Кора от горчив портокал

Обновена в 15:53 на 09/01/2015 г.

Горчивият портокал е цитрусов плод, растящ на вечнозелено дърво, което се среща в южната част на Виетнам. От особено значение за здравето е маслото, което се извлича от неговата кора. Неговият уникален екстракт има силна миризма и вкус, и се използва като естествен природен лек за различни здравословни проблеми и смущения. Кората съдържа флавоноиди, каротеноиди, алкалоиди, синефрин и октопаминови. 

Какви са общите приложения на екстрактът извлечен от кората на цитрусовия плод?

Със своите подобни свойства на ефедрин, тази съставка често се открива в редица хранителни добавки за отслабване като известен пример на българския пазар е Ултра Фет Бърнър, в който са побрани цели 200 мг. от горчивото съкровище. Въпреки, че има много разлики от ефедрина (който е бил забранен през 2004 г. за съставка към хранителните добавки), той често се сравнява с тази субстанция (която въпреки всичко е имала изумителни отслабващи действия), която е била използвана преди това за намаляване на теглото. Един от многото и различни компоненти, съдържащи се в горчивия портокал е синефрин, който често се смята, че е в състояние да насърчава изгарянето на мазнини и загуба на тегло поради следните причини: изгаряне на мазнините, повишаване на метаболизма, повишаване на енергийната, повишена телесна топлина, загуба на тегло.

Най-често се смята, че предимството на синефринът е именно факта, че страничните ефекти се различават от тези на ефедрина, но едновременно с това той е ефективен като него. Това се дължи на обединените адренергични амини в екстракта от горчив портокал, които могат да стимулират определени рецептори, които разграждат мазнините. Теоретично, това води до повишаване на метаболизма без да засяга кръвното налягане или сърдечната честота.

Използването на тази съставка ефективна ли е за загуба на тегло?

Известно е съобщение на учени, което гласи че потребителите многократно докладват значителна загуба на своето тегло, след като приемат този продукт по един или друг начин преди хранене, като например положителните резултати от употребилите Ултра Фет Бърнър.

Екстрактът от тази полезна природна съставка се счита за най-ефективна, когато се комбинира с L-карнитин и кофеин (който се съдържа в зеления чай). Именно и поради това в съдържанието на Ултра Фет Бърнър се наблюдават именно те.

Коментари