Домашен чай за възпалено гърло

Обновена в 10:24 на 06/02/2014 г.

Попаднах на това домашно лечение докато търсех алтернативно решение на лекарствата, които може да си купиш във всяка аптека. Вероятно и вие може да го пробвате. Понякога смятана на сезоните може да доведе до отслабване на имунната система и различни водве настинки.

Рецептата ще се превърне в чай в последствие, но започва със смесването на няколко различни съставки и след това поставянето им в хладилник за да поотлежат. Нега сега да преминем към самата рецепта:

Започнете с един празен стъклен буркан, размера не е от голямо значение. Аз предпочитам да използвам малки буркани. Също предпочитам да използвам главно био продукти, когато има така възможност разбира се. Нарежете лимон на полукръгчета и напълнете бурканчето до средата или до около ¾-ти. Прибавете няколко резанчета свеж джинджифил на вкус. И за край, допълнете буркана с органичен мед(внимавайте какъв мен купувате, тъй като има много решения на пазара, които всъщност не са истински мед.). След като напълните буркана с мед го затворете и го приберете в хладилника докато сместа не се желира.

Когато искате да използвате сместта, сварете около чаша вода и след това поставете една чаена лъжичка от сместта, вземете си хубава книжка завиите се и пиите сместта като чай.

Бележка:

Сместта издържа дълго време в хладилник, около 2-3 месеца.

Коментари