Жлъчката при старите хора

Жлъчката е необходима за храносмилането. Всмукването на мазнините и калция зависи от смесването на жлъчката с храната. Когато мазнините не се всмучат, те остават в червата. Мазнините са по-леки от водата, поради което изпражненията плават. Това значи, че и калцият не се е всмукал и в кръвта има дефицит, който ще се попълни с калций от костите.

 

В такива случаи, както и ако изпражненията на възрастния човек са с оранжев цвят, трябва да го подготвите за чернодробно прочистване, за да се прочистят от задръствания жлъчните пътища. Чернодробните прочиствания са абсолютно безопасни, даже за хора на и над 80 години. В моята практика камъни е изхвърляла дори жена на 97 години. Общите правила се отнасят и за старите хора. Първо, убийте паразитите, ако е възможно със NEOClark, ако ли не, с билки. След това направете бъбречно прочистване с половин доза в продължение на три до шест седмици. Заемете се лично с чернодробното прочистване на обичания от вас стар човек. Поставете стол-тоалетна до леглото, което трябва да е обезопасено и застлано с чаршаф за еднократна употреба. Показвайте му камъните, които излизат и споделете радостта му.

 

Бъдете много внимателни с прочистването на кожата. Горещата вода успокоява и заздравява. Направете разтвор на боракс, алкохол и скорбяла, намокрете хартиена кърпа и об-трийте кожата. Скорбялата придава на разтвора мекотата на сапун. Старият човек може изобщо да не получи диария след изпиване на английската сол! Очевидно тялото усвоява толкова бързо магнезия, че той не може да се задържи в червата и да причини диария, свързвайки се с водата. Особено важно е след диарията да оводните добре вашия стар човек. Този път, той няма да се дърпа. Чернодробното прочистване пробужда жажда и апетит, които обаче не продължават дълго. С придвижване на камъните от по-отдалечените части на черния дроб те се слепват и отново запушват жлъчните канали. Така симптомите от преди прочистването като че ли се завръщат. Постарайте се да правите по едно чернодробно прочистване месечно, докато изпражненията станат отново тъмни и престанат да плават в тоалетната чиния.

 

Ефектът от чернодробното прочистване ще трае по-дълго, ако на следващия ден и по-нататък ежедневно давате ва-лериана, която предотвратява спазмите на жлъчните пътища. Давайте по няколко таблетки на всеки 4 часа в продължение на няколко дни и една доза преди вечерния сън.

Коментари