Мобилните телефони причиняват рак

Обновена в 12:59 на 05/08/2013 г.

деца с джи ес емДоказаха категорично, че разговорите по джиесема водят до рак.

Когато разговаряме по мобилния с любимия, с приятели или роднини, едва ли си даваме сметка колко вредно е това. Преди време се загатна, че мобилните телефони са вредни, но вече е научно доказано, че само 17 минути говорене по джиесем на ден, вече ни застрашава от развитие на рак и различни други кошмарни болести. Учените от университета в Тел Авив доказаха, че облъчването на мозъка променя нашето ДНК, подлага на стрес мозъчните ни клетки и ги кара да се видоизменят, което всъщност води до образуване на тумори, пише vesti.bg като цитира вестник „Дейли експрес”.

Ето какво ни причиняват мобилните телефони!

Учените класифицират мобилните телефони като потенциално канцерогенни за човека. Мнението се потвърждава и от Международна агенция за изследване на рака.

Новото проучване на израелските специалисти се основава върху анализ на слюнката на хора, които ежедневно дълго говорят по мобилните си. Изследванията са установили, че осем часа говорене по мобилен телефон месечно е свързано с повишен оксидативен стрес, които са свързани с клетъчни и генетични мутации, които предизвикват развитието на тумори.

антена объчваща дете

Някои учени обаче не са склонни да се съгласят с тези изследвания и контрират своите колеги с факта, че заключенията им са неубедителни, тъй като броят на болните с мозъчни тумори не е нараснал значително през последните 20 години – период, от който всъщност са започнали да се употребяват мобилните технологии.

Видео към статията можете да видите тук

източник: www.lechitel.net

Коментари