Тайната на здравословното отслабване

Обновена в 15:09 на 24/07/2013 г.

жена с кантарЧудили ли сте се някога защо слабият ви като клечка приятел може да яде сладолед, пържени картофки и банички, без да качва нито грам, докато вие, като че ли пълнеете дори само гледайки тези храни.

Възможно ли е причината да е във вашия метаболизъм, който работи на ниски обороти или почти е спрял.

Ще използваме аналогията със запален огън, за да се опитаме да ви обясним как работи метаболизма. Опитайте да си го представите като запален огън, а храната, която консумираме, като цепениците, които го поддържат да гори. Ако огънят е голям и силен, без проблем ще погълне допълнителните дърва, които прибавяте. За да продължава обаче, нашия огън да гори трябва непрекъснато да бъде захранван с дървен материал, в противен случай ще се превърне в жарава. Метаболизмът ви работи по същия начин: ако му подавате вярната храна в подходящи порции и интервали, той ще функционира ефикасно. Тогава ще изгаряте лесно всичко, което консумирате, превръщайки го изцяло в енергия. Ако огънят започне да загасва и гори слабо, прибавянето на нови големи цепеници няма да му помогне, за да се разпали отново. Напротив това може съвсем да го задуши и загаси. Така стоят нещата и с твърде бавния ви метаболизъм - той просто не може да изгори калориите, които му подавате и храната, вместо да се превърне в енергия, се натрупва под формата на мастна тъкан.

След множество изследвания на факторите влияещи на метаболитните процеси се оказва, че има само два, които подлежат на контрол - храненето и физическата активност! И това е изключително окуражаваща новина, защото тези два фактора са изцяло във ваша власт и можете да ги манипулирате, стига да знаете как.

Хранителна система се базира на няколко простички принципа, които всъщност са изключително мощни и я правят толкова успешна:

хранеща се жена

* Хранене 6 пъти на ден - Кога и колко често ядете е също толкова важно, както и какво ядете. Вие ще се храните повече и по-често, отколкото при която и да е друга диета, защото ключът към тази програма е ДА ЯДЕТЕ ! Вие трябва да ядете, за да работи тази програма! Тази храна ще приемате през интервали от по 2-3 часа. Това разбира се не означава, че ще ядете двойно повече от това, което досега нормално сте изяждали. Не! Просто ще изяждате същото количество, но разпределено в 6 вместо, в 3 хранения. Такъв график на хранене активира изгарянето на излишните телесни мазнини. Честото ядене през деня задвижва метаболизма, защото по време на храносмилането се изгарят калории и се отделя топлина. Така че, колкото по-често ядете, толкова по-активен е метаболизмът ви. Освен това при честото ядене, организмът ви свиква, че винаги когато има нужда, ще получава храна. Спира да се притеснява, чe може да бъде подложен на глад, спира да складира поетите калории и вместо това започва да ги превръща в енергия. Това ще укроти и ненаситния ви апетит, защото няма да оставате гладни и така няма да се изкушавате да се откланяте от предначертания хранителен план.

* Разбъркване на видовете калории - Това означава, че на вашето тяло ще му бъдат подавани различни видове калории от различни храни всеки ден, което ще „обърка” вашия метаболизъм, тоест ще го задвижи още повече и ще го накара да изгаря по-бързо складираните мазнини. Вашето тяло нормално се стреми да гори всеки ден един и същи брой калории и това прави процеса на отслабване почти невъзможен за много хора. Въпреки това е установено, че на човешкото тяло му трябват няколко дни, за да усети промяната в калориите. Ако разбърквате видовете калории по един специален начин  тогава вашето тяло „се обърква” и започва да гори допълнителна подкожна мазнина, но само ако следвате внимателно изпитана хранителна система. Това е другият „ТРИК”, който предизвиква бързо отслабване.

* Бавни упражнения с голяма продължителност – Правете ниско интензивни упражнения с голяма продължителност , така че без да се къпете в пот и без много усилия, да горите мазнини като луди .Тайната е да определите вашата "изгаряща мазнини зона“.

упражнения

*Хранителни добавки: Добре е да комбинирате всичко това и с подходящите хранителни добавки. В сайта предлагаме огромно разнообразие от продукти за отслабване, но ви препоръчваме да опитате нашият нов продукт „Ултра фет бърнър“,  който представлява една от най-мощните комбинации за топене на мазнини, която може да срещнете на пазара.

Вие можете да започнете да отслабвате още днес. Успех!

Коментари