Херпес

Семейството на херпесните вируси включва Herpes simplex virus (HSV) 1 и 2, Epstein Barre Virus (EBV), Chicken Pox (Varicella zoster), Cytomegalovirus (CMV) и някои неотдавна открити вируси.

 

Herpes simplex virus 1 е вирусът, който предизвиква „стресницата" около или в устната ни кухина. При децата „стресницата", наричана още „херпес", често се проявява след простудно заболяване. В детството си можем да прихващаме HSV по един-два пъти всяка зима. Когато това се случва по-често, това означава, че детето има понижен имунитет. Възрастни, които получават често херпес също имат понижен имунитет, което се вижда от ниския брой на белите им кръвни телца (под 5 000 в мм3).

 

Herpes simplex virus 2 причинява поражения в гениталната област. Често казват, че възниква при хора с промискуитетен секс, но аз мисля, че причината е съвсем друга.

 

Според мен този вирус се внася в нашите тела от друг голям паразит. Може да са острици или Ascaris, или тения, които прихващаме от праха и мръсотията.

 

Имам данни, че се освобождава от кучешката тения при нейното унищожаване от имунната ви система. Това е вероятно същата тения, която освобождава Adenovirus (причинител на простуди), което обяснява защо децата получават често херпес след простуда (виж „Лечение на простудата").

 

Независимо от това, ако имунната ви нервна система е нормална, няма да развиете херпес.

 

Херпесът живее във вашите нервни центрове и оттам може да ви атакува, след като вече сте развили инфекция. Очевидно имунната система може да унищожи херпесните вируси веднага, щом се покажат. Но ако изядете нещо, съдържащо афлатоксин или някаква плесенясала храна, белите ви кръвни клетки се задръстват и позволяват осъществяването на вирусната атака.

 

Вирусите могат също да бъдат „задействани" да започнат да се размножават, да бъдат изкарани от зимния си сън (латентно състояние) и да започнат да се придвижват по нервните влакна към кожата. Задействането става от дразнители, които карат съответните нервни центрове да работят - внезапно понижаване или повишаване на температурата, травма от охлузване или разтъркване. Никога не пийте вода с лед. Никога не яжте гореща супа с метална лъжица. Не отскубвайте косъмчета с пинцети.

 

Започнете вашата превантивна програма чрез повишаване имунитета на кожата си. Използвайте само естествени лосиони, почистващи средства и омекотители, приготвени по рецептите в този сайт. Това ще спаси кожата ви и може би цялото ви тяло от никел, хром, титан, цирконий, алуминий и бензалконий! Перете само с боракс и сода за пране, за да се предпазите от детергенти.

 

Веднага щом усетите предупредителното смъдене или усещане за Herpes, направете зепинг или използвайте NEORife на 293 и 345 kHz (за HSV1) 360 и 355 kHz (за HSV2). Веднага вземете капсула кайен и 8 таблетки лизин от по 500 мг. Кайенът забавя скоростта на придвижване на вируса по нерва.

 

Атаката вероятно се осъществява, когато дразнителят действа по време, когато има снижаване на имунитета. Това е често при консумиране на храна, съдържаща плесени.

 

Живакът в пломбите поддържа имунитета постоянно понижен. Много хора съобщават, че престава да им излиза херпес около устата, щом премахнат амалгамените пломби. При хора, страдащи от херпес по гениталиите, появата на лезиите се разрежда, когато спрат да носят тясно синтетично бельо.

 

Когато ви се появи херпес, попийте капка от него и си направете собствен препарат. Ако потърсите вируса в белите си кръвни телца след като премине атаката, резултатът ще е отрицателен, защото той се е скрил в нервните ви клетки. Зепингът не може да достигне вируса, скрит във вашите собствени клетки. Вие обаче можете напълно да се избавите от херпесните вируси, ако правите зепинг всеки път, когато почувствате предупредителното смъдене. По това време вирусите не са се размножили интензивно и чрез зепинг вие можете да намалите чувствително броя им.

 

Дори да не сте имали дълго време херпес, спазвайте предпазните принципи. Избягвайте дразнещи храни като фъстъци и шоколад или бъдете готови да направите зепинг. Избягвайте излагане на лицето си на студен вятър или на пряка слънчева светлина. Не яжте абразивна или кисела храна - пуканки, ядки, препечени филийки, крекери, бонбони, цитрусови плодове. Въпреки че можете да спрете по-нататъшното придвижване на вируса чрез зепинг, оздравяването на лезиите изисква врЦйе. Използвайте омекотители за кожа, съдържащи царевично нишесте или натриев алгинат (виж „Рецепти").

 

Лизиновата каша също може да помогне. Смачкайте с дървена лъжица една таблетка лизин и прибавете по една щипка витамин С на прах и цинков окис. Запазете част от тази смес за друг случай. Добавете няколко капки вода към малка част от горната смес и разбъркайте, докато се получи паста. Намажете лезията.

 

Бейзизю Хейли, на 38 години, започнала да получава обриви по гениталиите след употреба на антибиотик. Предписахме й лизин (8 пъти по 1 таблетка от 500 мг) и капсули кайен (по една по време на хранене). Освен това й препоръ чахме да вземе предписания от нейния доктор Zovirax, но на следващия ден лезията бе спряла да се уголемява и тя не предприе тзва лечение. Нашето изследване показа, че в кожата на Бейзизю има много живак, олово, стронций и алуминий. Броят на белите й кръвни клетки беше нисък, което говореше за снижен имунитет. Ниско бе и съотношението между сегментно-ядрените бели кръвни клетки и лимфоиитите, което говореше за хронична вирусна инфекция. В костния й мозък имаше олово и радон. Тя спря да използва паста за зъби (стронций), сол, дезодо-рант, детергенти (алуминий). Махна метала от устната си кухина и ликвидира проблема с радона чрез отваряне на вентилаторите в коридорчето на дома си. Източникът на олово не бе открит, но с преместването й в друго жилище, проблемът изчезва. Херпесът не се появи в продължение на година и тубичката с Zovirax си остана неотворена.

Коментари