Стадии в развитието на тениите

Нашите тела подслоняват много стадии на тениите, но не самите тении, които са паразити на кучето, котката или гълъба. Тениите имат сложен цикъл на развитие, подобен на този на насекомите с техните стадии: гъсеница, ларва, линеене на ларвата, какавида и евентуално зряла форма. Тениите снасят яйца, които се отделят с изпражненията на животното гос-топриемник. Яйцата попадат в праха и почвата, където се запазват живи. Тревопасните животни поглъщат тези яйца при пашата си или близането на замърсената си с пръст козина. Хората също поглъщат много нечистотии при облизване на пръстите си. Като деца ние поглъщаме частици пръст поради простия факт, че често ядем с неизмити ръце.

 

Еврейското общество е открило преди хилядолетия голямото значение на миенето на ръцете преди хранене. Много от нас обаче предпочитат да игнорират истини, които считат за старомодни. В нашия сравнително кратък живот ние не можем да видим цялостната картина така добре, както са правели пророците и гадателите. Ние поглъщаме много нечистотии и заедно с тях, яйца на тении. Най-разпространени са котешката и кучешката тения, но чести са и овчата, говеждата, свинската тения и тази на морската чайка.

 

Едва ли има предхождащ човека биологичен вид, който да няма своя тения. Вероятно е да сте прихванали тения, ако живеете или сте живели в близост с какъвто и да е животински вид. В стомаха ви от яйцата, които сте погълнали, се излюпват ларви, които се заравят в стената му или в някой съседен орган, като например далака, или проникват в мускулите. Жизненият план на ларвите във вашето тяло не е да се развият във възрастен индивид. Това може да почака. Ларвата трябва просто да доживее до момента, когато ще бъдете изядена! А това е ставало в далечното минало - било от вълк, било от тигър!

 

Ларвата, която е с дължина около 1/4 инча (0,6 см) се намира във „воден сак", нещо като балон, пълен с вода. Ако погледнем отблизо този сак, наречен cysticercus, ще видим  главичка (scolex), на която има кукички и смукала, обърнати навътре в главата.

 

Стадии в развитието на тениите

 

Фиг. 30. Някои вариетети (видове) цистицеркуси имат множество глави

 

Стадии в развитието на тениите

 

Фиг. 31. Изникващ цистицерк

 

Когато тигърът захапе цистицерка, създалото се напрежение го обръща наопаки.

 

Сега главичката е както трябва - с кукички и смукала, готови за действие. От този момент започва развитието на тенията в организма на тигъра!

 

Главичката се захваща за чревната стена, започва да расте и се превръща във възрастен индивид. Тигърът е истинският, нареченият първичен гостоприемник на тенията, а човекът е неин вторичен или междинен гостоприемник. Защо възрастната тения предпочита тялото на тигъра пред нашето? Само Майката Природа знае това. За тенията най-добрият начин да попадне в месоядното животно е чрез неговата плячка.

 

Вие можете да откриете цистите на ларвите във вашите органи, като използвате слайдове на най-честите тении в стадий cysticercus. Потърсете в мускулите си, черния дроб, стомаха, панкреаса, далака, червата и не забравяйте да проверите дори мозъка. Няма да намерите обаче и най-малка частица в белите си кръвни клетки. Моето обяснение на този любопитен факт е, че тенията просто не оставя никакъв отпадъчен материал, който да бъде прочистен от тези клетки.

 

Очевидно вашето тяло изгражда стена около ларвата (затваря я в киста), за да предотврати замърсяването си с токсини и отпадъци. По този начин обаче вашите бели кръвни клетки не получават сигнал за тревога. Разбира се, ларвата е твърде голяма, за да може да бъде погълната от белите кръвни клетки, но ако тя бе обградена от много от тях веднага след излюпването си, със сигурно щеше да бъде унищожена. Може би ларвата се уголемява много бързо, а може би нашите бели кръвни клетки са много заети. Както и да е, истината е, че започваме да трупаме тениидозни стадии от ранното си детство и докато достигнем средна възраст вече имаме дузини, затъкнати в различни органи на тялото ни.

 

Някои от тях умират с времето. Вероятен краен гостопри-емник на тези тении не е човекът, а заекът или мишката. Краткият живот на тези други гостоприемници означава, че и животът на цистицерка е кратък, не е 40 години! Когато цистецерки-те умрат, белите кръвни клетки ги прочистват, като ги поглъщат, и тогава ние можем да ги установим в нашите бели кръвни клетки. Може да са необходими няколко седмици, за да се освободи организмът ни по този естествен начин от цистицерките. По това време ние в действителност се разболяваме! Многобройни бактерии и вируси се освобождават от умрелите цистицерки и попадат в организма ни като изневиделица.

 

Не се изненадвайте, ако се изследвате по време на някакво заболяване и откриете в белите си кръвни телца един-два вида тении! Заслужава си точно, когато не сме добре да проверим белите си кръвни клетки. Помогнете на вашето тяло да ликвидира всички тении наведнъж, като използвате вашия NEOClark. NEORife може да изпусне някои от тях, но NEOClark, не. Някои цистицеркусни вариетети се състоят от много главички и всяка от тях има дори още повече главички вътре в себе си! Те могат да имат различни честоти на резониране. Само ако ги убиете всички заедно, ще постигнете желания резултат. Помнете, че при унищожаване на тениите се освобождават бактерии и вируси. Затова винаги правете още два зепинга през 20 минути. За да изчезнат болестите ви, свързани с тениите са необходими три последователни зепинга.

 

Ако не предприемете нищо, вашето тяло ще бъде непре къснато ангажирано с унищожаване на бактериите и вирусите, отделяни от цистецерките при тяхното остаряване и умиране. Можете да нямате желание да идентифицирате всички тези вируси и бактерии, но е добре да направите претърсване поне за аденовируси, които са сред най-честите причинители на простуда. Забележете къде е атаката - нос, гърло, уши, бели дробове, бронхи, но и някои вътрешни органи. Рядко са необходими повече от три седмици, за да се освободите от тези тении дори и без помощта на NEOClark. Ще се излекуват и болестите, свързани с тях.

 

Наблюдаването на тези явления във вашето тяло ще ви даде поглед върху работата на тези могъщи сили, наречени имунитет или телесна защита. Тялото „знае" много повече, отколкото предполагаме. Имаме толкова много още да открием.

 

Какво е най-главното нещо, което слага начало на процеса на умиране на цистицерките? Дали вашето тяло се е опитвало през цялото време да направи това и накрая е успяло? Дали цистицерките просто са си изживели определеното им време? Дали собствените (на тениите) бактерии и вируси са взели надмощие и са ги убили? Дали пък не са погълнали нещо, което ги е унищожило?

 

Вземайки билковата комбинация Rascal, вие скоро ще откриете цистицерки в белите си кръвни клетки, където по-ра-но ги е нямало. Те са вече мъртви или умиращи. Това доказва ефективността на лекарството, въпреки че действа бавно.

 

Тъй като всички ние поглъщаме нечистотии и вдишваме прах, съдържаща кучешки фекалии или фекалии на други животни, всички ние носим в себе си тениидозни стадии, въпреки че не ги намираме в белите си кръвни клетки. Вредят ли ни те? Може би те просто си живеят живота в нашето тяло, колкото е възможно по-незабележимо, така както се стараят да обитават жилищата ни мишките и мравките. Но когато загинат цистицерките, било спонтанно или под влияние на NEOClark, ние можем да открием много различни бактерии и вируси в тялото си, водещи да различни оплаквания, в това число и простудни.

 

Струва си да се отървете от цистицерките, намиращи се във вашите органи. Тъй като всеки от нас е имал контакти с много различни животински видове, вероятно е всички да имаме в организма си разнообразни тениидозни стадии. Аз самата не мога да открия всички, тъй като не разполагам със съответните им слайдове. Можете обаче да откриете присъствието им преди да ги идентифицирате като прослушате емисионните  им честоти. Емисиите им са често твърде слаби вероятно поради факта, че са затворени в цисти. Търсете между 510 kHz и 410 kHz. Може би ще ви се прииска преди да ги унищожите да проследите произхода им, като например потърсите същата честота в слюнка от домашния си любимец. Или пък ще решите да ги унищожите до крак колкото е възможно по-бързо. Не използвайте NEORife, а NEOClark. Не забравяйте да „прочистите" след като сте унищожили тениите посредством NEOClark, т.е. да проведете още два зепинга, за да унищожите отделилите се от тениите бактерии и вируси.

 

Може би ще се почувствате разочаровани, ако не почувствате нещо различно, след като сте се избавили от толкова многобройни тении и носените от тях патогенни микроби. Очевидно е, че тениидозните стадии сами по себе си не ни разболяват, както брадавиците, които просто си съществуват. Това, което може да ни разболее са вирусите, съдържащи се в тях. В зависимост от това кой е вирусът, може да се почувствате много болни или да си останете напълно здрави. Различните вируси навлизат в различни органи и някои от тях причиняват образуването на брадавици!

Коментари