Физически токсини

Дишането на прах е лошо за организма ви и затова той реагира с кихане, кашляне и отделяне на храчки.

 

Представете си какво е да вдишаш натрошени стъклени частички. Те порязват белите дробове на хиляди места и не могат да бъдат откашляни. Могат да се разпространят и до други места на тялото. Представете си какво е да глътнеш шевна игла или отворена безопасна игла. Ако върхът й е тъп, тя би могла да се придвижи по чревния тракт. Тъй като е остра обаче, тя ще се забие в тъканите и ще си проправя път все по-надълбоко.

 

Бихме ли някога вдишали съзнателно стъклени частички? Ние основателно се страхуваме да не би да попаднат в храната ни или да ги настъпим с бос крак. Ние нямаме представа, че те са навсякъде в дома ни, когато стъклената вата за изолация не е запечатана добре. Една дупка на тавана или стената, дори да е покрита с плат, води до масивно присъствие на стъклени частици във въздуха на къщата. Въздушният поток отвън ги вкарва в жизненото ни пространство. Така че всички дупки към таванските помещения и изолираните с вата пространства трябва да бъдат запушени надеждно, за да не пропускат въздушен поток. Разбира се, стъклената вата не трябва никога да бъде използвана при строежа на къщи, магазини и около водните нагреватели. Най-добрият съвет е ватата да бъде отстранена, докато ви няма от дома, а после да се почисти всичко с прахосмукачка.

 

Случайното излагане на строители на къщи при работа със стъклена вата на открито не е свързано с висок риск. Хроничното излагане в дома дори от една малка дупчица на тавана води до образуване на кисти, които са идеално място за заселване и размножаване на паразити и бактерии. Когато чревният метил се засели там, той става злокачествен.

Раково болните със солидни тумори винаги имат замърсяване или със стъклена вата, или с азбест.

 

Азбестът също се състои от мънички, остри като стъкло частици, които се движат из тялото ви като риба-меч, разсичайки клетките ви. Накрая те също биват превръщани в кисти.

 

Внушават ни, че нямаме вече азбест в домовете си, защото огнеупорните материали, където той се използваше, са забранени. Това може да е вярно, но случаите, които аз наблюдавам най-често са свързани с ремъка на сушилната машина. Когато се нагорещи, той освобождава азбестови частици под формата на въздушна струя, минаваща през процепите на машината. Тези частици преминават във въздуха на къщата, който е вашият въздух.

Коментари