Болка в шията

Подчелюстните лимфни възли филтрират телесните течности от главата, отстранявайки бактериите и токсините. Понякога ги наричат „шийни жлези". Ако потокът от бактерии е безкраен, както в случаите на зъбна инфекция, лимфните възли се уголемяват, за да вършат по-добре работата си. Те ще се опитат да отстранят токсичните метали, освежителите за уста и пастите за зъби, които използвате.

 

Лимфни възли във врата

 

Фиг. 26. Лимфни възли на врата

 

Купете си слайд на лимфни възли, за да видите какво ги уврежда. Тъй като обаче лимфни възли има на много места в  тялото, не можете да изследвате отделно шийните възли. Ще трябва да се запознаете с токсините, увреждащи лимфните възли и на другите места. ПХБ от вашето бельо се отстранява от ингвиналните лимфни възли, оловото - от питейната вода, от чревните лимфни възли, а живакът от амалгамните ви пломби, от шийните лимфни възли. Отстранете всички тези токсини. Не спирайте да правите това, докато лимфните възли намалят размерите си.

 

Роланд Санфорд, на 23 години, имаше лека болка и силна скованост по двете страни на шията. Оплакваше се от изтръпване на ръцете. Роланд имаше само една метална пломба, но тялото му бе буквално отровено със самарий, берилий, индий, мед, цезий и живак. Когато пломбата бе отстранена, болката изчезна и изтръпването намаля.

 

Одри Доил имаше силни болки в шията, които отдаваше на целодневното си седене и спането в инвалидния си стол. Трябваше да взема болкоуспокоителни, за да спи през нощта. Знаеше, че положението се влошава след ядене на сметана и масло, но казваше, че няма воля да им устои. Само с едно чернодробно прочистване тя изкара „хиляди" малки камъчета и нямаше болка един ден! Но това бе достатъчно да я убеди да продължи и да се отърве от болко-успокоителните хапчета.

Коментари