Билката, която убива 98% от раковите клетки

Обновена в 14:38 на 16/01/2014 г.

сладък пелинС оглед на това, че е една от най-смъртоносните болести , учените непрекъснато се опитват да намерят препарати , които най-накрая ще сложат край на рака, а един от тях е и тази билка, която само за 16 часа може да убие дори до 98% от клетките на рака.

Именно , според изследванията , които са публикувани в “Life Science” , артемизининът, производно от билката “Sweet wormwood” или ” Artemisia Annua”, което в буквален превод от английски означава “сладък пелин”, е бил използван и в китайската медицина и същият може да убие 98% от клетките на рака на гърдата за по-малко от 16 часа.

Ако се използва само билката , тя предизвиква 28 процентно намаляване на клетките на рака на гърдата, но в комбинация с желязо, “Artemisia Annua” успешно “изтрива” рака почти изцяло.

Артемизининът в миналото е бил използван като мощно антималарийно средство, но сега е доказано, че това лекарство е ефективно и срещу рака. Когато при провеждане на проучването е било добавено и желязо, което често се натрупва в тъканите на гърдите, особено в клетките, заразени с рак, артемизининът избирателно напада „лошите” клетки , докато останалите оставя недокоснати.

рак

Досега са проведени множество експерименти, които доказват, че артемизининът може ефективно да премахне болестта в комбинация с желязо, а този екстракт в Китай е бил използван преди хиляди години , като лекарство срещу малария.

Френският производител на лекарства ” Sanofi ” съобщи , че очаква производство от  50 до 60 тона артемизинин всяка година, надявайки се, че ще отговори на търсенето на световния пазар.

източник: www.chronicle.bg

Коментари