Ревматоиден артрит

Когато имате не само болки, но и възпаление и оток на ставите, казваме, че страдате от ревматоиден артрит. Изследването на кръвта може да покаже наличие на „ревматоиден фактор". Причина за заболяването са обикновените мънички кръгли червейчета, които са проникнали в ставите  ви. Това са Ascaris, Ancylostoma, Strongyloides и Trichiflella. Техните яйца са навсякъде около нас - в прахта и нечистотиите, в „калта" под ноктите ни и в чревното ни съдържимо.

 

Изрядната хигиена е от първостепенно значение за вашата защита. Изплаквайте ноктите си с алкохол след ходене по голяма нужда и смяна на пелените. Ако не можете да наложите това на хората, ангажирани с приготвянето на храна, не им позволявайте да работят с маникюр, освен ако не ползват ръкавици. Тя или той могат да не се разболеят от семейните паразити, но това може да стане с вас. Разбира се, можете да убиете паразитите със зепинг, но само онези, които са вътре във вас, които вече са ви заразили, но не и паразитите под ноктите. Прихващането им отново след зепинга е твърде лесно. Поради това би било добре за всеки случай да се подлагате всяка седмица на зепинг.

 

Уверете се, че домашният ви любимец също е получил противопаразитни билки или зепинг. Ако излиза навън, той много бързо, още на следващия ден, ще донесе отново в къпина кръгли червеи. Освободете се от домашните си любимци, ако ви е възможно.

 

Проверете се за проблеми със зъбите. Направете зъбно прочистване, а след него и бъбречното, и чернодробното.

 

допингът може веднага да облекчи болката ви, но е разумно да преминете всички оздравителни програми. Променете диетата си. Намалете фосфатите. Започнете да използвате преварено мляко, за да си набавите калций. Употребявайте риба вместо месо. Пийте много повече вода. Използвайте само безвредни напитки (виж „Рецепти") и храни. Започнете да използвате средства за лична хигиена, несъдържащи токсини. Убедете се, че в къщата ви няма токсини. Изпълнявайте поддържащата противопаразитна билкова програма и провеждайте редовно зепинг. Проведете бъбречно прочистване в продължение на три до шест седмици, след което провеждайте едноседмично прочистване на всеки няколко месеца, за да предотвратите отлагането на шлаки в ставите. Любимото място на рекматоидния артрит - колената - зависи много от бъбреците. Да обобщим - правете всичко, което се прави при остеоартрита, като акцентирате върху унищожаването на кръглите червеи.

Коментари