Сърбеж и сковаване

Сърбежът по кожата показва, че има засягане на нервите. Най-честопричинителят е живакът. Живакът може да служи като проводник на други токсини до нервната система: пестициди, химикали за поддръжка на автомобилите, химически продукти за дома, аромати и дори токсини от храните. Някои хора могат да получат сърбеж по кожата след пътуване с кола, други при парфюмиране, трети вървейки по пътечката между сапуните в магазина. Понякога дразненето не достига кожата, а някои органи, например пръстите на ръцете или краката, които се свиват спазматично. Отстранете източниците на живак.

 

Сърбящата кожа не е нещо ново. Може би дори е в основата на понятието „ад". Огънят на Свети Антоний е причинен от поглъщането на ерготамин. Плесените не винаги са единични. Понякога няколко плесенни токсина достигат заедно до нервната ви система (виж плесенясала храна"). Може би тези токсини си взаимодействат с пантотено-вата киселина, използвана от вашето тяло, защото даването на пантоненат (три пъти дневно по 500 мг) може да облекчи състоянието.

 

Моно натриевият глутамат (МНГ) може да причини сърбеж и особено по лицето и устните. Понякога се наблюдава и оток. МНГ се използва като овкусител. Още преди няколко десетилетия бе доказано, че МНГ е мозъчен токсин и бе забранено използването му при приготвяне на бебешки храни. А какво става при възрастните? Особено при тези, които вече имат някакъв мозъчен проблем. Изхвърлете го от кухнята си. Питайте в ресторанта в кои храни има МНГ.

 

Сковаването се дължи на сходни причини. Сковаването на пръстите на ръцете и на стъпалата стана твърде често поради нарасналото разпространение на талия и живака.

 

Ако имате сърбежи и сковавания, може би мултиплената склероза (MS) не е далеч. Отстранете всички метали от зъбите си и ги заменете с пластмаса (виж „Зъбно прочистване"). Дано имунната ви система да е достатъчно силна, за да се пребори с бактериите, растящи около метала в джобовете на челюстта. Проверете и почистете кавитациите. Започнете оздравяването на челюстта с диета, основаваща се на мляко, магнезий и витамин D. Използвайте тиоктова киселина, за да подпомогнете прочистването на тъканите си от метални остатъци (3 до 6 дневно).

 

Най-честа бактерия в нервната система е Shigella. Нейното участие може да се открие още при случаите на сърбеж и сковаване. В случаите на MS тя се е вече дълбоко окопала. Можете лесно да намерите слайдове с трите вида шигели: Shigella dysenteriae, Shigella flexneri и Shigella sonnei. Shigella flexneri причинява депресия и раздразнителност. Всички могат да причинят образуване на газове и подуване на корема. При зепинг не всички се унищожават поради това, че се намират в чревното съдържимо. Трябва да изпразвате червата си 3-4 пъти дневно. Започнете Чревна програма и я провеждайте до изчезване на всички симптоми. Бъдете много внимателни с млечните продукти. Варете ги или кипвайте за 10 секунди сирената, прясното мляко, суроватката, битата сметана и маслото. Яжте само домашно приготвен йогурт. Никога не консумирайте сурови млечни продукти.

 

Нана Хю, на 48 години, имаше сковаване на цялата дясна ръка и дясната половина на главата, което се бе влошило много за последните четири месеца. Тя имаше интоксикация с ПХБ, титан и дизпрозий (боя). Вземаше тироиден хормон, Xantac за стомаха и хлоразинови препарати. Ние й открихме кучешки сърдечен червей (имаше болки в гръдния кош над сърцето). Тя започна противопаразитна програма, престана да използва лак за нокти и детергенти за миене на съдове и пране. След три седмици сковаването бе значително намаляло. Тя все още имаше отлагания на титаний от зъбен метал (частичен мост). Виждайки, че е на прав път, Нана престана да слага МНГ в ястията си, премина от измислените напитки към прясно мляко и прекрати пушенето. Ръката й почти се завърна към нормално състояние.

 

Мария Сантана, на 45 години, имаше сковаване на двете ръце. Понякога ръцете й изтръпвали и оставали безчувствени за дълго време. След време получила същите усещания в единия си крак. В мускулите й имаше отложен талий от някакъв много стар пестицид, който все още бе в срок на годност и се използваше в къщата. Открихме този пестицид и във водата на кладенеца, където вероятно бе попаднал чрез просмукване от почвата. Мария се отказа от всякаква купешка козметика, направи бъбречно прочистване и унищожи паразитите. Имаше известна трудност да се отърве от Prosthogonimus (трематод по птиците, особено разпространен в северна Америка около Големите езера - бел. пр.), но това все пак стана за два месеца. Изчезнаха проблемите й с ръцете, краката, съня, уринарния тракт и тя се съсредоточи върху единствените си останали оплаквания от страна на храносмилането. Кенди Доналдсон, на 44 години, имаше скованост от рамото до китката на едната ръка, започнало преди около една година. Открихме, че има интоксикация с иридий, литий и ванадий от просмукване на газ в дома й. Посъветвахме я да се откаже от кафето и да започне да пие мляко (калцият й бе нисък - 9 мг/дл) и да приема по една таблетка магнезий от 300 мг дневно. Триглицеридите й бяха високи, което говореше за бъбречен проблем. Кенди имаше уратни и фосфатни кристали в бъбреците. Тя промени храненето си като намали употребата на храни, богати на фосфати (месо, ядки, зърнени храни, газирани безалкохолни напитки) и започна бъбречно прочистване. Интоксикацията й с литий и ванадий изчезнаха след оправяне на газовата инсталация. След шест седмици тя вече бе унищожила и паразитите си и за пръв път в живота си имаше редовни месечни цикли. Една яйчникова киста също изчезна (доказано с ултразвук). Скоро нейният предменст-руален синдром, включително горещите вълни, престана . да се появява. След четири месеца, когато вече беше извършила три чернодробни прочиствания, изведнъж забеляза, че сковаността бе доста намаляла. След още няколко месеца сковаността изчезна напълно.

 

Ако прочистването на кавитациите веднага се последва от подобрение, трябва да знаете, че част от проблемите ви се дължат на бактерии. Определете кои са те, ако симптомите ви се появят отново. Добре известно е, че зъбните бактерии имат склонност да се завръщат. Ако след бъбречното прочистване, се почувствате по-зле за един ден и след това се подобрите, трябва да знаете, че бъбречните бактерии също са част от проблема. Ако чернодробните прочиствания влошат нещата за един ден и след това настъпи подобрение, има окопали се бактерии и в черния ви дроб. Продължавайте, докато ликвидирате всички тези източници на бактерии. Унищожавайте бактериите по електронен път поне веднъж седмично. Сърбежът и сковаността могат да бъдат излекувани, а не просто преустановени. С други думи, вашите нерви могат да бъдат прочистени и оздравени.

Коментари