Яжте червени боровинки

червена боровинкаСлед редица проведени изследвания за пореден път бе доказано, че червените боровинки са сред храните, които имат благотворен ефект върху човешкото здраве.

Антиоксиданти се съдържат в големи количества в червените боровинки, което унищожава свободните радикали, увреждащи клетките.
Провежда се изследване, което има за цел да провери действието на червената боровинка върху дихателната и отделителната системи.
До този момент изследването е показало, че когато пиете сок от червени боровинки, блокирате инфекциите на пикочните пътища, като това пречи на бактериите да прилепнат към стените на клетките. Също така червената боровинка е изключително ценна при някои хора, защото благодарение на консумацията на сок или плода направо, се унищожава бактерията H pylori, която е отговорна за образуването на рак на стомаха, както и язванета болест, която тормози толкова много хора, а отскоро и млади.
Предишни изследвания са показали, че честата употреба на червени боровинки и сокът им, помага за увеличаване на добрия холестерол в кръвта и намаляване на лошия. Също така червените боровинки предотвратяват израстването на тумори в различни области и части от тялото.

Има данни от лабораторни опити, че естествените химикали, които се намират в червената боровинка, предотвратяват мултиплициране на засегнатите от рак клетки на гърдата.

източник: lekar.bg

Коментари