Симптоми на менопаузата, горещи вълни, предменструален синдром

Безсъние, раздразнителност, PMS (предменструален синдром), тревожност, нервност, не се ли очакват всички те при настъпване на и след менопаузата? Със сигурност те могат да се дължат на хормонален дисбаланс. Всъщност дисбалансът е този, който не е нормален.

 

Никакви симптоми на менопаузата не са нормални.

След като яйчниците са престанали да произвеждат естроген и прогестерон, би трябвало да се задействат адреналните жлези, чийто хормон е предназначен да покрие техния дефицит.

 

През фертилните години на жената яйчниците й произвеждат максимум 100 пикограма/милилитър (pg/ml) естроген на деветия и на двадесет и втория ден от месечния й цикъл. Прогестеронът пък има само един пик - на 22-ия ден, но достига ниво 20 до 40 пъти по-високо от това на естрогена! След като яйчниците престанат да произвеждат хормони, адреналните жлези могат все още да регулират нивото на хормоните. Типичните стойности за естрогена са 20 pg/ml и отново прогестеронът е 20 до 100 пъти повече. Запазването на баланса между тези два хормона е толкова важно, колкото техните действителни количества. Естроген в количество 20 pg/ml е достатъчно да предотврати възникването на симптомите на менопаузата, включително горещите вълни, да защити сърцето и да запази структурата на костите. Вземането на синтетични хормони обикновено води до точно такива хормонални нива. Разбира се, много по-добре е, ако собствените адреналин жлези могат да доставят хормоните. Нивото на хормоните може да се установи чрез кръвен тест. Преди менопаузата това се прави на 21 -ия, 22-ия или 23-ия ден, а след менопаузата денят е без значение.

 

Защо адреналните жлези не винаги произвеждат хормоните? Защото им пречат паразитите и замърсителите. Унищожете всички паразити, бактерии и вируси и особено Gardnerella, Proteus, Chlamydia, Campylobacter, Neisseria, Tre-ponema и Salmonella. Използвайте NEOClark.

 

Забележете, че изброените бактерии са и най-честите причинители на уроинфекции! Това е така, защото адреналните жлези са разположени върху бъбреците и са близко до бактериите в бъбреците. За да избегнете завръщането им, направете бъбречно прочистване и отстранете всички зистали, в които бактериите могат да се скрият.

 

Симптоми на менопаузата, горещи вълни, предменструален синдром

 

Нива на естрогена по дни       

 

Фиг. 21. Естрогенно и прогестероново ниво (pg/ml)

 

Понякога след всички тези процедури повече не се появяват горещи вълни. Но ако още ги има, прочистването трябва да продължи. Междувременно, трябва да се направят някои промени в начина на живот. Започнете да пиете по две пинти (около 1 литър) вода между отделните хранения, а по време на хранене пийте само вода и стерилизирано прясно мляко.

 

Не пийте сок от червени боровинки, защото съдържа много хипурова киселина и разтворители. След като сте прочистили тялото си, зъбите и заобикалящата ви среда, нямате нужда от такава подкрепа. Вашите ревитализирани адренални жлези ще ви дадат не само повече хормони, но ще ви преведат през стреса в по-добро състояние и ще запазят кръвното ви налягане нормално.

 

Ако бактериите не се унищожат, те ще навлязат в други органи. Gardnerella, например, отива в яйчниците да си похапне от жълтото тяло след овулацията. Това пречи на жълтото тяло да произведе достатъчно прогестерон и PMS се проявява.

 

Менструалните проблеми и PMS не са причина за болките, но са знак, че нещо не е наред с яйчниците и матката. Те ви подсказват, че трябва да предприемете прочистване. Унищожете нашествениците с билки или NEOClark. Премахнете токсичните натрупвания по зъбите и околната среда.

 

Внимавайте да не забременеете! Не е време за това. Ако имате такова желание, трябва първо да прочистите тялото си. Ако не можете да контролирате забременяването си, поне прочистете преди това зъбите си. Тъй като всяко прочиства не повишава вашата плодовитост, най-добре е да изведете от организма си живака, талия, медта и никела преди рискът от зачеване да се увеличи още повече в резултат на прочиства-нията. В практиката ми има случаи, когато работата по замяната на амалгамните пломби трябваше да прекъсне поради настъпилата бременност. Тези двойки не внимаваха, защото не можеха да си представят, че могат да имат дете в резултат от прочистването на телата им. Никой зъболекар няма да се заеме да отстранява живака от зъбите на бременна жена.

 

Никол Трует, на 40 години, имаше PMS. Тя беше задочна студентка и не можеше да си позволи да се чувства объркана. Имаше и чести гъбични инфекции, херпес и пристъпи на паника. Оплакваше се от обърканост на мисленето, въпреки че бе отличничка (беше поставила погрешна дата на раждането си върху нашите служебни формуляри!). Изследванията ни показаха високо ниво на живак в организма й и ние я посъветвахме да започне веднага зъбно прочистване. След два месеца се чувстваше много по-добре. Бе отстранила целия метал от зъбите си, но от време на време получаваше по-раншните си симптоми в съвсем лека форма, което я плашеше. Тя все още имаше E.coli и Bacillus anthracis под четири зъба, което бе свързано с прояви на хроничен синузит. Трябваше да бъдат прочистени кавитациите. След четири седмици тя ни разказа как е получила емоционално облекчение веднага след прочистване на две от тях. Нашият тест за замърсители показа наличие на метилбутилкетон, бензол и тетрахлоровъглерод (открихме ги и в изворната вода на мястото, където живееше в Арканзас). Тези замърсители понижаваха имунитета й, на което се дължаха херпесът и гъбичните инфекции. Те изчезнаха след една седмица. Тя беше много щастлива, когато откри каква е причината за проблемите й и в същото време толкова ядосана, че бе решила да пише на водната компания. Ние имаме нужда от повече такива природозащитници.

 

Моника Козиол вземаше Ibuprofen заради спазмите, които имаше по време на менструация. По време на месечните си цикли изпитваше непреодолимо желание за захарни изделия, както и лека потиснатост и главоболие. Имаше интоксикация със сребро, мед, платина, живак и олово. От паразитите в нея открихме анкилостома, острици, човеш ки чернодробен метил и котешки чернодробен метил. Хормоналният тест показа много ниско естрогеново ниво (57,6 pg/ml), което вероятно се дължеше на обединеното действие на всички тези фактори. Тя отстрани метала от зъбите си и проведе противопаразитна билкова програма. В продължение на няколко месеца имаше редовни и нормални месечни цикли и реши да забременее, но не успя. Новото изследване показа, че отново е пълна с паразити. Беше спряла поддържащата противопаразитна програма. За да постигне трайни резултати, тя започна бъбречно и чернодробно прочистване.

 

Барбара Ашби, на 43 години, имаше от 1,5 години болки при менструация. Тя имаше оксалатни кристали в бъбреците. Започна бъбречно прочистване. Продължи с противопаразитна програма и отстраняване на метала от зъбите. После прочисти черния си дроб и след три прочиствания (първият път отдели над 1000 камъка) каза, че отново се чувства прекрасно.

 

Гери Ентцмингер, на 16 години, имаше дълъг списък от здравни проблеми, включително болки в яйчниците, болезнени месечни цикли, за което нейният лекар й бе предписал противозачатъчни. Имаше няколко различни микроба в гениталния си тракт: Neisseria gonorrhea, Plasmod-ium cyano, Staphylococcus pyogenes (под зъб # 28), Streptococcus pyogenes (също под зъб # 28). Тестът за паразити показа възрастни екземпляри на чревен трематод в матката й, но не и в червата или черния дроб. Откри се и метил в стадий cercaria. Проведе лечение с противопаразитни билки, но след три седмици нямаше никакво подобрение. Тери имаше у дома си заек, куче и хамстер. Трябваше да ги постави на противопаразитна програма за домашни любимци. Промени храненето си, като избягваше храни, замърсени с разтворители. След шест седмици ни каза, че цикълът й е съвсем наред и не се нуждае от хапчета, но продължи с противопаразитната програма на домашните си. След три седмици обаче получи отново спазми. Този път имаше овчи чернодробен метил в матката. Вероятно го бе прихванала от охлювите в аквариума си. Беше изоставила поддържащата програма и пиеше отново декофеинизирана кола. Това бе довело отново до замърсяване с разтворители и опаразитяване с метили. Унищожи ги с NEORife. Реши да бъде по-бдителна по отношение на паразитите, след като толкова много обичаше домашните си любимци и не можеше да се откаже от тях.

Коментари