Болка в пръстите на краката

Тези части на вашите стъпала са най-лошо кръвоснабдени. Пръстите на краката са най-отдалеченото място, до което достига кръвта. Там тя съдържа най-много киселини и най-малко кислород. Тялото произвежда значително количество пикочна киселина, която се отделя чрез бъбреците в пикочния мехур. Ако бъбреците, обаче, не работят добре, нейното количество в кръвта нараства. Кръвта има пределно съдържание на пикочна киселина. Когато то се достигне, пикочната киселина започва да се отлага или да преципитира в стъпалата ни.

 

Там, където има болка, винаги се открива и хипурова киселина. Тя се произвежда в големи количества (около 1 грам дневно) от черния дроб, тъй като е продукт от обезвреждането на токсините, извършвано от него. Черният дроб обезврежда консумираната от нас бензоена киселина, най-често използвания консервант, като я превръща в хипурова киселина. Четете етикетите на храните, които купувате. Не купувайте напитки и печива, съдържащи бензоена киселина. С лимонената киселина всичко е наред. Ставите на палците на краката са любимите места на болката. Положението се влошава при нарушено кръвообращение.

 

За да подобрите кръвообращението, вземайте капсула cayenne (силно лют червен пипер) при всяко хранене. Ако не можете да напипате пулса си на мястото точно под вътрешната част на глезена си, значи кръвообръщението Ви е нарушено.

 

Натрупването на пикочна и хипурова киселина благоприятства заселването на бактерии. Те започват да се размножават, а нашите тъкани им противодействат с възпалителен процес. Това е прелюдията към болката. Някои хора не чувстват болка, въпреки отложените в ставите им киселини и други вещества, които са направили ставите им възлести и трудно подвижни. Може би има и други причини за болката.

 

Ето един план за действие за тези, които имат болки в пръстите на краката:

 

1.   Унищожавайте всички бактерии с ежедневен зепинг. Правете това, докато не се почувствате съвсем добре.

 

2.   Разтворете всички шлаки. Една добре обмислена рецепта от билки, наречена „Прочистване на бъбреците" ще ви помогне да направите това. Отлаганията в пръстите на краката се състоят от същите кристалчета, както камъните в бъбреците, но поради това, че са далеч от бъбреците, е необходимо повече време. Прочистването на пръстите може да отнеме шест месеца, но тъй като през цялото това време се прочистват и бъбреците, те не са вече източник на бактерии.

 

3.   Почистете зъбните кавитации (кавитациите представляват костни инфекции на челюста на мястото на извадения зъб. Те никога не зарастват. Виж, „Зъбно прочистване". Това може с магическа пръчица да спре болката в пръстите на краката в същия ден. Ефектът продължава с дни, което показва, че не се дължи на упойката. Болката обаче може да се върне, ако шлаките се заселят с други бактерии.

 

4.   Прочистете черния дроб от камъни, използвайки билки наречени „Прочистване на черния дроб". Това също може да доведе до мигновено облекчение на болките в пръстите на краката, което показва, че тези камъни са били източник на бактериите. Пълното прочистване на  черния дроб може да отнеме две години! Болката в пръстите, обаче, е изчезнала и, разбира се, прочистването на черния дроб носи извънредни дивиденти на вашето тяло. 5. Намалете киселинността в пръстите на краката си. За да направите това, първо я проверете с рН лентичка (лакмусова хартия). Откъснете парченце с дължина 1/2 инч и го потопете в урината си. Рано сутрин урината е най-кисела. Ако отчитането покаже стойност под 5,5, тя е още по-ниска в стъпалата ви през нощта (по-ниска значи по-кисела).

 

Трудно е да се спре отлагането на шлаки, щом вече е започнало. Ако отлагането започне например в 2 часа сутринта, то продължава, докато се нормализира рН. Затова вашата тактика трябва да е да си лягате вечер след алкализиране. Приемайте преди лягане вещества с основно рН като калциеви или магнезиеви добавки, сода за хляб, прясно мляко. Те би трябвало да осигурят повишаването на рН до 6 към сутринта.

 

БАЛАНСИРАЙТЕ СВОЕТО рН

 

Повечето хора, имащи болки в краката, имат сутрин рН на урината 4,5! При такова рН не е трудно да си представим какво се е натрупало през нощта. В течение на деня вашето рН варира - покачва се и спада. Непосредственото алкализиране на урината след нахранване се нарича алкален прилив. Три хранения на ден ще ви осигурят три алкални прилива. През тези периоди, които продължават около един час, имате възможност да разтворите малко от шлаките в краката си. Ако позволите обаче вашето рН да падне до твърде ниски стойности през нощта, те се възстановяват. Дали нарастват или намаляват отлаганията, зависи от „нетото".

 

Изберете една от тези възможности да алкализирате урината си преди сън:

 

1. Вземете две таблетки от стридени черупки, които се равняват на 750 мг калций заедно с една таблетка магнезиев окис от 300 мг. Магнезият подпомага разтварянето на калция и оставането му в разтворено състояние. Вземането на по-голямо количество калций наведнаж не се препоръчва, тъй като не може да се разтвори и усвои и може да предизвика запек. За по-възрастни хора се препоръчва вземането само на една таблетка. Вземете калциевите таблетки заедно с витамин С или лимонена вода, за да подпомогнете разтварянето им (1/4 чаена лъжичка ви тамин С на прах. Може да се добави и пчелен мед).

 

2.   Една чаша стерилизирано (сварено) мляко или суроватк.1, топло или студено заедно с една таблетка магнезиев окис от 300 мг (може да се прибави канела).

 

3.   Половин чаена лъжичка сода за хляб, разтворена във вода. Това е сода бикарбонат. Но не използвайте сода, закупена от търговската мрежа. Почти всички партиди, които съм изследвала, се оказаха замърсени с бензол! Още по-здравословна е комбинацията от натриев и калиев бикарбонат в съотношение 2:1. Можете да си я направите сами или да помолите за това някой аптекар. Смесете две части натриев бикарбонат и една част калиев бикарбонат в плътно затварящ се буркан. Поставете му етикет „Натриево-калиев бикарбонатен алкализатор". Тази смес е много полезна и при всякакви алергични реакции. Вземайте по една чаена лъжичка, разтворена в малко вода непосредствено преди лягане. Ако Вашето рН на сутринта е достигнало стойност 6, продължете с тази доза всяка вечер. Ако не е, взимайте по 1,5 чаени лъжички. Проследявайте своето рН, тъй като с времето то ще се нормализира и ще имате все по-малка нужда от алкализиране. Ако вземате само сода за хляб, правете това всяка сутрин, за да можете да намалите дозата, когато вашето рН стане по-високо от 6.

 

За хората, които трябва да ограничават приема на натрий е важно да знаят колко грама приемат. Една чаена лъжичка хлебна сода е 2 грама, от които половината е натрий (1 грам или 1000 милиграма). В една чаена лъжичка натриево-калиева смес количеството на натрия е наполовина (1/2 грам на лъжичка). За сравнение, обикновената дневна доза натрий е около 5 грама, но любителите на сол консумират два пъти повече.

 

Вече сте направили пет неща, за да „измъкнете килимчето" под бактериите, живеещи във или около шлаките в пръстите на краката ви. Сега, когато сте унищожили бактериите със NEOClark, можете да очаквате болката да изчезне и да не се връща повече.

 

Понякога болката в основата на пръстите може да се дължи на неврома. В такива случаи болките, свързани с отлагания на шлаки са още по-силни, тъй като там са локализирани нервни центрове. Ако нарастванията са големи, може би ще се обърнете към хирург за отстраняването им или ще се подложите на кортизонови инжекции вместо да чакате няколко години за получаването на трайно облекчение.

Коментари