Проблеми с простатата

Ако пикочният мехур не се изпразва напълно и ходите често до тоалетната, особено нощем, вероятно имате увеличена простатна жлеза, която притиска уретрата. Задържането на урина в пикочния мехур води до неговото възпаление, както и до възпаление на бъбреците, тъй като бактериите скоро откриват тази „храна".

 

Простатата като че ли е специално определено бунище за  токсини, особено за никела. Бактериите, обитаващи уринарния тракт, бързо откриват „техния" метал (никела). Дори милкого количество никел привлича бактериите така, както хлебните трохи и сиренето привличат мишките. Тези бактерии използват уреята за храна. За да я усвоят, те трябва първо да разделят урейната молекула на две амониеви молекули. Точно миризмата на амоняк издава присъствието на уринарни бактерии в урината. Нашето тяло не произвежда амоняк  без присъствието на бактерии в урината, тя няма да има тази специфична миризма. Ензимът, който използват бактериите, за да разградят уреята, се нарича уреаза. Това става сами в присъствието на никел.

 

В почвата никелът се намира в изобилие и уринарните бактерии са всъщност почвени бактерии. Тук те разлагат урината и изпражненията на животните. Това е важна тяхна функция за прочистване на почвата около нас и за опазване на околната среда. Именно благодарение на нашата глупост да трупаме никел в организма си, бактериите от почвата намират подходящи условия да се заселят в нас. Ние не можем да спрем да общуваме с бактериите, но това не означава да ги храним. Ако не ги снабдяваме с никел, като че ли и ние сме късче почва, те няма да могат да се запазят в уринарния ни тракт и оттам да навлязат в простатата.

 

Как можем да избавим тялото си от никела? Това е предизвикателството. Ние не ядем почва. Малките количества, попадащи в храната, не могат да бъдат избегнати. Ние обаче смучем никел като захарно петле. Лъжиците ни, вилиците ни, ножовете, всички са от никел! Неръждаемата стомана съдържа 8% никел! Наистина ли се отделя никелът от приборите, докато се храним? Когато пъхнете ножа в бурканчето с майонеза, тя встъпва в реакция с метала и се отделя никел. Намазвайки филия хляб, вие отделяте слоя, съдържащ никел, и го поглъщате. Ако сложите ножа в устата си, ще почувствате вкуса на метала. По-късно ще го измиете, но не преди да изядете никел в количество, достатъчно да осигури дневната дажба на всички бактерии от така необходимия им елемент. Никелът е необходим на бактериите, но на нас, не. Даже растенията поддържат ниско ниво на никел в себе си. Поради замърсяването на фуражите, обаче, днес кокошето яйце съдържа около 4 микрограма никел на 100 грама. (Вж. Food Values by Pennington and Church, 1985.) За да снасят кокошките замърсени с никел яйца, значи и те самите имат замърсяване.

 

 На малките деца никога не трябва да се дават метални чаши и прибори. На тях им е необходима силна имунна система, за да могат да се справят с наплива на нови бактерии и ви руси във времето на СПИН. Никелът трябва да си остане и почвата, а не в нашата посуда и прибори.

 

Друг голям източник на никел са металните зъбни конструкции. Никелът се използва, за да придаде твърдост на зла тото. Ако имате проблеми с простатата, махнете метала от устата си. Никелът се използва за направата на мостове златни коронки, пломби и др. Заменете ги всички с пластмасови. Не гответе в метални съдове. Използвайте старомодните дървени лъжици или такива от твърда пластмаса. Вина ги използвайте пластмасов нож за маслото и майонезата. Ни кога не купувайте масло в опаковка от фолио.

 

Никелът е мастноразтворим и затова, когато по-голямо количество навлезе в тялото ви, той се складира временно в подкожната мастна тъкан. Кожните ви мазнини могат да се окажат натоварени с никел, което да доведе до кожни „алергии". Плешивостта на мъжете е такава „алергия". Организмът се опитва да се освободи от никела чрез потта. За да подпомогнете изхвърлянето на никела, винаги мийте изпотения скалп. Кожните мазнини разтварят никела от металните бижута (понякога остават зелено-черни следи по кожата) и го транспортират вътре в тялото. Не носете метални бижута. Обеците и други бижута-пиърсинг трябва да бъдат пластмасови. Същото се отнася за часовниците, рамките на очилата, пръстените. Мъжете, които са намалили нивото на никела и са решили проблемите с простатата си, може да забележат, че започва да никне нова коса на отделни места по оплешивялото им теме.

 

Бактериите не могат да живеят в простатата без наличие на никел. Така че вие можете да решите проблемите си с жлезата с простата тактика - да спрете замърсяването на тялото си с никел. Забележете, че получавате нов пристъп след инцидентно използване на метални прибори в ресторант или сервиране на салата, съдържаща майонеза, с вмъкната метална лъжица в салатата. Когато това се случи, може би е разумно да вземете капсула хистидин (около 500 мг, по една дневно, в продължение на три седмици). Хистидинът е хелатор (вещество, което свързва определени йони и ги отстранява от разтвора) на никела. Вземането на цинк е също полезно (60 мг два пъти дневно в продължение на един месец). Възможно е никелът да неутрализира ензимите на цинка. Прочетете  за ползата от лененото семе, но не забравяйте да изпитате всеки продукт за замърсители, преди да решите да го приемате като добавка.

 

Простатните проблеми от всякакъв вид се оправят, когато се унищожат бактериите със зепинг и се прочистят бъбрене и зъбите, последвано от Чревна програма.

 

Ричард Трейлор, на 71 години, страдаше от простата и заболяване на уринарния тракт от три години. Налагаше се да му се премахне цикатрикс от предишна операция. Започнахме с билки за бъбреците и след две седмици той имаше чувствително подобрение на струята при уриниране. При следващото му посещение направихме изследване за токсини. Оказа се, че в генито-уринарния му тракт има радон, хром, итрий и стронций. Той престана да използва омекотител на водата (такива соли са замърсени с хром), паста за зъби (източник на стронций) и направи отдушници на помещението за газови контейнери (източници на радон). Това ликвидира всичките му здравни проблеми за по-малко от два месеца. Оправи се и язвата на стомаха му, за която вземаше лекарства. Беше много доволен, че е направил отдушниците и реши да проведе противопаразитна програма и да направи зъбно прочистване, само за да види какво още може да направи за здравето си.

 

Омер Уитни, на 45 години, в недалечното минало бе бил винаги силен, здрав и се бе занимавал с физически труд. Когато се обърна към нас, той едва ходеше от слабост и различни болки. Имаше и проблеми с простатата, започнали няколко години преди това. Нашите тестове показаха наличие на четири вида бъбречни камъни. Започнахме с половин доза от билковата рецепта, за да дадем възможност на камъните да се разтворят по-бавно. След месец той все още имаше малко камъни, но крампите на краката му бяха изчезнали. По това време му открихме два вида Ascaris, които той унищожи с NEORife. Намерихме и натрупвания на тетрахлорвъглеводород и пентан (от декофеинизираните напитки), както и бензин и ТХЕ (Трихлоретилен-разтворител - използва се за отстраняване на мазнина от метали. Влиза в състава на препарати за отстраняване на петна, боя, коректори за пишещи машини и др. - бел. пр.). Състоянието му се подобри значително за пет седмици и той беше нетърпелив да продължи. Тестът за токсини показа,  че в организма му има много мед, антимон (от масажи с минерали), кобалт (от афтършейв), цирконий (от дезодорант), талий (от оранжада с добавен витамин С) и живак (от зъбни пломби). Той заяви, че възнамерява да ги прочисти всички и да си върне изгубената сила.

 

Харви Ван Тил, на 35 години, дойде с оплаквания от простатата и оток на тестисите, започнали наскоро след извършена вазектомия. Имаше болка отдясно на корема. Започнахме го с бъбречни билки. След четири седмици той беше елиминирал оксалатните си кристали и се чувстваше много по-добре. След това открихме възрастна форма на чревен метил и човешки чернодробен метил в простатна-та му жлеза! Унищожихме ги с NEORife и болката изчезна. Той си купи свой апарат и нямаше нужда по-; вече да идва при нас.

 

Клейтън Гамино, на 26 години, имаше болка при уриниране,' която според него бе останала след преболедуване от възпаление на простатата. Той отстрани метала от устата си и направи бъбречно прочистване. След половин година нямаше и следа от болката и той стана баща за първи път.

Коментари