Микробите могат да победят и най-здравия организъм

микробиПричина за хранителните отравяния често стават токсините. Те се натрупват в малотрайните продукти, където също се размножава златистият стафилокок. Между другото, при топлинно обработване бактериите умират, но техните токсини се унищожават по-бавно. Ето защо не трябва да разчитате на това, че ако наденицата, която вече има лек дъх на развалено, се опече, ще стане годна за консумация.

Животът ни минава в непосредствена близост до стотици различни видове микроорганизми.

С какво са толкова уникални свойствата на златистия стафилокок? Какво го прави толкова опасен? Оказва се, че той притежава цял набор от специални оръжия.

На първо място, това е поредица от ензими, които разграждат протеините и мазнините, от които са съставени клетките и тъканите на човешкото тяло. Чрез разрушаването им бактериите си осигуряват храна и в същото време бавно се придвижват по-дълбоко в човешкия организъм.

На второ място - токсините, които обездвижват клетките на имунната система. Под прикритието им стафилококите живеят дълго време в любимите си места. Токсините може да причинят кожна некроза, диария и дори синдром на токсичен шок. Освен това златистият стафилокок се крие от имунната система с помощта на лигавична капсула, която обвива клетките му.

Структурата на капсулата се състои от протеини, които са сходни по структура с тези на човека, така че имунната система не ги възприема като чужди и не се бори с микробите. 

Спасението е в редовното пречистване на организма. Най-натурално и безвредно това се прави с билки (Екстракт от Орех) или по методиката на д-р Райф и д-р Кларк - с честотните и импулсни генератори НЕОРайф и НЕОКларк.

Подържането на високо ниво на имунна защита също е решаващ фактор в битката с вирусите и бактериите - ИМУНОСТРОНГ

 

Коментари