукти, към които сте алергични, въпреки че можете да понасяте по малко от тях или сте били десенсибилизирани чрез хомеопатич-ни методи. Използвайте тези методи за получаване на облекчение, а не като лиценз да продължите да използвате неща, които са за сметка на здравето ви.

 

Някои детски болести протичат с обриви и могат да бъдат диагностицирани чрез изпитване за съответната болест посредством слайд или култура. След това използвайте NEOClark, за да унищожите и причинителите, и техните гостоприемници - по-големите паразити, които са ги вкарали в тялото ви.

Коментари