Филми и книги, които препоръчваме

Филми и книгиВ тази тема сме решили да публикуваме всички интересните филми и книги на които сме попадали и които препоръчваме като задължителни за всеки интересуващ се от здравето и животът си като цяло. Ако сме пропуснали нещо, което заслужава внимание, не се притеснявайте да го публикувате под темата, ние обещаваме да я актуализираме редовно.

Преди всичко искаме да отбележим, че не винаги и не на 100% сме съгласни с информацията предоставена във филмите и книгите по-долу, но въпреки това нека всеки сам да предцени за себе си кое е вярно и кое не. Все пак колкото по-широк е кръгозора на един човек, толкова по-малка е вероятността, той да живее в заблуда.

*Филмите и книгите, които са изредени по-долу, може да се намерят в интернет.

Интересни документални филми:

- Zeitgeist / Духът на времето (2007): един от най-истинските и интересни филми, опитващи се да покажат светът в който живеем такъв какъвто може би всички знаем, че е, но никой не смее да произнесе на глас. Не случайно слагаме този филм на първо място! Филмът може да се гледа оналйн в раздел видео на сайта.

- Thrive / Процъфтяване (2011): THRIVE е нестандартен документален филм от ново поколение, който вдига булото на истината какво РЕАЛНО се случва в света, следвайки пътя на парите. И така разкрива, че силите контролиращи почти всеки аспект от живота ни са съсредоточени в ръцете на дузина кукловоди. Разглеждайки най-различни революционни явления в науката, съзнанието и активизма, Thrive предлага РЕАЛНИ решения, които ни дават силата да възвърнем контрола над живота и бъдещето ни.  

- Zeitgeist: Addendum / Духът на времето 2 (2008): продължение на първият филм, което с нищо не отстъпва на оригинала, дори в някои отношения и по-добър, тъй като тук се предлага система за решение на изложените проблеми. 

- Cancer - The Forbidden Cures / Рак - забранените лекове: Абсолютно задължителен за гледане, особенно ако ваши близки или вие самите сте раково болни!

- What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole / Kакво "по-дяволите" знаем: Колко е дълбока заешката дупка (2006): Филмът е разширена версия на "What the #$*! Do We (K)now!?" от същите автори и като цяло представлява един доста оригинален поглед върху физическата структура на света в който живеем. Може би не всичко в него е истина, но въпреки това е доста полезно човек да се запознае с представената гледна точка.

- Германската нова медицина и Петте биологични закона на д-р Рике Гeрд Хаме: Задължителен за гледане!

- Kymatica (2009) - препоръчан от Alis - Kymatica e древна шаманска дума, която практически означава въздействие върху физически обект чрез звукова вибрация. Kymatica е продължение на събудилия доста дискусии Esoteric Agenda. Както и в първата част, фокуса докосва фалшивата масова хипноза, но този път, вниманието е по-скоро насочено върху човека като индивидуална личност, проблемите в него и последиците от тях върху всички останали хора. Еволюцията всъщност е себеопознаване. Фалшивото его е рака на днешната цивилизация, на планетата Земя. Дали ще открием отново изгубената си истинска същност, която ще ни донесе свободата, или ще продължим да робуваме на паразита на фалшивото си его, докато не изчезнем като вид? Киматика е отличен филм, който се опитва да посочи основните причини за погрешният път на човечеството, който е довел до дисбалансa между планетата, природата и човека.

- Великата тайна на водата: Руски филм, заглавието говори достатъчно за него.

- Паразитите: Интересен филм, задължителен за гледане от всеки който държи на здравето си. 

- The Secret / Тайната (2006): Филм за силата на човешката психика, показващ ни как да програмираме съзнанието така, че да осъществим мечтите си.

- Free Energy - The Race to Zero Point / Безплатната енергия - надпреварата към нулевата точка (1997):

- The Corporation / Корпорацията (2003): Задължителен за гледане! Филмът разкрива безумният стремеж за печалба на големите корпорации, независимо на каква цена и най-вече тоталната незаинтересованост към щетите, които умишлено нанасят на планетата и нейните обитатели...

- Who Killed The Electric Car / Кой уби електрическият автомобил (2006):

- Food Matters / Храната е от значение (2008):

- EndGame Blueprint For Global Enslavement / Краят на играта, план за световно поробване (2007): Задължителен за гледане филм, подобен на "Духът на времето".

- Home / Дом (2009):

- Operation Moon / Операция луна: филмът разкрива някои интересни факти доказващи за мнозина, че стъпването на луната от американците е може би най-мащабната лъжа на 20-ти век.

- The Royal Rife Story / Историята на Роял Райф (2004): Задължителен за гледане!

- Fahrenheit 9/11 / 9/11 по Фаренхайт (2004):

- Sicko / Недъзи (2007): Филмът показва недостатъците на американската здравна система и не само.., горещо го препоръчваме.

- Food, Inc. / Храна ООД (2008): Филмът разкрива мръсните тайни на контролираната от корпорациите хранителна индустрия.

На тема ваксини, препоръчваме следните 3 филма:

-    Shots in the Dark (2004) – има го в Замунда

-    Vaccination - The Hidden Truth (1998)

-    Vaccine Nation (2008) – има го в Арената

Интересни книги:

- Холографската вселена (Майкъл Толбот): уникална книга, разкриваща ни по един удивителен начин живота, вселената и същността ни. Авторът и умира само на 38 години, малко след публикуването и през 1992 г., но това не пречи произведението му да остане, като едно от най-фундаменталните в историята. Горещо я препоръчваме и не случайно я слагаме на първо място!

- Световната конспирация срещу здравето (д-р Атанас Гълъбов): Задължителна за четене!!!

- "Живот без очила" (Лео Ангарт): Можете напълно да възстановите естествената си зрителна острота без мъчителни процедури и хирургическа намеса! Забравете за скъпите лазерни операции, за очилата и лещите! Книгата ни показва как с помощта на кратки тренировъчни фази можем да укрепим очната мускулатура, как да се научим да енергизираме очите си и да им даваме почивка.

- „Прекрасният нов свят“ (на английски: Brave New World): роман на Олдъс Хъксли, издаден през 1932 година. Определян е от самия си автор като антиутопичен.

- "1984": политически роман написан от британския писател Джордж Оруел през 1948 г. като противопоставяне на тоталитаризма.

- "Новият ред" (Никола М. Николов) - препоръчана от Боби Македонски

- Не пипай тази книга (Ян ван Хелсинг): Книгата показва структурата на световният ред и защо "големите играчи" не желаят статуквото да се промени. Авторът ни запознава с невероятните научни открития и технологии постигнати през годините, умишлено потулени и скрити от обществеността.

- Изгубените открития (Джери Василатос): Заглавието говори достатъчно за съдържанието на книгата.

- Лечение на всички болести (Хулда Кларк): Задължителна за четене книга, разкриваща причините за нашето влошено здраве и запознаваща ни с основните принципи и методи как да го подобрим.

- Лечение на всички видове рак (Хулда Кларк):

- От кого сме произлезли? (Ернст Мулдашев): Изключително интересен поглед върху човешката история, проследяващ нашите истински праотци. Авторът е руски лекар офталмолог, предприел една от най-вълнуващите експедиции в търсене на корените на човешката раса, която го отвежда до невероятни открития, граничещи с научната фантастика. Книгата е много поучителна и забавна, препоръчваме я горещо!

- Ошо. Книга на тайните - препоръчана от george - Това е една книга за последователите на всички религии. Това е книга и за тези, които изобщо не вярват в Бога. Защото в нея не става дума за вяра или неверие, а за метод. Книга, в която читателят ще намери своя метод за постигане на хармония с универсума и себе си. Книга, в която ще прочете за 112-те тантристки метода, предадени според легендата от Шива на съпругата му Деви: Буда, Махавира, Исус Христос, Мохамед - всички те са постигнали своето Просветление с някой от разглежданите тук методи.

- "Вътрешен Космос ...или сбогом на маските", автор: Юлиана Дончева - препоръчана от Мом - Книгата няма претенции да ви просветлява, а само да ви предложи възможни идеи, как по-лесно да осъзнаете своите варианти на съществуване. Тя ще се опита да ви покаже, че съзнателно или не, вие сами сътворявате живота си. Следователно е по-добре да живеете в пълно съзнание, а не като зомбитата, които сте сега. Ще ви покажем възможни начини за разрушаване на порочните идентификационни шаблони, с които се отъждествявате и на които робувате съзнателно или несъзнателно. Балансирането на духа е в изборите, които правите тук и сега и това е ключът към развитието и израстването ви. Всеки ден сте изправени пред дилема и трябва да изберете. Всеки избор носи след себе си набор от последствия и поуки, и избиращият трябва да е готов, правейки този избор, да осъзнава и поема отговорността за възможните последствия. Неправенето също е избор! Или дори с пасивността си, вие пак избирате.

Коментари