Грип

Грипът се причинява от вирус, наречен Influenza. Дали този вирус принадлежи на човека или на паразит, подслонен от човека? Вирусът се предава много лесно от човек на човек и за по-малко от една година обикаля планетата. Грипните вируси са от различни типове - А, В, С и свински, H1N1, H5N1.

 

Много оплаквания, които определяме като „грип", всъщност се дължат на Salmonella или Shigella. Ако някой от семейството ви е хванал грип, изследвайте слюнката му за млечни продукти, което навежда към Salmonella и Shigella. Изследвайте и за грипни вируси А, В и С. Детският „грип", особено при наличие на температура, се дължи обикновено на Salmonella. Даже след зепинг може да са необходими няколко часа, за да изчезнат симптомите.

 

Веднага изхвърлете от хладилника всички млечни произведения. Изхвърлете прясното мляко, сладкишите с извара, сметаната, суроватката, йогурта, бялото сирене, салатите с млечни заливки. Ако искате да разберете кой продукт е причина за заболяването и евентуално да запазите не съдържащите го млечни продукти, можете да потърсите храните в белите кръвни клетки или в проби слюнка на заболелия човек. Ако хората от квартала ви боледуват от грип, можете да поискате да предпазите някои от съседите си, като им кажете в кои храни сте открили замърсяване. Те може би също са си купили от тях. Очевидно когато някоя замърсена серия млечни продукти пристигне във вашия магазин, сравнително малко хора първоначално са консумирали от нея и това е стадият, когато „лош" грип е „тръгнал" наоколо.

 

Защо някои хора са в състояние да консумират замърсени храни, без да се разболеят? Може би техните салмонели не се размножават бързо или стомашната им киселинност е толкова голяма, че убива повечето бактерии, попаднали в стомаха с храната. Може да имат по-чести изхождания, с които повече салмонели се изхвърлят или да не са били често лекувани с антибиотици. Отговорът е все-още неизвестен. След сериозно заболяване, причинено от Salmonella или Shigella, тялото не се освобождава напълно от бактериите. Те се скриват някъде. Когато пристигне нова партида от някой от тези микроби, дори и да не е в голямо количество, като например в една чаена лъжичка мляко, двата подтипа могат да създадат хибрид, който е много по-мощен и от двата, т.е. има по-голяма ви-рулентност. Заболяването, причинено от по-вирулентния тип, протича много по-тежко. Можете да получите диария и повръщане. Обърнете внимание на Salmonella или Shigella, особено ако вярвате, че страдате от „непоносимост към лактоза".

 

Ако грипът ви се дължи на Influenza virus, можете да го унищожите с вашия Зепер. Някой членове на семейството ви могат да предпочетат да вземат някакво хомеопатично средство като Oscillococcinum или Flusolution. Други могат да предпочетат билки. Те вероятно действат, като отлепват вирусите от клетъчните входни врати или каналчета, така че белите кръвни клетки да могат лесно да ги достигнат и погълнат.

 

Грипът, причинен от Salmonella, се поддава по-трудно на зепинг. Запомнете, че произвежданият от Зепера ток не прониква в чревното съдържимо, където всъщност се намират салмонелите! Затова е необходимо да проведете и Чревна програма.

 

Луголовият разтвор (виж „Рецепти") може да ви избави бързо от салмонелите, където и да се намират те в тялото ви. Пийте четири пъти дневно по 1/2 чаша вода, към която сте прибавили 6 малки капки Луголов разтвор (използвайте кап-комер за очни разтвори). Ако не консумирате повече храна,  замърсена със Salmonella, тялото ви ще се прочисти напълно от този микроб в рамките на ден-два.

 

Ако грипът ви протича с температура, използвайте Луголов разтвор.

Коментари