Перфектно дупе - как да го направим

Обновена в 13:02 на 27/05/2013 г.

Перфектно дупе - как да го направимЗа никой не е тайна, че мъжете обръщат особено внимание на женските дупета. А те не винаги са идеални. За да остане съвършена тази част от тялото са необходими комплекс от упражнения и специална грижа. За максимален ефект използвайте лесна и достъпна програма за стегнати хълбоци. Резултатът ще е виден още след 20-на дена.

По женското дупе саразположени много мастни клетки и малко съединителна тъкан. Именно затова тази част от тялото по-бързо от всичко се възстановява. И ако тава започне да се случва прекалено "бързо", кожата може да се опъне. Тогава се появяват и червените стрии.

Освен това в тази част на тялото кръвообращението е изключително слабо. А многочасовото седене на работа води до още по-бавна регенерация на тъканите и подпомага образуването на целулит. 

Към това може да се прибави и още ...Заради многото дрехи през зимата, кожата на дупето става по-суха, загрубява и започва да се люспи.

Докато се къпете, праветемасаж с влажна ръкавица от натурални влакна. Масажирайте енергично дупето и бедрата с кръгови движения докато кожата не почервенее. После я натрийте за минута-две с кубче лед.

Подобен опъващ ефектпритежава и контрастният душ. Всеки ден след вземането на душа масажирайте дупето с не много твърда четка и нанесете балсам за еластичност. По време на такава терапия съдовете бързо се разширяват и свиват. Това ги насища с кислород, ускорява изгарянето на мазнините и укрепва съединителната тъкан. Правете процедурата всеки ден, най-подходящо е вечер. 

Веднъж на два-три денатретирайте кожата на дупето с пилинг за тяло, влажна ръкавица и готварска или морска сол. Благодарение на тези процедури кожата ще бъде кадифено мека и гладка.

Така също може да използвате два пъти на ден и средство, което моделира формата на дупето или гел-крем за еластичност.

Такива средства подпомагат еластичността на кожата, ускоряват изгарянето на мастните натрупвания, укрепват колагеновите и еластинови влакна. Съвременните гелове са обогатени даже с комплекс от лифтинг-съставки, които създават на повърхността на тялото тънък слой, укрепващ кожата. В резултат на това дупето лесно се повдига и става по-стегнато.

За избавянето от целулита по дупето помага курс ароматерапия. Пригответе смес от масла (30 капки жожоба, 5 капки розмарин и 10 капки грейпфрут), натрийте хълбоците, а после завийте с найлон и кърпа. Полежете така около час.

Една от най-ефективните процедури, които се предлагат в салоните е ендермологията, метод на комбинирано въздействие на мастната тъкан с ролков масаж и дозиран вакуум. В резултат на третирането обема на дупето намаляна, а кожата се стяга.

Перфектно дупе - как да го направимКак да подберем упражнения според формата на дупето

Кръгло дупе
Дупе, напомнящо по форма ябълка, със стегнати хълбоци. Тази форма е мечта за много жени. Но, за съжаление, даже на идеалните форми може да се появят целулит или стрии.
Упражнения: за вас са подходящи йога, бягане. Слизайте и се качвайте пеша по стълбите (или ексалатора в метрото).
У дома правете махове с крака, упражнението "ножици" и клякания. Правете всяко от тези упражнения по 10-15 минути на ден

Овално дупе
Такова дупе е по-широко в долната си част и по-тясно горе. Напомня на формата на круша. Хълбоците при тази форма са склонни към отпускане.
Упражнения: Стягайте хълбоците, задържайте в това състояние за 10 секунди и отпускайте.
Правете това упражнение три пъти на ден по 30 пъти или повече (колкото можете да издържите). Поскачайте на въже по 10 минути, 3-4 пъти седмично.

Изпъкнало дупе
Дупе с такава форма обикновено е по-голямо, с видимо изпъкнали хълбоци. Най-често притежателките на такова дупе са африканките и по-пухкавите дами. Хълбоците се състоят основно от мастна тъкан, затова по тях често се появява целулит.  
Упражнения: ще помогне бягането, ходенето, колоезденето или плуването – 3 пъти седмично поне по 30 минути.

Плоско дупе
Тази форма няма достатъчно закръгленост. Състои се основно от мускули и съединителна тъкан. Затова можете да не се притеснявате за целулита и стриите. Да се промени формата на този тип дупе е лесно с гимнастика.
Упражнения: нужният ефект ще бъде достигнат след занятия във фитнеса. Можете да посещавате пилатес или аеробика с акцент на моделирането на долната част на тялото 2-3 пъти в седмицата.

източник: Kozmetikata.com

Коментари