Ползите от ацетил Л-карнитин

Обновена в 16:01 на 09/01/2015 г.

Ако не сте чували за ацетил Л-карнитин, то вие сте загубили информация за една добавка, която може да помогне на тялото ни по толкова много начини, като например Ултра Фет Бърнър, в която се съдържа голямо количество от него - 1000 мг.

Ацетил Л-карнитин е естествена съставка, съдържаща се в месото, зеленчуците и зърнени храни, като той е с най-висока концентрация в червени меса като говеждото и агнешко месо. Например, в говеждото месо има около 145 мг. Л-карнитин на всеки 100 гр, за разлика от зеленчуците, като например морковите, в които има само 0,4 мг. за същото количество. Вашето тяло може да произвежда много малко количество от тази ценна съставка, за това е добре да си я набавяте допълнително.

Тя е подобна по форма на аминокиселината Л-карнитин и има и някои сходни функции, като например участие в метаболизма.

И така, как ацетил Л-карнитина, който се съдържа в Ултра Фет Бърнър може да помогне на тялото ни. Ето няколко примера:

1. застойна сърдечна недостатъчност - Изследванията показват, че хората, които приемат добавки с Л-карнитин след като са получили сърдечен удар е по-малко вероятно да страдат от последващ инфаркт, по-малък е рискът от това да умират от сърдечно-съдови заболявания, болки в гърдите или да развият застойна сърдечна недостатъчност. В допълнение, хората с исхемична болест на сърцето, които вземат Л-карнитин заедно със стандартни лекарства могат да бъдат в състояние да издържат на физическата активност за по-дълги периоди от време.

2. висок холестерол - В няколко проучвания, хора, които взимали Л-карнитин имали значително намаляване на техния общ холестерол и триглицериди.

3. интермитентно накуцване - намаление на кръвния ток към краката от атеросклероза често причинява болки или спазми и болки в краката при ходене или физически упражнения. Тази болка се нарича интермитентно накуцване и намалява притока на кръв към краката и се нарича периферно съдово заболяване. Едно проучване показва, че карнитинът може да подобри функцията на мускулите и физическия капацитет при тези с периферното съдово заболяване.

4. свързани с алкохола, заболявания на черния дроб - Някои изследователи предполагат, че употребата на алкохол намалява карнитина, за да функционира правилно в организма. Това може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб.

Това са само някои от ползите на тази съставка и Ултра Фет Бърнър, тъй като най-много на първо място този антиоксидант има отслабващ ефект.

Коментари