Защо е добре да приемаме магнезий

Обновена в 08:18 на 08/01/2015 г.

Какво е Магнезий?

Магнезият е важен минерал в човешкото тяло и може да се намери в костите и мускулите. Това е 4-тия най-разпространен минерал в тялото ни и е от съществено значение за оптимално крепко здраве. Предимствата му включват спомагане на нарастване на мускулите, спокойни нерви и играе важна роля за сърцето да бие ритмично. Други ползи включват подкрепата му на здрава имунна система и поддържане на здрави костите.

Кои са някои симптомите при недостиг на този минерал, за които трябва да следите?

Те включват: болка в областта на шията и гърба, тревожност, умора, пристъпи на мигрена, мускулна слабост и спазми, загуба на апетит, повръщане, гадене, безсъние, нарушения на сърдечния ритъм, диария, мускулни потрепвания и др. Ако сте спортист добър начин да преборите тези проблеми е като си набавяте нужното количество чрез Тестостерон енд Пауър Мега Бустер.

Проверете и се опитайте да си го набавите от различни източници като например: ориз, пшеница, овес, сушени билки, тиквени семки, банани, какао на прах, ленено семе, сусам, лешници или пък орехи.

Ако сте спортист, то вие се нуждаете от малко по-големи дози, които ще ви бъдат осигурени от Тестостерон енд Пауър Мега Бустер, в който могат да се намерят 250 мг. от ценния минерал.

Отвътре телата ни, нашите кости съдържат много от този минерал. От спортистите, които използват магнезиеви добавки за повишаване на тяхната издръжливост, до жените с цел да предотвратят остеопорозата, тези добавки са ефективни здравни бустери за всеки човек.

Има редица области, в които добавката магнезий благоприятства на хората. Някои здравословни проблеми може да бъдат облекчени:

Храносмилателния тракт: Магнезият има добре изградена репутация за лечение на разстроен стомах и киселини в стомаха. В други форми се използва като лаксатив.

Здравето на жените: Магнезият може да помогне с ПМС. Той може да бъде ефективно средство срещу остеопороза и за предотвратяване на диабет тип 2 при някои жени.

Здраво сърце: Магнезият може да помогне за намаляване на нивата на холестерола. Той може също да помогне за намаляване на болката от ангина. Хората, които приемат добавки с този минерал имат по-малък риск от развитие на метаболитен синдром. Има дори и доклади, че той може да намали риска от инсулт при мъжете.

Слух: може да помогне за защитата на слуха на хората, изложени на силен шум.

С други думи - от главата до петите, отвътре и отвън тялото ни се нуждае от магнезий.

 

Коментари