Избелете зъбите си с куркума

Обновена в 15:23 на 06/06/2014 г.

Избелване на зъби у дома – възможно е, но трябва да откриете правилната рецепта, която да има ефект върху вашите зъби. Навярно в интернет ще намерите много рецепти за избелване на зъби у дома. Но сами ние ще ви издадем една тайна – знаете ли, че ефектът на куркумата при избелване на зъби е изумителен?

Сигурно ще кажете веднага НЕВЪЗМОЖНО! Но е точно така!

Всички знаем, че подправката куркума има силно оцветяващо действие върху всичко. Всяко нещо, което има допир с куркума става в жълто. Но има едно-единствено изключение и това са зъбите.

Избелване на зъби у дома – напълно е възможно

Не само, че може да ползвате куркума за избелване на зъби у дома, но ефектът ще бъде забелязан веднага – още след първото измиване. А процедурата е много проста и лесна.

Мигновено избелване на зъби у дома с куркума

Купувате си пакетче куркума от магазина (можете да намерите подправката навсякъде) и смесвате малка част с пастата за зъби, която използвате. За целта можете да използвате купичка, която след това да покриете или стерилни чашки от аптеката. Приготвяте смес, колкото да ви е достатъчна за следващите няколко дни, за да не изсъхва.

Също така можете да разтворите малка част от пакетчето с куркума във вода и да използвате сместа вместо вода за уста. Освен избелване на зъбите, така ще извършите и дезинфекция на цялата устна кухина.

Направете си тези две смеси с куркума и започнете с избелването на зъби у дома – лесно, бързо и евтино!

Тук идва моментът отново да споменем, че кукркумата има особено силно оцветяващо действие. Ето защо трябва да бъдете внимателни при миенето на зъби да не оцветите устните или брадичката си.

източник: www.zdrave.ws

Коментари