Най-добрите 12 хранителни добавки за жени

Обновена в 19:20 на 02/10/2014 г.

Жените на всяка възраст, височина, тегло и ниво на активност имат едно общо нещо помежду си: ние се нуждаем от някои хранителни вещества, които тялото ни не произвежда, но се изискват, за да функционираме правилно.

 

1. Желязо

Как действа

Желязото пренася кислорода в организма, подпомага производството на червени кръвни телца, поддържа функцията на имунната система, и е от съществено значение за правилния клетъчен растеж.

Защо ви е нужно

Липсата на желязо причинява на тялото ви намалено производство на червени кръвни клетки, което води до анемия. Това обикновено води до непрекъсната умора и недостиг на въздух, освен това при ниски нива на желязо се наблюдава трудно поддържане на телесната температура и имунната функция е намалена, което увеличава податливостта към инфекции.

Купете ЖЕЛЯЗО от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

2. Калций

Как действа

Прави и поддържа костите и зъбите силни и здрави, помага на мускулите и кръвоносните съдове да се разширяват; отделя хормони и изпраща съобщения чрез нервната система.

Защо ви е нужно

Вашето тяло се нуждае от калций за изграждането и поддържането на здрави кости. Приемането на калций е важно за възрастните, особено жени в постменопауза, при които се наблюдава загуба на костна тъкан и повишен риск от остеопороза с течение на времето. За да се намали рискът от болестта на „кухите кости” е добре да се взема допълнително калций още от двадесет годишните жени, за да подсилят плътността на костите си.

Купете Калций от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

3. Магнезий

Как действа

Поддържа здравословни мускули, плътни кости, добри нервни функции, поддържа стабилен сърдечен ритъм, подобрява здрава имунна система, спомага за регулиране нивата на кръвната захар, насърчава нормалното кръвно налягане, може да играе роля за предотвратяване на заболявания като хипертония, сърдечно-съдови заболявания и диабет, и е известно, че участва в синтеза на протеини.

Защо ви е нужно

Магнезият е необходим за повече от 300 биохимични реакции в тялото ни, но има и други причини, поради които няма да искате да имате дефицит от магнезий - дефицит на симптоми като хронично или силно повръщане, диария и мигрена.

Купете Магнезий от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

4. Витамин A

Как действа

Осигурява правилното развитие и функциониране на очите, кожата, имунната система, както и на много други части на телата ни.

Защо ви е нужно

Витамин А играе важна роля в подкрепата на зрението ни. Изследванията също така показват, че витамин А може да намали процентът на смъртност от морбили, може да предотврати и някои видове рак и подобрява имунната функция.

Купете Витамин A от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

5. Биотин

Как действа

Помага за подобряването на кръвната захар, използва се в производството на енергия и помага на метаболизма.

Защо ви е нужно

Докато липсата на биотин е рядкост, достатъчното му количество в организма също е рядкостпомага при косопад, чупливи нокти и кожни раздразнения. За щастие, биотинът може да облекчи всички тези симптоми, но и спомага на неврологични симптоми като лека депресия при възрастни.

Купете Биотин от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

6. Витамини от групата В

Как действа

Помага на тялото да преобразува храната в гориво за енергия, допринася за здрава кожа, коса, очи и правилното функциониране на нервната система, спомага за обмяната на веществата, мускулния тонус и остър ум.

Защо ви е нужно

Недостигът на някои витамини от група В, често се споменава като В комплекс, може да доведе до множество ужасни симптоми: до анемия, умора, загуба на апетит, коремна болка, депресия, скованост и изтръпване на ръцете и краката, мускулни крампи, респираторни инфекции, косопад, екзема, слаб растеж при деца, както и вродени дефекти.

Купете Витамини от групата В от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

7. Витамин C

Как действа

Улеснява нормалния растеж и развитието на телесни тъкани, кости и зъби, помага на тялото за производството на колаген, важен протеин използван при еластичността на кожата, хрущяли и сухожилия, връзки, и кръвоносните съдове, действа като антиоксидант, блокира някои от щетите, причинени от свободните радикали.

Защо ви е нужно

Лечебните и антиоксидантни ползи от Витамин C са от съществено значение. Признаците на недостиг на този витамин включват суха и  сплитаща се коса, гингивит (възпаление на венците), кървене на венците, груба, суха, лющеща се кожа, бавно заздравяване на рани, лесно образуване на синини, кръвотечение от носа, и намалена способност за борба с инфекциите. Тежката форма за дефицит на витамин С е известна още като скорбут. Витаминът е мощен антиоксидантът и се смята, че стимулира имунната ви система. Необходимо е също така често да се използва като съставка в козметичните продукти, тъй като витамин C стимулира производството на колаген и спомага за намаляване на бръчките.

Купете Витамин C от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

8. Витамин D

Как действа

Насърчава абсорбцията на калций необходим за растежа и здравината на костите, подобрява невромускулната и имунната функция и намалява възпаленията.

Защо ви е нужно

Без достатъчно витамин D, костите могат да станат тънки, крехки или дори безформени, което води до остеомалация или омекване на костите, които могат да отслабят и мускулите. При дефицит на Витамин D се наблюдава, повишен риск от развитието на диабет тип 1 и тип 2. Добра новина е, че някои проучвания показват, че витамин D може да осигури известна защита срещу колоректален и евентуално други видове рак.

Купете Витамин D от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

9. Омега 3

Как действа

Съдейства за правилното функциониране на мозъка, важно за познавателната (памет и производителност) и поведенческа функция; спомага за намаляване на високо кръвно налягане; успокоява възпаления.

Защо ви е нужно

Изследванията показват, че омега-3 мастни киселини намаляват възпаленията и могат да помогнат за по-нисък риск от хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, рак, артрит, и други ставни проблеми. Нещо повече, проучванията са установили, че тези, които приемат по-висока доза на омега-3 мастни киселини са по-малко вероятно да имат макулна дегенерация (състояние, което влушава зрението), отколкото тези, които приемат по-малко.

Купете Омега 3 от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

10. Мелатонин

Как действа

Помага за регулиране на други хормони, поддържа циркадния ритъм на организма, спомага редовния сън.

Защо ви е нужно

Мелатонинът играе голяма роля в регулирането на съня. Когато стане тъмно през нощта, организмът ви изпраща сигнал до мозъка с което кара епифизната жлеза, да започва засекретяването на мелатонин, което именно ви кара да се спите. Ниските нива на мелатонин-заедно с лошия сън може също да увеличи риска от рак на гърдата.

Купете Мелатонин от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

11. КОЕНЗИМ Q10

Как действа

Необходими за функциалността на клетките, спомага на клетките да доставят енергия на вашето тяло а освен това е и мощен антиоксидант - да не забрявяме че - колкото повече коензим, толкова по-малко бръчки.

Защо ви е нужно

Някои изследователи смятат, че коензим Q10 може да помогне със сърдечните състояния, свързани с понижаване на кръвното налягане и повишаване на нивата на ензими, които защитават кръвоносните съдове от увреждане. Проучванията също така показват, че CoQ10 води борба с рака, болестта на Паркинсон и болестта на Хънтингтън, както и подобряване на физическата активност по време на тренировка. Японски изследователи, откриха че хранителните добавки с CoQ10 намаляват мускулните спазми от физическо нараняване.

Купете КОЕНЗИМ Q10 от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

 

12. Мултивитамини

Как действа

Помага на тялото ви да функционира добре и подобрява метаболизма.

Защо ви е нужно

Мултивитамините се предписват на тези, които имат недостиг на повечето витамини или на тези които не се хранят с всички носеще ни тези витамини храни.

Купете Мултивитамини от онлайн магазин за хранителни добавки Зепир

Ако сте жена и сте прочели статията, значе че имате нужда от много витамини, за да сте здрава и красива. Ако не желаете да се запасите с всички тях, проучете от кои имате най-много нужда и поне приемайте тях, защото здравето е най-важния дар на човека.

 

Хранете се здравословно и се движете повече!

Коментари