За кого работите, господа политици?

политикTези дни много обсъждан въпрос е национализацията на ЕРП-тата. Във всички анкети в общественото пространство преобладаващото мнение на българския народ е в полза на национализацията. Чухме и мнението на управляващите и то е против такава национализация.

За тези, които не са разбрали, ето два цитата – от и.д. шефа на ДКЕВР Андон Роков и от финансовия министър Дянков.

Национализация – такава дума не искам да чувам.” – Роков.

Нито има такава възможност, нито смятам, че в страна-членка на Европейския съюз може да си позволява който и да е, дори опозицията, да говори за национализация. Това е отдавна минал период и в българската история, и в европейската.” – Дянков

Какво обаче ни казва финансовият отчет на ЧЕЗ за последното тримесечие на 2012 г.? Собственик на ЧЕЗ е чешката държава, която случайно също е член на ЕС, а 10 % от същия този ЧЕЗ се държат от ЦКБ (дял, закупен от предишния собственик Уникредит Булбанк през декември 2012 г.), част от групировката ТИМ. ЕВН също официално е собственост на австрийската държава, която – о, каква случайност – също е член на ЕС.

Значи когато собственици на ЕРП-тата са чужди държави и български мутри, няма проблеми, така ли, господа Роков и Дянков? Но ако е българската държава, това е невъзможно, според вас?

Всъщност ако се замислим, на коя нормална европейска държава, печалбата от изразходената електроенергия се прибира от чуждестранна фирма? Нима ако предложим на Чехия, Германия или Франция ние да им събираме таксите няма да ни се изхилят и изгонят на момента? И по каква логика за Бога поверяването на националните ресурси в чужди ръце не е предателство, а вземането им обратно било в разрез с европейските ценнисти?

Логично изниква следният въпрос: За кого работите, господа? За интереса на българското общество, което ви плаща заплатата, или за интересите на чуждите държави и мутрите? Няма смисъл да отговаряте, отговорът вече е ясен на всички, делата говорят по-силно от думите. Затова сме на улицата и затова ще продължим да сме на улицата, докато не си заминете вие и всички продажници като вас, със или без национализация! Маските паднаха!

 

източник: saprotiva.org

Коментари